Image Slider

Kuinka valitset meikkivoiteesi?

maaliskuuta 23, 2017

Mitä haluat meikkivoiteeltasi?

Aikusen naisen iho useimmiten kaipaa meikkivoiteelta aikamoisia haasteita. Onko sinulla suurentuneet ihohuokoset? Löytyykö kasvoistasi pientä punoitusta vai onko punoitus jo muuttunut pieniksi punertaviksi suoniksi poskipäillä tai nenänpielissä? Onko sinulla kasvoissasi iän mukanaan tuomia ryppyjä? Mikäli nyökyttelit joillekin tai kaikille näille kysymyksille, niin tästä saattaa olla sinulle apua.


Merkitseekö brändi?

Meikkituotteiden hankkimisessa yhä useampi aikuinen nainen vannoo tiettyjen merkkien perään ja mikäs siinä, jos brändi tarjoaa aina yhtä hyvää tai jopa parempaa tuotetta, vuosi vuoden jälkeen, miksipä sitä silloin toiseen merkkiin vaihtaisi.
Meikkivoiteita ilmestyy markkinoille tasaiseen tahtiin ja oman tasokkaan tuotteen löytäminen saattaa viedä aikansa. On kiva löytää sellainen tuote, jota ostaisi innoissaan useampaan kertaan, mutta aika ajoin näiden tuotteiden tilalle tulee jotakin uutta ja entinen, vaikkakin jo hyväksi todettu tuote, saattaa hävitä kauppojen hyllyltä. Uutuuksiin siis kannattaa suhtautua myönteisesti, sillä eihän sitä tiedä, vaikka uutuus toisikin uuden ulottuvuuden kasvoillesi ja näyttäisit entistä kauniimmalta. 

Löydätkö aina ihollesi sopivan sävyn?

Käykö sinulle usein niin, että haluaisit hankkia meikkivoiteen joltakin tietyltä merkiltä, joka on sinusta laadukas ja olisit valmis jopa maksamaan hiukan enemmän tästä tuotteesta? Tuotteessa tuntuisi olevan kaikki kohdallaan, mutta ei vain sitä yhtä ja kaikken tärkeintä. Nimittäin oikeaa ja juuri sinun ihollesi sopivaa värisävyä. Kuinka usein suomalaisena tai näin pohjoismaalaisena joutuu tyytymään värisävyissä siihen melkein oikeaan, mutta juuri se sinulle sopivin puuttuu siitä väriskaalasta? Sitä sävyä kun ei kannata tehdä, koska kysyntää ei ole riittävästi, vain täällä pohjoisen perukoilla sen perään huhuillaan.

Mahdollinen juuri sinulle?

Clarins on sellainen merkki, joka tasaiseen tahtiin tuo uutta ja tuntuu, että aina vain parempaa. Sain nimittäin testattavakseni meikkivoiteen Pore Perfecting Matifying Foundation, joka ihan sulaa iholle ja värisävy Nude Ivory 01, on kyllä paras sävy meikäläisen maidonvaalealle, mutta punakalle iholle. Täydellinen sävy, sillä harvoin nämä näin osuu kohdalleen.Saako meikkivoiteella virheet piiloon?

Kyllä saa, sillä voide häivyttää noita ärsyttäviä ihohuokosia, peittää muutenkin virheitä, kuten sitä punaisuutta ja pieniä ryppyjä. Eikä muuten jää juonteisiin, mutta täytyy muistaa siis laittaa voidetta ohuelti ja kerrostaa niihin kohtiin, mihin on tarpeellista. Iho näyttää kauniilta ja luonnolliselta.
Toinen tummempi ja hiukan punertavampi sävy alempana on Nude Beige 02, jota voin käyttää sitten kesällä, kun olen hieman ruskettunut, sillä siitäkin kannattaa nyt jo ainakin haaveilla.


Tarvitaanko puuteria meikkivoiteen päälle?

Puuterin käytöstä oli aikoinaan niin paljon negatiivista juttua, kuten ihohuokosten tukkiutumisesta ja ihon huononemisesta, että säikäytti ja huomasin kyllä itsekin, että helposti reagoiva iho ei siitä pitänyt ja puuterin käyttö on jäänyt minimiin.

 Koska kuitenkin oli nyt mahdollisuus saada testiin uusi Clarinsin  Pure Perfecting Matifying Kit, niin ajattelin pitkästä aikaa taas antaa puuterille mahdollisuuden. Tämä on ihohuokosia tasoittava ja häivyttävä ja kosteuttava imevä ja mukana tulee kätevä puuteripaperikin. Näitä papereita olenkin joskus käyttänyt, kun kasvot olivat kiiltävät, siis aikoinaan kun kärsin seka-ihosta. Nyt kun nämä molemmat ovat samassa paketissa, niin se on aika kätevä juttu. Ei tarvitse erikseen papereille rasiaa ja välillä onkin syytä vain käyttää tuota paperia, jottei tule liian tunkkainen ihosta. 

Ainesosina tässä on muuten akaasia-mikrohelmiä, valkoista savea ja valkoista teetä, linnunkaalia, tokoferolijohdannaista ja Clarins anti-pollution complex-yhdistettä. Kokeilin ensin meikkivoidetta ilman puuteria ja näytti ihan hyvältä, sillä olenhan jo vuosia ollut ilman. Puuterin kanssa huomasin ainakin eron meikin pysyvyydessä ja t-alueen kiillon kontrolloimisessa. Eniten tarvitsen puuteria kyllä silmäluomien pohjustuksen jälkeen ja joskus luomivärin kiinnittämiseen, sillä en saa silmämeikkiä muuten pysymään siistinä. 


Ennenkaikkea taas aivan ihana korumainen rasia, jota ilokseen esittelee. 

Tässä oletuksia siitä, mitä aikuinen nainen käyttää kauniin kuulaan ihon saamiseksi meikkivoiteen avulla. Millä perusteella sinä valitset meikkipohjasi? Käytätkö myös puuteria? Oletko tutustunut tähän Clarinsin uuteen Pore Perfecting Matifying meikkivoiteeseen ja puuteri-paperipakettiin ?

Tuotteet pr-näytteitä

Aurinko ja Lierac Sunissime

maaliskuuta 22, 2017

Lapsena tuli otettua aurinkoa ilman suojakertoimia täällä kotisuomessa, sillä eihän silloin pohjoisen perukoilla ollut kaupoissa mitään aurinkorasvoja tarjolla, eikä tainnut olla paljoa muuallakaan. Meillä ei perheenä reissattu, joten etelän auringolta vältyin, mutta nuorena aikuisena otin sitten kaiken takaisin.  Muistan käyttäneeni kakkosen suojakertoimia ja myöhemmin tuli tarjolle myös nelosen ja kuutosen lukemilla varustettuja aurinkovoiteita.  Etelässä tuli korkattua jopa kahdeksan suojakertoimilla olevia voiteita. Voi sentään, sitä ihan pelotti, ettei rusketu lainkaan noinkin suurilla lukemilla. Mutta ruskettuihan sitä, ihan krapua saattoi monikin meistä silloin muistuttaa. Liekö ihon herkistyminen alkanut jo silloin, todennäköisesti.

