Vuodenvaihde risteillen

tammikuuta 01, 2016


Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille!
Uuden vuoden vastaanottaminen oli nuorempana todella tärkeä juttu ja sitä vietettiin usein kavereiden kanssa ja kovasti sitä suunniteltiin etukäteen. Myös lasten ollessa pieniä, tapasimme kokoontua ystävien ja heidän lastensa kanssa syömään hyvin ja ampumaan raketteja. Mukavaa oli ja nyt kun tyttäret ovat isoja, niin tilanne on muuttunut ja ei enää suurempia suunnitelmia ole ollut vuodenvaihteen suhteen, sillä nuorilla on ollut omia juttujaan. Koskaan aikaisemmin emme ole uutta vuotta juhlistaneet laivalla, joten pitihän sekin nyt kokeilla. Koska saimme alennusmyynneillä houkuteltua myös nuorison mukaamme, päätimme lähteä Silja SymphonyllaTukholman risteilylle. 
Laivassa oli vielä kauniit jouluiset somisteet ja bändit soittelivat ja lauloivat jouluisia lauluja. Itselle kyllä joululaulut ovat jo mennyttä aikaa, mutta menihän tuo. Seuraavana aamuna hurautimme bussilla Tukholman keskustaan ja kiertelimme kauppoja ja katsastimme alennusmyyntejä. Huikeita alennuksia vaatteilla olikin ja sai pitää päänsä kylmänä, ettei lähde turhaan hössötyksiin mukaan. Eniten aikaa taisimme viettää Åhlensilla ja sieltä teimmekin muutaman neulehankinnan. Yllättäen pyörimme pitkään myös taloustavaraosastolla ja sieltä olisi löytynyt yhtä, jos toista, mutta ihan kaikkea ihanaa sieltä ei jaksa alkaa raahaamaan. Vanhempi tytär halusi ostaa itselleen jo monessa blogissa esillä olleita lasisia ja kahvallisia mukeja, joissa on myös kansi. Hän haluaa pikkuhiljaa kerätä astioita itselleen ja fiksuahan se tietysti onkin, sillä joku päivä se on omilleen muuttaminen edessä ja on hyvä, jos siihen on jotenkin varautunut.


Päivä meni nopeasti ja tiedoksi kaikille, jotka tulevaisuudessa suuntaa uudenvuodenaattona ostoksille Tukholmaan, niin aika monet liikkeet menevät jo kahden kolmen tienoilla kiinni. Itse yritin tätä tietoa etukäteen onkia, mutta en oikein mistään löytänyt vahvistusta tähän. Suuremmat tavaratalot ovat auki kuuteen. No, laivahan lähti takaisin jo 16.45, joten kyllä siinä ihan riittävästi kerkesi ja syömässäkin piipahdettiin.
Ihaillen katselimme Tukholman jouluvalaistusta, joka oli kyllä mielettömän upea. Melkein jokainen sillankaari tai isompi rakennus oli valaistu kauniisti valoilla ja juhlan tuntu oli selvästi läsnä kaupungilla päivän alkanessa hämärtyä ja valojen syttyessä palamaan.
Tällä kertaa ostoksia ei laivasta kovin tehty, mutta mies hankki muutaman kauluspaidan, joista on aiemminkin tykännyt. Pikku leijonien matsia piti käydä välillä katsomassa ja sitten olikin jo nälkä.  El Capitain ravintolassa olikin tehty viime kerrasta muutoksia, vai oliko vain muutos uutena vuotena, sillä nyt saimmekin jonottamisen sijaan valokiekon mukaamme, kun ennen on seistä törötetty jonossa norkumassa omaa vuoroaan. Valokiekko syttyi vasta puolentoistatunnin päästä, joten kyllä meinasi uskoa loppua. Ruokailijoita ei tuntunut olevan niin paljoa, mutta keittiö ei ennättänyt saada tilauksia valmiiksi nopeampaa.  Ruoka tuli kuitenkin todella nopeasti, kun vihdoin pääsimme syömään ja varmaan pahin ruuhka oli taittunut. Onneksi, sillä alkoi jo tuntua heikotusta vähän jokaisella.
Uuden vuoden valvojaisissa olimme hieman pihalla, että milloinkas se vuosi nyt sitten vaihtuu, mutta koska olimme lähteneet Tukholmasta liikenteeseen, niin sitä juhlittiinkin sitten ruotsin ajassa. Saimme näin varkain viettää vielä tunnin vanhaa aikaa enemmän. Tulipa tämäkin nyt sitten koettua.
Promenadella oli bändi soittamassa vuodenvaihdetta odotettaessa ja puoli tuntia sen jälkeenkin. Bändi oli kyllä mielettömän taitava ja kaikki tanssivat ja jorailivat ja lauloivat mukana. Tallink Siljalle tästä pisteitä. Jopa tyttäret tykkäsivät, että oli kiva juttu, joten eipä hullumpi idea lainkaan lähteä tuollaiselle risteilylle. Eipä tarvinnut huolehtia taksijonoista ja palella kylmässä, mutta tuuli kyllä keikutti laivaa aika reippaasti, jos nyt jotakin harmitusta oli, mutta sillehän ei voi mitään.

