Country White jouluisissa tunnelmissa

joulukuuta 01, 2015

Ihastuttavaa ensimmäistä joulukuun iltaa tässä toivottelen. Säät täällä etelässä eivät hevin ole muuttuneet, joten heti ei uskoisi joulukuun tulleen. Kasvitkin ulkona näyttävät osin vielä vihreää väriä. On tämä niin outoa ja hankalaa tottua. Minä mielelläni ottaisin sen pakkasen ja lumen.
Viikonloppuna oltiin päiväkävelyllä mieheni kanssa tuossa Tuomarinkylän miljöössä ja pakko oli piipahtaa katsomassa myös Country Whiten joulua.No niin, tämmöistä rahkasammalta tai mitälie, olisin halunnut omiin joulukukkiini pohjalle, mutta kun pihalta ne revin ja ruukkuun laitoin, niin ne alkoivat samantien kellastua ja haista, joten roskiin menivät. Olen toivoton näiden puutarhjuttujen kanssa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Siis kuinka istuttaa sammal, jotta se säilyy, ei kellastu tai haise. Olin muuten laittanut vettä ja pitänyt sammaletta kosteana, joten siitä se ei johtunut.  Mutta itse asiaan.


Tämä jouluporo vai kauris, ihan en poroksi tätä kyllä sanoisi, mutta nämä ovat kuitenkin kovasti jokaisessa sisustuskaupassa ja somisteessa muotia. Aluksi kyllä vähän oudoksuin näitä, mutta sitten taas toisaalta, ihan kauniitahan nuo ovat hopeisine sarvineen ja tietyssä setissä somisteena vallan somat.


Tämä oli kyllä piristävä ja hauska idea ja tähän kranssiin saa mukavasti upotettua ne huopapalaset, jotka muutoin joutuisivat roskiin. En kyllä keksinyt, kuinka nämä palaset ovat kiinnitetty, mutta varmaankin vain liimailtu limittäin.
Tontut kuuluvat kyllä jokaisen suomalaislapsen joulunviettoon ja itsekin niitä sirottelin kotiimme, kun tytöt olivat pieniä. Välillä ne pyörivät leikeissä ja hauskoja juttuja niistä tytöt silloin keksivät. Nyt olemme perheenä jotenkin kasvaneet tontuista ulos. Ainakin mitä tulee jouluiseen sisustukseen ja vallalla on enemmän aikuismaisempi joulusisustus.


Tässä kun näissä sisustuskaupoissa on piipahtanut aina silloin tällöin, tulee pakostakin sellainen olo, että jokaisessa kaupassa on vähän samanlainen tarjonta. Nuo samanlaiset porot ja tuoksukynttilät sekä kimaltelevat kulhot ja maljakot, johin tosiaan itsekin välillä haksahdan. Ihania juttuja, mutta kaipailisin välillä jotain muuta. Mitäs mieltä te olette?

Pieni vinkki toisen adventin arvontaan: kosteutusta talven kuivuuteen ja väri-iloa löytyy luukun takaa, sekä eräs meikkaukseen käytettävä väline.

                                                            With love,
                                                                   M
12 kommenttia on "Country White jouluisissa tunnelmissa"
 1. Vastaukset
  1. Minustakin se oli viehättävä ja kiva kun oli valkoinen. Tosin en usko, että jaksaisin sitä kilinää, jos sen oveen laittaisi:)

   Poista
 2. Vähän olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka tykkäänkin tällaisesta "hömpästä" välillä niin vähän voisi jotain muutakin olla sisustuksessa. Ehkäpä sitä jotain muuta saadaan sitten joulun jälkeen.
  Mukavaa joulukuun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllähän minäkin kimalluksesta tykkään, mutta eri kauppoissa olisi kiva, kun olisi hiukan variaatiota tarjonnan suhteen. Pelkään, että keväällä on taas samat jutut joka kaupassa tarjolla ja sitten syyllistetään, että miksi kaikilla on nykyisin niin samanlaiset sisustukset kotona:)
   Mutta siitä huolimatta, mukavaa joulukuuta sinne myös <3

   Poista
 3. Meillä on tonttuja ympäri ämpäri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä siis vielä tonttuillaan:) Kaipa mäkin vielä johonkin yhden tai kaksi pikkuista laitan:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin on ja sopii kartanon maisemaan hyvin:) Mukavaa iltaa:)

   Poista
 5. Kävin ahkeraan silloin kun liike sijaitsi Jumbossa, jos olen nyt taas kartalla, että on sama liike. Hih. :) Ihanaa päivää M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on sama liike. Se muutti kartanon rakennukseen ja kiva siellä on aina piipahtaa ajoittain:)
   Mukavaa iltaa <3

   Poista
 6. Harmi tuo sammaljuttu. Olen tehnyt sammalkoristeita, mutta käyttänyt aika paksua sammalta, joka varastoi kosteutta aika hyvin.
  Sammal on silloin pysynyt ihan hyvänä ja vaikka se on välillä kuivunutkin, ei se ole mennyt pilalle. Tuuria varmastikin, en ole mikään ekspertti :)

  Ihania joulujuttuja todellakin, mutta oikeassa olet - kaupat ovat pullollaan samoja juttuja ja muuta ei juurikaan nyt löydy.
  Mukavaa joulukuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, sen pitää olla siis paksua sammalta tai paksusti. Pitää kaivaa sellainen könttä purkkiin sitten uudestaan, kun eipä tuo maa näytä jäätyvän täällä millään:)
   Ihanaa joulukuuta sinne myös:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature