Isille nyhtöpossua

marraskuuta 08, 2015

Mitä? Jo toinen ruokaan liittyvä postaus viikon sisällä, vaikken minä sitä ruokaa osaa laittaa. No, tämän minä osaan ja ihaninta tässä on se, ettei tarvise seisoa koko iltaa hellan ääressä ja takuuvarmasti onnistuu. Nyhtöpossu on jo monessa blogissa seikkaillut resepteineen, joten uusi ruoka tämä ei ole, mutta kun kerrankin jossakin ruuan suhteen onnistun, niin esittelen sen nyt. Tässä on yhdistelmä useamman blogin resepteistä.



Nyhtöpossuun tarvitset 1,3 kg possua, olen käyttänyt ulkofilettä, koska possunniska on minusta niin rasvaista. Ulkofileesta nappaan myös pois liiallisen rasvan.
4 1/2 dl cokista, 3 sipulia, yksi iso valkosipuli (solo), 5 rkl BBQ roasted garlic kastiketta, 1 chili, 1/2 tl cayannepippuria, 1/2 tl savupaprikaa (käytin tavallista, koska kaupassa ei ollut tuota savupaprikaa), suolaa ja maustepippuria.
Ota possu puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ja hiero sitten suolaa ja pippuria pintaan, suolaa saa olla aika reippaasti, mutta maun voit tarkentaa kastikkeesta lopuksi. Pilko isoiksi palasiksi possu ja sipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieniksi palasiksi. Laita vuokaan ensin sipulit ja paprika ja päälle possunpalat. Tee marinadi cokiksesta ja mausteista ja lisää se possunpalojen päälle. Vuuan päälle laita voipaperi ja sen päälle foliopaperi ja 150 C lämmitetyyn uuniin noin neljäksi tunniksi.
Kun possu on valmista, siivilöi neste kattilaan ja lisää joukkoon puolikas lime (mehu puristettu), 1-2 rkl valkoviinietikkaa ja keittele noin vartin verran, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku. Possun voit repiä haarukalla pieniksi ja tarjoilla kastikkeella ja esimerkiksi uuniperunoiden kera.


Juomaksi kannattaa tarjota La Piazza punaviiniä, jossa on vain vähän tanniineja ja histamiinia, eikä sitten aiheuta migreeniä. Maku on pehmeä ja sopii juuri mausteisen possun seuraksi. Hyvää isänpäivää!

Juoma saatu blogitestiin
                            
                                   With love,
                                         M

16 kommenttia on "Isille nyhtöpossua"
  1. Peukutus niin ruualle, kuin viinille. Tuo viini on niin hyvää ja eläköön se, että vihdoin saan minäkin nauttia punaviinistä ilman migreeni.

    Ihanaa iltaa M <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tätä meidän pitää joskus yhdessä nautiskella:) Ihanaa iltaa <3

      Poista
  2. Oikein ihanaa isänpäivän iltaa teille <3

    VastaaPoista
  3. Nyhtöpossu on todella herkullista!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja olen yllättynyt kuinka helppoa se oli valmistaa:)

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta tuo nyhtöpossu ja tuli nälkä vaikka itselläni takana juuri runsas isänpäivä buffet.
    Mukavaa isänpäivän iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei Marjo! Kiitos, possu revittynä on hankala saada kuvattua herkullisen näköiseksi, mutta kiva, jos tuli nälkä!
      Toivottelen mukavaa alkuviikkoa:)

      Poista
  5. Onpa herkullisen näköistä! Hyvää isänpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tämä on niitä harvoja minun tekemiä herkkuja, joita voi rehellisesti suositella:)
      Mukavaa viikonalkua!

      Poista
  6. Nyt tunnustan, en ole koskaan tehnyt nyhtöpossua. Maistanut olen kutsulla jonkun kerran ja maukkaaksi todennut.
    Tämä sinun ohjeesi tuntuu kivalta ja näyttää tosi herkulliselta. En tiedä laitetaanko nyhtöpossuun aina cocacolaa, mutta minua tuo alkoi kiinnostaa :)
    Ja kiitos myös viinivinkistä!
    Hyvää tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tutustuin tähän vasta kesällä ja nyt silloin tällöin sitä kokkaan,koska on helppo ja huoleton ja maistuva ruoka. Eikä aina todellakaan tarvitse sitä cokista, vaan on niitä muitakin reseptejä:) Eka kerran kun laitoin colaa.
      Viini on muuten ihanan pehmeää!
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  7. Kiitti viinivinkistä!!! Tulee aina ostettua samaa hyväksi todettua, mutta hyvä että uskallan yhden lasin ottaa. Migreeniherkkä siis täälläkin! Meidän alkossa ei osattu neuvoa vähätanniinisia... Nyt tiedän itse mitä ostaa :)

    Terkkuja pohjoisesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, sillä itse kestän punaviiniä hieman, mutta yleensä toinen lasi on jo liikaa. Miehelleni tulee yhdestä lasista päänsärky, joten nyt voi nautiskella tätä huoletta. Tämä saattaa jossain alkossa olla tilausvalikoimaa, mutta isoimmista alkoista pitäisi löyty:)
      Terkkuja sinne pohjolaan!

      Poista

Auto Post Signature

Auto Post  Signature