Onneksi aurinkovoiteita löytyy nykyisin toivottavasti jokaisen kotoa, vaikka saattavatkin tällä hetkellä olla jo vuoden vanhoja, kuten tässä itse huomasin muutamasta tuotteesta. On viisasta kuitenkin tarkistaa ovatko ne vielä toimivia, eivät haise tai ole muuttaneet koostumustaan. Kannattaa silti harkita uuden tuotteen hankkimista, mikäli tuote vähänkin epäilyttää. Aurinkoa ei kyllä nyt näy, mutta kyllä se sieltä saapuu ja kannattaa olla silloin valmiina. Keväällä iho on ohuempi talven koettelemusten jäljiltä ja ei ole vielä tottunut aurinkoon joten pienikin hetki auringossa saattaa aiheuttaa palamisen. Sille tielle ei kannata lähteä, suojaa ihosi ennemmin. Aurinkoa rakastavat kaikki ja kyllähän siitä toki pitää pystyä nauttimaan.Lieracin kattava aurinkosuoja suodattaa lyhyitä ja pitkiä UVA ja UVB-säteiden aallonpituuksia sekä neutraloi infrapunasäteitä ja näkyvää valoa. Näin saadaan paras suoja valon aiheuttamaa ihon vanhenemista vastaan. Lisäksi Sunissime-tuotelinjan tuotteet ensimmäisenä aurinkotuotesarjana myös suojaa ja energisoi ihoa, pitäen ihoa terveenä, hehkuvana ja ruskettuneena. Kasvojen iholle levitetään pähkinän kokoinen nokare voidetta ja toistetaan kahden tunnin välein. SPF 30.

Onneksi hyvä aurinkovoide ehkäisee useimpia soluvaurioita, mutta mikäli olet kuitenkin oleskellut aurigossa liian kauan tai et ole muistanut lisätä aurinkovoidetta tarpeeksi usein, löytyy kuitenkin  rauhoittavia after-sun tuotteita tekemään sen ihanan viilentävän tunteen, jota kuumottava iho janoaa. Tällöin kasvoille kannattaa tarjota Lierac Sunissime SOS korjaavaa after-sun seerumia. Tämä sopii sinulle, joka haluat ihosi näyttävän yhtä hyvältä tai jopa kauniimmalta kuin ennen auringonottoa. Seerumin älykäs Cyro Effect -teknologian sisältämä koostumus laskee ihon lämpötilaa ja lievittää ylikuumenemisen tunnetta. Kun kasvojen iho on hoidettu, niin tietysti on huolehdittava myös vartalon hoitamisesta, lähinnä täällä meillä kesällä tai matkustettaessa muina aikoina aurinkoon. Lieracilla on täsmätuotteet tietysti myös vartalolle ja Sunissime tarjoaa vartaloa suojaavaa ja energisoivaa emulsiota, jolla on kokonaisvaltainen anti-aging-vaikutus. SPF 30 on tässäkin tuotteessa, mutta kannattaa lisätä emulsiota myös parin tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.
Vartalolle on oma after-sun tuotteensa ja Sunissime Anti-Age Global  rauhoittaa ja korjaa ihoa, tehden ihosta upean pehmeän ja hehkuvan.

Ihan tässä jo kohta tekee mieli alkaa pakkailla laukkuunsa aurinkovoiteita kera kesävaatteiden, mutta sitten tajuan, että mehän olemmekin matkaamassa Kolille muutaman viikon päästä, joten ei sentään. Mutta kyllä nuo kasvoille tarkoitetut voiteet on syytä ottaa mukaan, sillä jos vain hiukankin löytyy lunta ja aurinko paistaa, niin palamisen vaara on suuri. Lumihanki kun heijastaa auringonsäteilyä moninkertaisesti. 

Minua aina hirvittää, kun ihmiset kehuskelevat, että he eivät käytä lapsilleen mitään voiteita, koska heidän lapsensa eivät pala. Syytä olisi miettiä uudestaan, sillä lapsen iho on todella ohut ja turha altistaa palamiselle, jos voi sitä välttää. Kunnolla suojaava vaatetus ja päähine ei ole turhaa varovaisuutta vaan järkevää käytöstä. 

Onko sinulla varastoon jo hankittu aurinkotuotteita?  
Miltä Lieracin Sunissime kuulostaa?

pr-näytteet


Onko luonnonkosmetiikka turvallista?

maaliskuuta 21, 2017

Jonkin sortin pähkinäpensaat ja leppä kaiketi kukkii nyt, sillä olen viikon verran kärsinyt allergisista oireista. Allergiapillerit käytössä ja olo hiukan tukkoinen ja väsynyt, kunnes tässä taas tottuu.
 Oi, kunpa voisi lähteä pahimmiksi viikoiksi tätä vaihetta pakoon.

Allergioista  kärsivän ihmisen on pakko olla tarkkana sekä sisäisesti nautittujen  ruoka-aineiden suhteen, puhumattakaan siitä, mitä iholleen laittaa. Mitä kaikkia kemikaaleja sitä käyttääkään päivän aikana, puhumattakaan menneistä vuosikymmenistä. Hui, ei uskalla edes ajatella. Hirvittää, että tietynlaisten kauneusihanteiden seuraamisesta, on tullutkin laiminlyötyä ihoaan, vaikka on kuvitellut tekevänsä kaikkea muuta.Paljon puhutaan kosmetiikan käyttämisen negatiivisista seuraamuksista luonnolle ja totta se varmasti onkin.  Näin kosmetiikasta blogatessa on tullut itsekin todettua, että on paljon turhia tuotteita, joita ilmankin pärjää ja on vain osattava tehdä valintoja. Jokin aika sitten kirjoitettiin muovirakeista, joita löytyi esimerkiksi kuorintavoiteiden koostumuksista.  Kuinka rakeet joutuessaan vesistöön aiheuttavat yhtä jos toista ongelmaa. Tätä kosmetiikan käyttäjänä harvemmin on tullut ajateltua. 


Luonnonkosmetiikkaa hehkutetaan turvallisempana vaihtoehtona ja ihana se olisikin, jos voisi ajatella, kuten ruuan suhteen, että luomu- ja lähikosmetiikka kunniaan.  Luonnonkosmetiikassa ei ole mitään pahiksia ja iho paranee huomattavasti, heti luonnonkosmetiikkaan siirtyessä. Kaikille se käy ja suoraan puhtaasta luonnosta poimittu yrtti, on juuri se, mitä ihosi kaipaa ja tämä on ollut jo vuosisatoja sitten ihonhoidossa käytössä.

Entäpä jos käykin niin, että iho leimahtaa huikean punaiseksi heti luonnonkosmetiikkaa kokeiltaessa? Tai alkaa välittömästi kutittaa ja kihelmöidä. Kaikille se ei suinkaan ole "parasta mahdollista" ja olen saanut hämmästyneitä ilmeitä ja kommentteja luonnonkosmetiikasta puolesta puhujien taholta, heittäessäni ilmaan ajatuksen mahdollisesta allergiasta.  Koskaan kukaan ei kuulemma ole saanut oireita näistä tuotteista, sanotaan useimmiten. 

Minä itse sekä muutama muu lähipiiristäni ovat saaneet oireita luonnonkosmetiikasta ja en ole ennättänyt montaakaan merkkiä kokeilemaan.  Muusta, synteettisesti valmistetusta kosmetiikasta saan hyvin harvoin oireita ja mikäli näin on käynyt, niin nämä ovat usein tiettyä ainesosaa (allerginen reaktio tulee syödessä) sisältäviä vartalotuotteita. Näin on, vaikka toivoisin voivani liittyä luonnonkosmetiikasta ja näiden tuotteiden puolesta puhujien hurmokseen. Mikä sen ihanampaa ajatella, että ne mahtavat yrtit suomen puhtaasta luonnosta poimittuna, tekevät ihostani kuulaan ja kauniin. Tytär sai tässä jokin aikaa sitten reaktion, joka taas vähän säikäytti. Kuten kuvassa näkyy, niin kasvoihin tuli aika raju punoitus ja kuumotus ja oli tuntunut kihelmöivältä. Tuote oli luonnonkosmetiikkaa. Annoin palautetta ja sain todella ystävällisen ja asiallisen vastauksen. Näin se vaan oli, että joku yrtti tai muu, ei vain sopinut hänelle, niin ja hän on perheessä ainoa, joka ei ole allerginen kuin vain mantelille. Viikon päästä iho vielä reagoi pakkasiin ja lehahti jälleen hetkeksi punaiseksi juuri noilta alueilta, kuten aikaisemminkin.

Varovaisuus siis on tarpeen. En väitä, etteikö myös synteettisesti valmistetusta kosmetiikasta voi saada oireita, mutta olen kuullut ihonhoidon asiantuntijoilta muutamia kertoja, että luonnonkosmetiikan kanssa kannattaa noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja allergisia reaktioita saattaa usein tulla. 
Itse käytän myös kosmetiikkaa, jossa jokin osa on luonnosta kerättyä ja siitä ei ole aiheutunut mitään ongelmaa.

Onko sinulla vastaavia kokemuksia? Oletko saanut kosmetiikasta koskaan allergisia oireita?  Oletko sekakäyttäjä vai luonnonkosmetiikan nimeen vannova? Jimmy Choo uutuustuoksu ja DIY keväinen muotihame

maaliskuuta 19, 2017

Kevätmuoti ja sen ihanuus, myös tuoksujen saralla. Uutuutena ihastuttavan kukkais-hedelmäinen Jimmy Choo L`EAU, joka sopii niin hienosti näihin minun puuterisiin lempisävyihin. Tuoksu on siis väriltäänkin sopiva tähän kevääseen. Alussa sitruksisen bergamontin raikkaus, yhdistettynä hibiskus kukkaan. Ruusun ja pionin sekoitus hedelmäisellä mausteella ja lopussa sensuelli santelipuu, joka saa voimaa myskistä. Siinä kiehtova Choo-naisen tuoksu. Mutta mitä tämä utelias ja arvoituksellinen ja itsevarma Choo-nainen pukee ylleen, L`EAU tuoksun lisäksi?


No tietysti jotakin hempeää ja puuterista sävyä, klassista, naisellista, mutta kepeää ja hieman tyttömäistä tyyliä. Jimmy Choo-nainen haluaa olla lumoava ja valloittava ja kekseliäs. 


Mutta, jos vaatevarastosta ei löydykään sopivaa asua? Asua, joka täyttäisi Choo-naisen toiveet?

 Kevään muotihame 2017 on selvästi leveä helmaltaan, vyötäröllä isot laskokset ja pituuskin hipoo polvia tai on jopa hiukkasen pidempi. Vyötäröltä hame istuu napakasti ja paitana tämän hameen kanssa on mielellään tiukka neulospaita tai toinen vaihtoehto on olkapäät paljaaksi jättävä, rypytetyllä kaula-aukolla oleva paita, jossa on pitkät hihat. 
Otetaanko ompelukone esille ja ommellaan sellainen hame? Ei se nyt niin vaikeaa voi olla?!  • Valitse kangas. Minulla on tässä verhokangasta, joka oli sopivan paksuhko tähän malliin, jossa laskokset ovat pääosassa. Niihin saadaan hiukan volyymiä kankaan paksuudesta.                                                                                                                                                                     
 • Hameeseen tarvitaan kangasta kaksi hameen pituutta. Tämä tarkoittaa sitä, että mietit ensin, kuinka pitkä hameesta tulee ja otat sen mitan kahteen kertaan. Tämän hameen valmispituus ilman vyötärönauhaa on noin 58 cm, joten kangasta kannattaa ottaa se 140 cm ja hiukan päälle sitä vyötärönauhaa myös ajatellen ja käännösvaroja.                                                                                                                                                                 
 • Leikkaa hamekangas sen pituuden mukaan, minkä halusit ja lisää pari senttiä vielä käännösvaroihin ja helmapäärmeeseen. Kappaleet ovat siis yhtä leveitä kuin kangas ja pituutta oli minulla siis noin 62 cm. Helman leveys on minulla tuossa mallissa 214 cm, joten kavensin hiukan mallia itselleni sopivaksi ja myös siksi, että sain laskokset paremmin istumaan.                                                                                                       
 •  Ompele toinen sivusauma ja toiseen muista jättää vetoketjua varten noin 20 cm ompelematta. • Sitten alat tehdä laskoksia. Sommittele ne haluamallasi tavalla, joko kaikki samaan suuntaan menemään, joka on helpompaa tai niin, että laskoksia tehdään vastakkain. Muista tarkistaa mittanauhalla, että laskoksista tulee yhtä leveitä.  


 • Kun olet saanut vyötärön sopivan kokoiseksi laskoksilla, ompele laskoksien reunaan tikki, jotta vyötärökaitale on siihen helpompi istuttaa.                                                                              
 •  Mittaa vyötärösi ja leikkaa muutamaa senttiä pidempi kaitale kankaasta ja leveyden voit myös itse määritellä, minun hameen vyötärökaitale on valmiina 6 cm leveä.                                         
 •  Jotta vyötärö pysyy napakkana, on syytä käyttää liimakangasta/ kovikekangasta, joka silitetään vyötärökaitaleen toiseen reunaan, nurjalle puolelle.                                                 
 •  Vyötärökaitale ommellaan laskosten päälle. Sen jälkeen kaitale taitetaan kahtia ja tikataan samalla kaikki osat yhteen vaikka käsin piilo-ommelta käyttäennurjalta tai koneella sauman välistä etupuolelta, jotta se ei näy päällepäin.


 • Vetoketju ommellaan vetoketjulle jätettyyn aukkoon. Vetoketjuun sisällytetään myös vyötärökaitaleen osat. Piilovetoketju on kaikkein siistein lopputulokseltaan, mutta tavallinenkin vetoketju käy, kunhan sen muistaa piilottaa laskosten väliin. 


 • Lopuksi huolitellaan helma päärmäten se kahteen kertaan kääntäen ja ommellaan tikki käännöksen reunaan, nurjalle puolelle. Hamonen kannattaa silittää, varsinkin helmasta ja laskoksien päältä.


Näin Jimmy Choo-nainen sai hameen ja nyt vain suihkaus  L`EAU tuoksua ja menoksi, korot kopisten. Uskotko, että katseet kääntyvät, kun Choo-nainen kävelee ohi?

Tuoksu lehdistönäyte

Suklaiset kynnet ja raaka-suklaata, itse tein

maaliskuuta 18, 2017


 Lakkasin tänään pitkästä aikaa kynsiäni upealla Mavalan suklaanruskealla lakalla, sävynä Firenze ja samalla tuli mieleen, että minullahan odottaa paketti raaka-suklaata, joka pitäisi valmistaa ja kohta on parasta ennen päivää ovella. No, ei ihan, mutta toukokuun lopulla kuitenkin. Kaivoin tarvikkeet esille ja pistin suklaatehtaan pystyyn. Minä en kovin innokas ole ollut tämän suklaan valmistamisen suhteen, sillä liian terveellinen raaka-suklaa on ollut minusta kitkerää ja suoraan sanottuna pahaa. Olkoon terveellistä, mutta en halua olla niin terveysintoilija, että suklaakin pitää syödä pahan makuisena, koska näin se on terveellistä. Halusin kuitenkin testata, että saisiko siitä syötävää ja kerrankin sellaista, ettei siinä olisi pähkinöitä tai manteleita.


Cocovin Choko-valmispaketissa oli kaikki, mitä tarvitaan suklaan valmistamiseen ja selkeät ohjeet. Kuumaan vesihauteeseen laitetaan kulho, johon lisätään jauhe ja kaakaovoi ja sulatellaan massa nestemäiseksi hämmentäen välillä.
Kun massa on sulanut, lisätään vaahterasiirappipullo joukkoon hämmennellen.


Pakkauksessa oli pienet muotit joihin suklaamassa kaadellaan. Minä sekoitin osaan massasta vadelmaa sisältävää proteiinijauhetta, joka antaa hieman makeutta suklaaseen, yhteen osaan laitoin mustikkajauhetta ja viimeiseen erään laitoin kaakaonibsejä. Nekin maistuvat minusta todella kitkerälle ja minun on ollut vaikea keksiä, mihin niitä lisäisin, joten tähän uskoin niiden sopivan. Suklaa laitetaan 20 minuutiksi pakkaseen kovettumaan.


Tässä on suklaiset kynnet ja suklaapala, ihan itse tehty. Kuulkaas, olin niin yllättynyt siitä, että tämä maistuikin ihan hyvälle ja jopa nirso vanhempi tyttäreni tykästyi siihen. Näistä saa kahvipöytään näyttävyyttä, valmistamalla suklaan kauniilla muoteilla. 


Tänä iltana on ruuan jälkeen tarkoitus herkutella raaka-suklaalla ja kenties kokeilen yhdistää sen Happy Joen siiderin kanssa. Mikähän niistä siidereistä sopisi parhaiten? Happy Joesta löytyy lisää tästä postauksesta.Suklaisista kynsistä vielä sen verran, että kolme viikkoa käytin tuota yön yli laitettavaa Sally Hansenin seerumia ja hieroin sitä kynsiini aina iltaisin. Kynnet leikkasin täysin lyhyiksi, sillä liuskottuminen vain jatkui, joten halusin kaiken "huonon" kynsiosan pois. Liuskottumista ei ole nyt enää tullut, joten sietämättämän pitkältä tuntuvan lakkaustauon jälkeen, päätin lopettaa seerumin käytön ja lakata kynnet. Nyt vain odottelen, että kynnet alkaisivat kasvamaan ja liuskottuminen ei enää vaivaisi kynsiäni ja että tuo seerumikuuri tepsisi. Mutta täytyy myöntää, että kärsin yleensä pelkästään tuon oikean käden kynsien ongelmista ja syykin löytyy siitä, että siivoillessa en pahemmin varo ja kynnet saavat iskuja ja käytän kynsiä myös usein työvälineinä. No todellakaan en päivittäin kyllä siivoile, mutta sohin sitten kynsiäni helposti, esimerkiksi töissä vessan oven kahvan ruuviin viimeksi. Kynsi napsahti poikki ja mietin, että ei voi olla todellista. Jos olisin tähdännyt siihen ruuviin, en todennäköisesti olisi osunut sinne päinkään. 


Viimeisenä, ihan kuin sokerina pohjalla, on se tärkein uutinen, eli Lumene-arvonnan voittaja. Kiitokseet kaikille arvontaan osallistuneille.Tällä kertaa onni osui Krisse K:lle. Onnea paljon! Laitahan minulle viestiä, jotta saan osoitteesi ja purkit matkaan.


pr-näytteitä

Happy, Happy, Happy Joe

maaliskuuta 16, 2017

Happy Joe on tullut meille suomalaisillekin tutuksi siiderimerkiksi viime aikoina ja tölkkikansa on innostunut ostamaan siideriä myös näissä hauskan mallisissa pulloissa. Minä en tähän Happy Joe- siideriin ollut aikaisemmin pahemmin tutustunut, joten mielelläni tartuin kutsuun, jossa tarjottiin mahdollisuus perehtyä siideriin ihan siideritastingin muodossa pientä sormiruokaa napostellen. 

Tilaisuus järjestettiin ravintola Rosterissa Pohjois Esplanadilla, jossa aikoinaan oli kalaravintola. Miten nykyisin ei tahdo pysyä perässä näistä ravintoloista ja niiden ilmestymisistä? Tämäkin ravintola Roster oli ollut jo auki tovin, mutta olen mennyt siitä ohi niin vauhdilla, etten ole tätä rekisteröinyt. Hieno sijainti, suoraan näkymät merelle ja ihan kauppatorin kupeessa. Varmasti mahtava paikka myös kesällä terassilla istuskellessa. Sisustus merellisen harmaa/sininen ja tyylikäs. Rosteriin voi tulla tapaamaan ystäviä lasin äärellä tai piipahtaa ja viivähtää hetki, iltaa aloitellen. Ravintolan alakerrassa voi myös syödä ja kansainvälinen menu tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Tasting aloiteltiin tutustumalla kolmeen eri siideriin Happy Joelta, Cloudy Apple, Old Country ja Crispy Pear. Cloudy Apple on valmistettu suodattamattomasta omenamehusta ja siksi sen väri on hiukan samea ja maku luonnollisen omanan makuinen. Crispy Pear on  puolikuiva premium siideri, olematta kuitenkaan liian makea, kuten päärynäsiiderit yleensä tahtovat olla. Old Country on uutuus, kuiva, täyteläinen ja hedelmäinen ja se on valmistettu miellyttämään enemmän suomalaisia makutottumuksia. Kaupoissa tämä tuote on vasta parin viikon päästä.


Miellän siiderit sellaisena kesäpäivän jälkeisenä janojuomana ja todella kylmänä tarjoiltuna. Myös biletys tulee siidereistä mieleen. En ollut koskaan ymmärtänyt yhdistää siideriä ja ruokailua. Miten siideri muka sopisi ruuan kanssa juomaksi? Voi kuulkaas, hyvin sopii. Pitää vain löytää se itselle sopivin makuelämys. Kuten grillaukseen sopisi hyvin tuo perinteinen Old Country, makuelämys mausteisen ruuan kera. Makeahko jälkiruoka voisi sopia mainiosti tuon Cloudyn kanssa, mutta mikä estää yhdistämästä Crispy Pear päärynäsiideriä vaikka vaniljavaahdolla kuorrutetun uuniomenan kanssa. Tässä pitää vain uskaltaa ja kokeilla ja löytää oma tiensä.

Mutta ennen kuin aloimme valitsemaan juomia ruokien mukaan, maistelimme, (minä en allergian vuoksi,) eri omenalajikkeita siiderien kera. Makustellen happamia omenanpaloja, makeita, kirpeitä, jotta ymmärtäisi mistä siiderin teossa lähdetään liikkeelle. Harmitti vietävästi, kun en voinut maistaa omenoita ja vesi ihan herahti kielelle jo pelkästä omenan tuoksusta. Onneksi pystyin sentään juomaan näitä siidereitä. Happy Joelta muuten löytyy vielä luomusiideri Organic ja kuiva omenasiideri myös alkoholittomana.


Ihanasti ravintolan keittiömestari ja muu henkilökunta huolehti minullekin sopivat ruokatarjoilut ja sain omat kasvislautaset sekä oman jälkiruoka-annoksen. Hyvää oli ja kaunista, kuvauksellista ruokaa.Lämpimät kiitokset järjestäjille. Nyt taidan ensi viikonloppuna tehdä poikkeuksen ja nautiskella siideriä ruokajuomana. Ainoa kauppakeskus

maaliskuuta 15, 2017

Kauppakeskus Ainoa Tapiolassa avaa ovensa ison rakennusurakan jälkeen ja sain tilaisuuden vip-vieraana kurkistella kauppakeskukseen sisälle ennen varsinaista avajaispäivää. Huikean suuri parkkihalli jo mykisti ja meinasi tulla kauhistus, että löydänkö ikinä oikealle tasolle ja vielä löydänkö sitten takaisin. Aluksi oli puheita, hieman musiikkiesityksiä sekä muotinäytös Stockmannin portaissa, jota yritin tiirailla. Harmillisesti ihmisiä oli vain niin paljon, että en saanut kokonaiskuvaa tästä esityksestä ja vaikea oli edes yrittää mitään kuvata. Niinpä päädyin kuvailemaan kauniita sisustukseen liittyviä juttuja ja palaan ehkä paremman ajan kanssa tuonne uudelleen, tarkastelemaan muuta antia.Kuvissa on myös tuotteita By the way liikkeestä sekä Cafe latte, Lifestyle-putiikista.

 En ole aikoihin tuolla Tapiolan nurkilla käynyt, joten hieman oli hakusessa, jotta kotiinkin päin löysin, meinaan sieltä parkkihallista. Kiitos seurasta Casamimin blogin Sarille.

Mikäli asut siellä Espoon suunnalla, niin nyt on mahdollisuus tutustua uudistettuun kauppakeskus Ainoaan. Kuulemani mukaan on yhtä suuri kauppakeskus kuin Kampissa, joten kyllähän tuolla ostettavaa riittää.

Auto Post Signature

Auto Post Signature