Mitenkäs teidän vuodenvaihde sujui?

                                                     With love,
                                                   M

14 kommenttia on "Vuodenvaihde risteillen"
 1. Risteilyllä on aina niin kivaa ja voi Åhlens. Åhlensin muuten taloustavaraosasto on ihana. <3 Iloista uutta vuotta M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja ainaskin meidän perhe tykkää käydä risteillen Tukholmassa. Åhlensissa sekoaa helposti, niin upeita tavaroita siellä on. Iloista uutta vuotta myös sinulle<3

   Poista
 2. Eilinen oikein kivasti. Tänää ei niinkään. Blogissa juttua :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia.
  Uusi vuosi laivalla ei kuulosta yhtään hullummalta <3
  Oikein ihanaa uuden vuoden alkua M!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä se oli ihan vaihtelua normi uuteen vuoteen!
   Ihanaa uutta vuotta Outi <3

   Poista
 4. Kuulostaa kivalta risteilyltä. Uusi vuosi meni perinteisesti ystävien luona ja mukavaa oli taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näinkin sinun upeat leipomusherkut:)

   Poista
 5. Kivalta kuulostava risteily. Mä makasin sohvan nurkassa ja katselin keittiön ikkunasta, kun naapurit ampui satasia ilmaan. ;) Muistan kun aikoinaan uusi vuosi oli tosi tärkeä juhla, no ei ole nykyisin enään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se oli mukava. Me taas ei nähty yhtään ilotulitusta!! Ikä tekee tehtävänsä ja uuden vuoden juhliminen ei tunnu enää niin ihmeelliseltä:)

   Poista
 6. Kuullostaa oikein kivalta tuo risteily ja reissu kaikkiaan! Siskoni asuu ruotsissa joten paljon on tuota väliä tullut reissattua, nyt on ollut mielessä että joulu, uusivuosi tai joku muu juhla voisi olla kiva viettää laivalla..
  Onnellista ja iloista vuotta 2016 sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se mukava reissu oli ja tuo bändi oli kyllä tosi hyvä. Siitä jäi positiivinen mieli!
   Sinulla onkin sitten aivan eri tilanne, kun siskosi asuu siellä,helpompi varmasti onkin jotain juhlaa lähteä viettämään. Me ollaan aina puhuttu, että Tukholmaan tullaan joskus pariksi yöksi, mutta on jäänyt vielä tekemättä:) Onnellista uutta vuotta teille myös!

   Poista
 7. Minäkin pähkäilin risteilyn ja kotoilun välillä. Sitten päädyimme vain kotoilemaan lomalla. Hyvä valinta sekin. Hyvää uutta vuotta Minna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä kotoilu on välillä poikaa ja sinulla onkin ollut menoja niin kovin, että hyvä valinta varmasti. Minä itse olen jo saanut hieman kotoilla, siksi oli kiva lähteä:)
   Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle Maiju.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature