DIY: rahille uusi päällinen

joulukuuta 29, 2015

Meillä on olohuoneessa pöydän tilalla Ikean rahi, joka on toimittanut virkaansa jo vuosia. Halusin aikoinaan juuri rahin pyörillä, koska ajattelin sen myös tarpeen vaatiessa sopivan extra-istuimeksi divaanisohvan jatkeeksi, mutta siihen sitä ei ole varmasti koskaan käytetty. Pöytänä se ei kunnolla toiminut, koska siihen ei voinut oikein mitään laskea, joten pyysin aikoinaan yhtä puualan artesaani-ystävääni tekemään tarjoitinpöydän. Tämä on ollut kätevä idea ja toimii yhä. Mutta tämän rahin luonnonvalkoinen päällinen, jonka olin tehnyt sohvan kankaasta, oli niin kulahtanut, että jotakin oli tehtävä. Kuvaa siitä ei onneksi ole. Syksyn sängynpäätyprojektista kangasta oli vielä pakassa jäljellä, joten siitäpä sitten vain mittaamaan ja ompelemaan. Se mitä kankaasta oli jäljellä, vaati hieman suunnittelua ja sommittelua, sillä aiemmin päällystäessäni tätä rahia, olen leikannut vain neliön ja tehnyt kulmat siihen. Nyt pitikin kikkailla yksi pituus ja kahdelle sivulle erinäiset kappaleet. Kyllä se näinkin onnistui, vaikka kangas onkin hieman jäykähköä.  Alahelman huolittelua tämä ei kaipaa, koska tämä ei rispaannu ja näin ollen siististi leikattu reuna kelpaa.Kangas on siis säämiskäjäljitelmää. Tahrapesu onnistuu kostealla liinalla, kokeiltu on, sillä pistin neulalla sormeeni ja verta tipahti tietysti kankaalle sängynpäätyä tehdessä. Vain kerran pyyhkäisin liinalla ja verijälki katosi helposti. Joten toivon tämän auttavan tahrojen pesussa tulevaisuudessakin, sillä pakostakin niitä tulee ja siksi uskaltauduin kokeilemaan tätä kangasta rahiinkin.Tunteroinen siinä meni, kun pääsin alkuun ja sain tämän tehtyä sopivasti ennen joulua. Mutta arvatkaa vaan, näyttääkö sohva nyt sitten vielä kulahtaneemmalta tämän hohtovalkoisen rinnalla! Tuleekohan tästä kierre, joka pistää koko olohuoneen uusiksi. Siihen olisin valmis, ainakin sohvan suhteen, mutta luulen, että mies ei oikein innostu nyt aiheesta, joten näillä mennään.

Mukavaa pakkaspäivää!
           
                                                    With love,
                                                  M
22 kommenttia on "DIY: rahille uusi päällinen"
 1. Siis luinko oikein - tunteroinen on tunti? Olet sinä näppärä. Ja rahista tuli kuin uusi. Tuo on harmillinen kierre, kun lähtee jotakin paikkaa uusimaan, niin... vaan se menee ohi, kun ei ala hötkyillä.
  Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tunti siinä meni, kun eihän siinä ole kuin pari saumaa:) Tuo on totta, että kyllä se menee tuo uudistus-villitys ohi, kun malttaa ja mies tuumas, ettei se kauaa noin valkoisena pysy:D
   Mukavaa loppuvuotta!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) Sä se olet niin taitava näissä jutuissa!

  PS. Mukavaa loppuvuotta! Ensi vuoden puolella nähdään <3

  VastaaPoista
 3. Todella kivalta näyttää. Sä olet kyllä niin kätevä käsistäsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, mutta eihän tässä nyt edes taitoja tartte:)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Tuollainen tarjotinratkaisu on muuten tosi fiksu! Antaa kivasti monikäyttöisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo oli juuri se tärkein juttu, että vaikka rahi saisi joskus lähdöt, niin tarjotinpöytää voisi silti käyttää, jossain. Jos se mies alkaisi tuomaan aina nuo aamukahveet sänkyyn:)

   Poista
 5. Siis tosi kaunis. Sulla on kyllä ompelijan lahjatkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Outi:) Joo, osaan ommella, mutten pahemmin nikkaroida ja sille taidolle olisi käyttöä!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä se nyt jonkin aikaa taas menee!

   Poista
 7. Upea ja yes miten loistava idea, että tuohon saa asetettua vaikkapa juoman! Kivaa iltaa M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä siitä muuten tuliskaan mitään, kun yleensä siinä on joku kokis- tai vesilasi. Pakko oli keksiä joku systeemi:)
   Mukavaa iltaa Tiia <3

   Poista
 8. Hyvältä näyttää, ihanan seesteinen. :)

  VastaaPoista
 9. Hienolta näyttää. Oletpa näppärä käsistäsi, itselle ei tunti riittäisi tuohon hommaan. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tätä rahia on tullut muutama kerta päällystettyä ja aina yritän päästä helpommalla kuin edellisellä kerralla. Aikaisemmassa versiossa oli tarrat rahin pohjassa ja kankaassa. Nyt en laittanut edes helmakäänteitä ja jätin suoriksi roikkumaan. Toisaalta kangas on sen verran jämäkkä, ettei se liiku tai rispaannu:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Niin juuri ja vielä edullinen, kun oli jämäkangaspala.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitti:) Kyllä tällä nyt taas jonkin aikaa menee!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature