DIY: Puikot ojennukseen

maaliskuuta 31, 2014

Etsiskelin sukkapuikkoja eilen neulelangoille omistetusta laatikosta ja koska en heti löytänyt etsimääni, hermostuin ja päätin koota puikot johonkin sellaiseen systeemiin, että ne heti löytäisi. Nyt minulla on ollut kymmenkunta erilaista puikkokoteloa, missä on ollut useitakin puikkoja tungettuna samaan koteloon, kunnes se on mennyt rikki. Osahan niistä on tietenkin tipahdellut laatikon pohjalle ja kadonnut tyttöjen neulevärkkäilyihin ja eivät sitten ole koskaan palautuneet takaisin. Lisäksi löysin muutamia, ilmeisesti koulun käsityötunneilta unohtuneita yksinäisiä puikkoja. Pakko keksiä jotain.


Otin kangaskassin ja etsiskelin Tainan antamista kankaista sopivaa tarkoitukseen ja sellainen löytyi tämmöisestä nahkajäljitelmästä ja todennäköisesti asetaatista koostuvasta kankaasta. Pala oli huoliteltu ja muutenkin materiaalia, joka ei rispaannu. Pitkästä suikaleesta ompelin kappaleen kaksin- kerroin aloin ommella puikoille kotia, jokaiselle oma kolo ja porukalle, kuten sukkapuikot, yhteinen kolo. Näitä surautellessa tuli mieleen, ettei ole hullumpi käsityöidea alakoululaiselle. Pelkkää suoraa ompelua. Toiselle reunalle tein kolot myös virkkuukoukuille ja muutaman pyöröpuikoille. Tarkistin, että voin taittaa pussin kaksinkerroin ja sitten vielä kerran puoliksi, jottei vie liikaa tilaa. Voihan tähän laittaa myös narun, jolla sitoa puikot tiukkaan ojennukseen, mutta en uskonut tarvitsevani sitä narua ja jätin sen pois. Tämmöisen idean olen nähnyt jossain.Puikkojen ollessa kotonaan, pussi vähän kupruilee, mikä johtuu siitä, että koloista piti tehdä riittävän tiukat, jotteivat puikot heti tipahda pussia käsitellessä. Tämä asetaatti on sen verran nahkea, että puikot pysyvät hyvin paikoillaan, eivätkä helposti luiskahda pois muutenkaan.


Kun järjestelin näitä puikkoja, huomasin saman seikan kuin huulipunan ostossa. Aina sitä kuvittelee ostavansa jonkin uuden hemaisevan värin ja kotona huomaa, että se väri on tismalleen samaa sävyä kuin seedellinenkin huulipuna. Nimittäin minulla oli 3 kpl kolmosen virkkuukoukkua, 2 kpl 1,5 virkkuukoukkua, kolmet nelosen pitkät puikot jne.. Täytyisi varmaankin laittaa lista mitä ei ole, jottei turhaan lankakaupassa osta samaa kokoa. No, onhan meitä kyllä kolme naisenpuolta, jotka tuhertaa näitä neulomuksia, joten eipä tuo kai niin vaarallista ole.
 

Nyt puikkopussi kasaan ja seuraavan idean kimppuun!

                                                                With love,
                                                                       M
Post Comment
Lähetä kommentti

Auto Post Signature

Auto Post  Signature