Joulusaunassa ei saa puhua

joulukuuta 10, 2015

Tiesitkö muuten, että joulusaunassa ei saa puhua? Tämä on sellainen vanha uskomus, että jos puhut, niin kirput kiusaavat koko tulevan talven!
 No, ehkäpä ei kirput kiusaa nykypäivänä, vaikka joulusaunassa pölisisikin. Kunhan nyt ensiksi saisi sen saunan pestyä, lähinnä hiusvärien kivat punaiset jäämät laatoista kylpyhuoneen puolella ja saunan pesu kevyesti harjalla ja uudet puhtoiset pefletit tuoksuvan raikkaille lauteille. Siinä minun saunanapesu jouluksi. Entäs jos haluaa fiilistellä tuoksulla. Voi ottaa sen kesällä koivusta tekemän vihdan ja vihtoa sillä koivun tuoksun saunaan. Meillä ei ole ollut mahdollisuutta noita vihtoja sitoa, joten on parempi ja helpompi tyytyä keinotekoiseen tuoksuun, jonka saa kätevästi pullosta. Nimittäin Rento tuotteiden suhteellisen uusi tulokas Talven mausteet Löylytuoksu. Saunassa jo tätä testasin ja jotenkin siinä mielenkiintoisesti yhdistyi savun ja tervan tuoksu ja kun etsimällä etsin, niin löysin piparintuoksuakin. Kun pulloa tarkastelee, niin kanelia ja tähtianistakin siitä löytyy, ainkin kuvassa. Mausteisuus tulee vahvasti esille, joten talveen sopii tämä löylytuoksu ja juuri mieltäisin sen joulunaikaan.Sitten löylyistä pesulle ja suloisesti pesee pehmoisella vaahdolla tämä Lapinmarja, Rento tuotteiden pesugeeli. Pesugeeli sivellään märälle iholle ja annetaan vaikuttaa hetki ja sitten huuhdellan pois. Toimii kätevästi siis myös ihon kosteuttajana, sillä tässä on manteliöljyä, joka ravitsee ihoa ja koivunkuoriuute ylläpitää kosteustasapainoa.
 Olisipa se mökki, jossa voisi näiden tuotteiden kanssa oikein lutrata ja fiilistellä olevansa Joulupukin mailla. Pakkanen paukkuisi ja tähdet loistaisivat ja lumi kimmeltäisi timanttien tavoin. Ei kuuluisi mitään, ei hiiskahdustakaan. Tässä rauhassa voisi istahtaa hetkeksi kynttilän valoon saunan portaille ja hörpätä mukillisen höyryävää glögiä.
Tätä fiilistellessä kuuntelen ulkona riehuvaa tuulta ja sadetta tuolla sysipimeässä ja toivon, että lunta sataisi, edes jouluksi.

Tuotteet lehdistönäytteitä


Kolmannen adventtisunnuntain arvontaan hieman vinkkejä : Ekologinen tuote ja toimiva ja näpsä kauneuden työkalu. Täytettävä. Väriä moneen menoon.
Käyhän osallistumassa arvontaan, joka paljastuu vasta, kun voittaja on selvillä. Arvontaan pääset tästä.

                   
                                With love,
                                 M


8 kommenttia on "Joulusaunassa ei saa puhua"
 1. Kiva postaus ja taas muistuin tämän ansiosta yksi asia. Pitää ostaa uusi saunatuoksu :)
  Ihanaa iltaa M <3

  VastaaPoista
 2. Yllätyin kovin positiivisesti Rennon suihkutuotteista, vaikka siis saunatuoksuja Rennolta ollutkin koko ajan ja ostettu se kiulu ja kauhakin. Tuo suihkugeeli tuoksuu ihanalle. <3 Hih nää on niin hyviä nämä sun arvonnat, en kyllä vaan arvaa, vaikka kuinka päätä raksuttelen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästin myös tuohon pesugeeliin ja sen tuoksuun:)
   No hyvä jos ei heti arvaa mitä kalenterissa on, pitää säilyä jännitys:)

   Poista
 3. Mulla on muistissa sanonta, ettei joulusaunassa varsinkaan saa huutaa tai puhua kovalla äänellä kun saunatottu kuuntelee. Itse käytän saunatuoksua heittovedessä, tuntuu kuin olisi ihan jossain muualla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä sanontoja varmasti löytyy erinäisiä:)
   Kyllä näillä tuoksuilla on merkitystä, juuri siinä haaveilemisessa auttaa:)

   Poista
 4. Ihania saunatuoksuja! Rennot tuoksuvat tänään myös täällä
  meidän mökin saunassa. Tervan tuoksu on suosikkini, olisi
  kyllä mukava testata noita uusia sesonkituoksujakin. Täytyypä
  hankkia niitä joulusaunaan.

  Ihanaa viikonloppua ja kolmatta adventtia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on mielenkiintoisia nämä saunatuoksut kun ennen oli vain se koivutuoksu. No nyt löytyy jo vaikka mitä ja saa kunnon spa-hetken aikaiseksi ja jos ei muuten niin haaveillen:)
   Hyvää adventtiaikaa myös teille! <3

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature