DIY: Kalenteri vuodelle 2014

joulukuuta 10, 2013


Leimasimilla on kiva leikkiä ja niillä onnistuu helposti sellainenkin henkilö, joka ei ole aikaisemmin harrastanut askartelua. Tein aikaisemmin syksyllä postauksen kankaanpainannasta leimasimilla ja nyt esittelen kivan, edullisen ja helpon idean joululahjaksi tai vaan itselle, kuten minä tässä nyt teen.Tarkoituksena on siis tehdä vuosikalenteri painaen kartongille mustalla ja hopealla värileimasimella. Väri on leimasintyynyssä ja soveltuu kankaalle, paperille, puulle ja vaikka mihin. Leimasintyynyssä oleva väri ei mahdottoman pitkälle riitä, mikäli aikoo tehdä useamman työn, mutta minä sain jatkettua tuota mustaa väriä kangasvärillä, sillä aikaisemmin suorittamani kankaanpainanta oli imenyt suurimman osan. Suojaa työskentelypöytä muovilla, ennenkuin aloitat. 


Sitten vain muottien valitsemista ja sommittelua ja painantaa. Kannattaa painaa kunnolla ja rauhallisesti, jotta jäljestä tulee riittävän tummaa. Itse valitsin hieman kermalla sävytetyn kartongin ja painelin kartonkiin vuodenaikaan soveltuvia kuvia, tai vaan hauskoja kuvioita. Minulla sattui olemaan tämä pitsisetti ja toinen alekorista löydetty jouluisempi setti. Säveltelin ja yhdistelin niitä itseäni miellyttävällä tavalla.


Sitten töiden kuivahdettua piirtelin todella rennolla kädellä ruudukot päivämäärille ja kuukausille. Kannattaa käyttää permanent-tussia, jotta jälki ei tuhriinnu. Tarkoitus on laittaa työ klipsuilla kiinni mustaan taustaan tai hopeiseen, se taitaa vielä olla mietinnässä. Lisäksi ajattelin laittaa paljetteja tai kimalleliimaa joihinkin leimattuihin kohtiin antamaan lisäpotkua.


Itse en taida tuota uutta kaunoa, joten tytär tuli siinä apuun. Tässäpä teille ideaa, mikäli innostuitte. Kaikki materiaalit ovat Sinellistä. Kalenterin esittelen sitten myöhemmin valmiinpana.

                                                        With love,
                                                               M
Post Comment
Lähetä kommentti

Auto Post Signature

Auto Post  Signature