DIY : paperikassien tuunaus ja kässähaaste

marraskuuta 24, 2015

Minulla on pyörinyt nurkissa jos jonkinmoisia paperi/kartonkikasseja, joita olen saanut blogitilaisuuksista tai ostoksista. Näissä on ollut hyvä kierrättää kartokeja sekä lehtiä. Näin joulun alla päätin kokeilla, miten nämä tuunaamalla muuttuisivat edullisesti joululahjakasseiksi, sillä sääli näitä on suoraan roskiinkaan heitellä.
Tuputtelin valkoista askartelumaalia siveltimellä kirjoituksen päälle sekä mustalla rajasin kirjoituksen piiloon. Sitten vain tarroilla koristelu ja ihan kivahan siitä tuli.Eucerinin kassi muuttui samalla idealla myös jouluisaksi ja näin sain edullisesti joulukasseja. Mustaan kohtaan voi sitten kirjoitella kohovärillä tai tarroilla Hyvät Joulut tai kenelle lahja sitten annetaankaan. Kierrätys kunniaan.


Nyt sainkin hyvän aasinsillan vastata Outin haasteeseen Outi`s life blogista. Kiitokset blogikaverille haasteesta. Ohjeet Käsityö Liebster Award-haasteeseen ovat siis seuraavat:

1. Kiitä tunnuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award-tunnuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.


1. Kuinka kierrätys näkyy käsitöissäsi?
No, eiköhän tässä ollut hyvä esimerkki ja lisäksi olen nykyisin innostunut myös purkamaan neuleita ja tehnyt niistä jotain uutta. Klipsuja virkkailen vielä ajoittain ja se, jos mikä on tyylikäs ja hauska idea kierrättäisestä.2. Minkälaisilla puikoilla suihkit?
Ihan menee laidasta laitaan, mutta viimeisimpiä oli 2,5 puikoilla ja ne tahtoi jo rasittaa sormia.3. Levittyykö käsityösi kaikkialle kodissasi ja vaikka kodin ylikin, vai onko tarkasti rajattu alue? 
No ei ihan kaikkialle, säälin kanssaeläjiä. Mutta ulkoa löytyy keramiikkaa ja muuta piperrystä ja sisältä lähinnä tyynyjä ja pieniä somistuksia.

4. Lempimateriaalisi?
Ei sellaista ole, sillä mielenkiinnon mukaan mennään. Yhdessä vaiheessa maalasin innolla silkkiä, sitten ahersin 4 vuotta keramiikkaa ja kerran innostuin pajukransseja kyhäämään. Nyt sisäsiististi vain vaatteita tulee tehtyä ja pieniä sisustamisen juttuja kankaasta ja langoista...kunnes jälleen hullaannun jostain uudesta!5. Oletko tehnyt jotain ihanaa lahjaksi ja kuullut sitten jälkeenpäin, ettei se  olekaan ollut mieleinen?
No en onneksi suoraan. Mutta on varmasti voinut niinkin käydä. Aina ei osu makuasiat kohdalleen ja se pitää hyväksyä.

6. Pääsetkö kaupassa lanka/askarteluosaston ohi vilkuilematta?
No en taatusti pääse.

7. Mistä inspiroidut?
Luonnosta, ihmisistä, valokuvista, mistä vaan mikä ihastuttaa. Mateririaaleista, siitä miltä se tuntuu ja väreistä.

8.Kuinka olet kehittynyt viime aikoina käsillä tekemisessä?
Kyllä kehitystä varmasti tapahtuu pikkuhiljaa esimerkiksi käsialassa. Olen tullut tarkemmaksi lopputuloksesta ja jyystän jotakin kohtaa niin kauan, että siitä tulee hyvä.

9.Hairahdutko välillä langoista paperiaskarteluun vai oletko materiaaliuskollinen?
En kovin usein askartele paperista, neulon enimmikseen, mutten ole materiaaliuskollinen.

10. Myytkö tuotteitasi?
Hääpukuja olen tehnyt useampia maksusta ja nuorempana ompelin myös kavereille ja heidän kavereilleen pienestä hinnasta. Joskus jossakin myyjäisissä olen myynyt jotain, lähinnä tyttärien koulun tempauksissa.

11. Teetkö enenmmän hempeä vai rohkeaa käsityötä?
Jos johonkin kallistuu, niin oliskohan se tuo hempeä.

Tässä vastaukset ja en nyt haasta ketään, mutta haasteen voi halutessaa toteuttaa omassa blogissaan.

Lopuksi vinkki joulukalenteriin!
Tuotteet, jotka luukusta löytyvät, ovat merkiltä, jota olen viimeaikoina omassa ja muiden blogeissa kehunut kehittymisestä ja laadun/tason parantamisesta.
Mikäli et ole vielä osallistunut adventtikalenterin arpajaisiin, niin tervetuloa osallistumaan lauantai-iltaan 21.00 saakka tästä

                                               With love,
                                                      M


14 kommenttia on "DIY : paperikassien tuunaus ja kässähaaste"
 1. Ihania uusiokasseja olet vääntänyt. :) Meillä on tapa, että me lähimpien kesken ihan ronskisti kierrätetään edellisvuoden kasseja. Jaksaa aina yhtä paljon naurattaa, kun saa itse saman kassin, minkä oli antanut edellisvuonna jollekin toiselle. Tää on tällainen hauska tapa. Muutaman vuoden onnistuu, sitten on pakko heittää pois, kun ovat jo niin täynnä teippiä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo teidän juttu on todella hyvä kierrätyskonsti ja mikäs siinä kun ne kassit ovat yleensä niin kauniita. Mua ainakin harmittaa heittää sellaisia roskiin. Meillä kyllä on kauniimmat säästetty ja ne kierää eteenpäin jouluisin:)

   Poista
 2. Nättejä kasseja!
  Hyvä idea tuunata nuo mainoskassit, monesti oon miettinyt että niitäkin vois jotenkin hyödyntää, eikä aina ostaa uutta lahjakassia joka päivänsankarille ja jouluna.
  Pitäis melkeen ehdottaa täksi jouluksi meillekin uutta perinnettä, että kierrätetään lahjakassit ja paperit.
  Kuulin juuri tarinan, että eräässäkin suvussa serkukset kierrättävät samaa lahjapaperia vuodesta toiseen vaikka on jo ihan kulunut:D
  Kestävä kehitys kunniaan!
  Mukavaa oli lukea myös noita vastauksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Minua oikeasti alkoi harmittamaan, että kasseja on joka lähtöön, mutta mitä muuta niille voisi keksiä. Tämä nyt helpottaa hetkeksi:) Meillä on kyllä lapsena kanssa kierrätetty noita papereita, mutta nykyisin vain kasseja.

   Poista
 3. Hauska tuo Jonnan tapa, taitaa sama olla täälläkin, mutta ei sillä lailla julkisesti tunnustettu asiaa. Kiva tuo kassi-idea ja arvaa kuka ei nyt osallistu kässähaasteeseen. <3

  ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kasiien kierrätys on tosiaan järkevää ja miksi heittää kaunista pois:) Mutta Tiia, mä niin luotin, että otat kopin tuosta kässähaasteesta:)

   Poista
 4. Onpa loistoidea! Noista kasseista tuli todella kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Lahjakasseilla on usein aika paljon hintaa, niin saa tällä turhat eurot säästöön...joo, että voi sit sussuttaa muihin turhuuksiin:)

   Poista
 5. Meillä myös kierrätettiin yhtä enkelikassia niin monta vuotta, että vihdoin sivusauma kassista petti ja jouduttiin heittämään se roskiin :) Kasseista tuli tosi kivat ja saa vähän isommankin lahjan niihin nätisti nyt pakattua.
  Kiitos kun nappasit käsityöhaasteen. Kivoja vastauksia sinullakin tuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä kuulla, että melkein jokaisella näitä kasseja kierätetään:) Nyt sitten vain kaikista nurkissa lojuvista kasseista askartelemaan joulukasseja:)
   Kässähaasteen vastaamiseen menikin aikaa, syy oli unohtaminen:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos:) Kierrättäen saa hyvän mielen:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Tämmöistä voisi puuhailla myös koululaisten kanssa:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature