Swiss Diamond, timantteja pannulla ja arvonta

huhtikuuta 02, 2018

Yhteistyössä Swiss Diamond ja Mastermarkbrands

Swiss Diamond, timantteja pannulla ja arvonta



Sain tyttärelle testiin Swiss Diamond XD-paistinpannuja koossa 28 cm ja 24 cm, sekä kunnon paistokasarin 20/3 l, johon sisältyi myös kansi.  Minähän en malttanut olla testaamatta itse tätä settiä ja samalla hiukan antaa vinkkejä pannujen ja kasarin käytöstä.

Nuoren muuttaminen kotoa on kasvun paikka myös vanhemmille. Kestä se, että nuori haluaa itsenäistyä ja koeta olla avuksi, tuppautumatta liikaa hänen itsenäistymisprosessiinsa. Tätä on pakko hokea itselle, kun avustaa nuorta muutossa ja maailmalle lähdössä.

Äitinä tulee tietysti mieleen kaikki mahdolliset, mistä huolehtia, mutta hyvin tyypillistä on se, että me mietimme myös perusasioita, kuten lämpimän ruuan syömistä.  Ruuan valmistamisen tulee olla helppoa ja tähän kuvioon astuvat mukaan timanttiset pannut ja paistoastiat, jotka kestävät myös aikaa.

Nuorta tulee muistuttaa syömisen tärkeydestä ja siitä, että hän muistaa syödä muutakin, kuin leipää ja muroja. Kotiin kannattaa ostaa ruoka-aineksia ja valmistaa ruokaa niin, että sitä voi muutaman päivän syödä lämmittämällä, silloin sen tekemiseen ei tarvitse joka päivä haaskata kiireisen nuoren aikaa.



Tärkeää on myös opastaa nuorta hankkimaan kunnollisia astioita ja keittiövälineitä, jotta niillä on kiva ja helppoa kokkailla. Mikäli ei ole kovinkaan paljon ruokaa tehnyt, niin nyt niiden pannujen ja kattiloiden tulee olla toimivia ja kestäviä, jotta ruuanlaitto innostaisi. Mikään ei ole kurjempaa, kuin paistaa pannulla, johon kaikki tarttuu kiinni ja ruoka menee pilalle.

 Hyvän pannun kun hankkii, niin ei tarvitse olla heti kohta ostamassa uutta. Kun pannuista pitää huolta, niillä voi huoletta kokkailla vaikka kuinka monta vuotta.







Swiss Diamond timanttipannut 


Timanttipannut kannattaaa pestä käsin heti alussa ja jatkossakin. Timanttipannujen käytössä kannattaa huomioida, että keittolevyn koko on lähellä paistopohjan kokoa ja myös se, että liesi ja timanttipannun pohja ovat puhtaita ennen aloittamista. Muuten liesi naarmuttuu ja muutenkaan ei kannata raahata pannuja pitkin keittotason pintaa, naarmuttamisen estämiseksi. 

Huomasin kanoja paistaessani, että aluksi kannattaa aloittaa paistoastian lämmittäminen lieden keskitasolla ja sitten lisätä tehoa tarpeen mukaan. Lämpö leviää tasaisesti myös laitoihin, jolloin ruoka-aineet kypsyvät tasaisesti, vaikka pannulla olisikin paljon paistettavaa. Ylikuumentamisesta olikin varoitus, joten kannattaa olla sen suhteen tarkkana, sillä silloin timanttipinnoite voi vahingoittua  ja tätä ei takuu korvaa. 

Sopivat työvälineet ovat varmasti monelle jo itsestään selvää, mutta nuorelle on hyvä muistuttaa, että millä tahansa lastalla tämän timanttipannun pintaa ei tule hämmennellä. Silikoni - ja puuvälineet ovat parhaita kavereita näille pannuille.


Kaunis ruskettunut pinta tuli näihin kananfileisiin ja käytinkin paistamiseen vain pienen määrän rasvaa, sillä tällä pannulla voi jättää vaikka sen rasvan kokonaan pois.  Mikäli haluat kuitenkin käyttää rasvaa paistaessasi, niin kannattaa varmistua rasvalle sopivasta lämpötilasta, jotta rasva ei pala ja pilaa pannua ohuella rasvakalvolla. Rasvakalvo voi lopulta hiiltyä ja tämä taas heikentää pinnoitteen tarttumattomuusominaisuutta. 


Timanttipannu kuulostaa kyllä aika ylelliseltä. Harvalla on timantteja pannussaan, mutta näissä niitä on. Nämä Swiss Diamond pannut valmistetaan Sveitsissä, jossa kovalla paineella valetaan muotteihin pannun valualumiinirunko. Pannuissa käytetty alumiini on lähes 100% kierrätettyä. Tämän jälkeen pannu hiekkapuhalletaan ja käsitellään plasmaliekillä, jotta pinnoite pysyy paremmin. Pannu saa 3 kerrosta timanttivahvisteista XD-pinnoitetta, jossa käytetään oikeita timanttikiteitä. Timantti on maailman paras lämmönjohdin ja siksi Swiss Diamond pannuilla saa täydellisen paistopinnan kohtuullisessakin lämpötilassa. 


Mielenkiintoista on myös pannujen ja kasareiden suhteen se, että nämä voi laittaa suoraan uuniin, vaikka kansineen päivineen, sillä ne kestävät kuumuutta 260 asteeseen saakka. Kahva ei kuumene paistolevyllä, sopivat muuten kaikille paistolevyille, mutta uunista otettaessa se on kyllä kuuma.




Tässä minulla valmistui pääsiäisen herkullinen kanaruoka eli kukkoa viinissä:


Kukkoa viinissä ohje

2 kg broilerin rintafilettä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3  rkl voita
75 g pekonia
250 g salottisipulia
1/2 purjo
2 porkkanaa
200 g tuoreita herkkusieniä
4 kpl valkosipulinkynsiä
5 dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
1 tl timjamia
3 rkl persiljaa

Mausta broilerin palat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne sekä pekoni ja pieni pekoni palasiksi. Pilko vihannekset ja kuullota ne ja lisää kaikki pataan. Lisää viini ja loput mausteet. Hauduta liedellä 40 minuuttia ja tai 150 asteessa uunissa 1 1/2- 2 tuntia. Koristele persiljalla. Liedellä hauduttaminen on helpotus tämän ruuan suhteen, sillä tyttären asunnossa ei ole uunia. Joten liedellä hän sitten kokkailee.

Minä laitoin kuitenkin padan uuniin ja kansi oli päällä. Huomioi, että koska pannu on tehokas ja varaa itseensä lämpöä, niin hauduttamista ei tarvitsekaan ihan noin pitkään tehdä. Meidän kukkoa viinistä haihtui aikalailla tuo neste. Liene kukko itse sen hörppinyt vai mikä. Mutta ota sinä tästä opiksesi, sillä pannu on tosi tehokas. 
Ohje ei ole oma resepti vaan netistä pongattu.




ARVONTA

Tyttärelleni olen naureskellut, että hänellä on niin hienot pannut uuteen kotiin, ettei äidilläkään ole moisia.  Sinullakin on nyt mahdollisuus saada timanttipannu, sillä maahantuoja ehdotti, että järjestäisin teille lukijoille arvonnan, jonka palkintona olisi yksi,  kaikille liesille sopiva timanttipaistinpannu XD-classic 28 cm induktio, arvoltaan 136 e. Osallistua voi kommentoimalla nimimerkillä ja s-postiosoitteella, mitä ruokaa laittaisit timanttipannulla.
Arvonta alkaa heti ja päättyy keskiviikkona 11.4. klo 21.00
Onnea kaikille arvontaan!

Tuotteisiin pääset tutustumaan myös täältä.



106 kommenttia on "Swiss Diamond, timantteja pannulla ja arvonta"
  1. Tämän kanssa kenties uskaltautuisin kokeilemaan sienirisoton tekemistä pakastimeen säilötyistä suppilovahveroista. Tai sitten paistaisin ensin sienistä kermaisen ja sipulikkaan muhennoksen, pyöräyttäisin lettuja ja täyttäisin muhennoksella.
    Mukana arvonnassa ehdottomasti.
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi laadukkailta pannuilta ja kasareilta. Ja tuo uuninkestävyys on loistava ominaisuus. Yleensä ainakin kahvat ovat sellaista materiaalia, ettei niitä voi uuniin laittaa.
    Jos voitan arvonnassa, antaisin pannun pojalleni, joka on muuttamassa kotoa pois. Hän kokkailisi pannulla varmasti aikalailla arkiruokia, mutta voisi innostua myös uusista resepteistä.

    VastaaPoista
  3. Kunnon pihvit onnistuisi timattisella pannulla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  4. Tekisin jotain niinkin yksinkertaista, kuin spagettikastikkeen, sillä se on poikani lempparia :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  5. Kokeilisin lettujen paistoa, jos vaikka tällä onnistuisi �� sposti eevam.seppanen (at) gmail.com

    VastaaPoista
  6. Tällä hetkellä maistuisi letut :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Oi. Enpä ole törmännyt tämän merkin pannuihin aiemmin. Nopeasti googlettamalla selvisi, että on kyllä laadukkaista ja erinomaisista pannuista kyse. Halppispannut jää helposti unholaan tämmöisen rinnalla. Pannujen urheiluauto. :D Itse heittäisin pannulle tuoreita herkkusieniä, ananasta, paprikaa, porkkanaa yms vihanneksia ja broilerin filettä sekaan. Vähän kiinalaiseen tapaan tehtyä kanaa kasviksilla. :) mervi.partanen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Hih juu ei ole täälläkään noin hienoja pannuja, haha olisin kyllä itse pitänyt pannut ja antanut tyttärelle omat vanhat, ihan kuten omassakin nuoruudessa aloitettiin muiden vanhoilla elämä. Joten arvonnassa todellakin mukana ja paistaisin kyllä ihan kaikki, niin kanat, lohen, tortillahommelit, jauhelihaspagun ja letut tuolla.

    Ihanaa päivää M <3

    VastaaPoista
  9. Hyvät pihvit tekisin =). Mukaan mahtavaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Pihvit paistaisin koko perheelle. Ja seuraksi maittavaa kana-kasvis-fetawokkia.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Lofimedaljongit ekana! Minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Tekisin lettuja lohitäytteellä :)

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  13. Minulla on yksi tämän sarjan pannu. Tosi hyvä paistamaan melkein mitä vaan.
    Toinen kelpaisi seuraksi vaikka kalan paistamiseen.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Onpa mahtavat tuotteet.
    Pannun, jos voittaisin, paistaisin sillä ensimmäisenä kunnon pihvit.

    virpi.yv (at) gmail.com

    VastaaPoista
  15. Lohta paistaisin kermakastikkeessa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  16. Ihan perusruokaa, lohesta voisi aloittaa.
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Paistettua kalaa.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  18. Tolla pannulla vois kokkailla vaikka mitä, mutta oma lemppari on kana kunnon paistopinnalla!
    nana96@welho.com

    VastaaPoista
  19. Paistaisin kalaa:-)
    villatuta@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Kanaa paistaisin pastan seuraksi :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  21. Tekisin munakasta, sitä tulee tehtyä usein.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Tekisin munakasta ja paistaisin lihaa yms. Kuulostaa ihan mahtavalta pannulta!

    vitaevay@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Vaikkapa pihvit tuolla paistelisin :)
    Kyllä kelpaisi mielihyvin tuommoinen laatutuote tähän talouteen.
    heli.studiokaira@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Mieheni paistaisi kuhaa :) 66aurinkoinen@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Meillä mies on se joka kokkaa ja olisi mielissään tuollaisesta pannusta. Siinä valmistuisi niin pihvit kuin kananmunatkin.
    pia_turunen@luukku.com

    VastaaPoista
  26. Olisin paistanut kala. Swiss Diamond taitaa olla ainut paistinpannu mikä en ole kokeillut.
    sanja.alisic @gmail.com

    VastaaPoista
  27. Vegaanisia pinaattilettuja :)
    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  28. Pojalle treenien päätteeksi, Kanaa kermakastikkeessa:) souliina72@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Paistaisin rapeita tofupihvejä :)! inkkarih@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Ihana arvonta, paistaisin kanaa & vihanneksia ja tekisin kanapataa ♥

    VastaaPoista
  31. Paistaisin pannulla lehtipihvejä ja pariisin perunoita ❤️
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  32. Ekana tietty testaisin kuinka timanttiset letut pannulla tulisi. :D Pitäisi tulla ihanan rapsakka pitsinen reuna, niin lettu on täydellinen.
    huttuuvain ät gmail piste com

    VastaaPoista
  33. Munakkaan�� kaskinen.anna@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Kaikkea mahdollista 😍 rannekaroliina@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Pojalle timantti pannun antaisin��, vaikka menisi se itselläkin käyttöön. Ei ole noin hienoa pannua ollutkaan��
    maritta.tirri1@luukku.com

    VastaaPoista
  36. Aasialaisia ruokia tekisin..redcurrya ja kana,nuudeli,kanamuna wokkiani.
    jonna.tiittanen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  37. Tuollahan voisi vaikka kunnon pihvit vetästä perheelle :) tai vaikka pyttipannua.

    naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  38. pihvejä ja lohta <3 pkkirsi@suomi24.fi

    VastaaPoista
  39. Koska mainoksessakin aikanaan kehoitettiin "syökää kanaa" ja se koko perheelle maittaa, niin sitä ainakin tulisi tehtyä.

    pauleceb@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Tekisin quesadilloja ensimmäisenä😍

    rand.milla@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Makkaraa ja kananmunia. iskitheking@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Pihvejä kantarellikastikkeella!
    jonioksanen@outlook.com

    VastaaPoista
  43. lohta ja perunoita paistaisin sillä.

    tyttönen

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  44. Kunnon pihvit paistaisin miehelle.

    Hippocampeli@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Kasviksia.Wokkia ja pihvejä seijautriainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  46. Kyllähän kunnon paistinpannu on aivan pakollinen.Munakaspannuna,lettupannuna ja kokatessa mitä vain.Kelpais!t.mapemess@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Hyvältä näyttää. juuseri@netti.fi

    VastaaPoista
  48. Pihvejä tulee paisteltua paljon, niin ehkä ensimmäiseksi sellaiset valmistuisivat pannulla.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Kunnon pihvit paistan ja konjakkikermakastike siinä perään. Ai että!

    VastaaPoista
  50. pihvit ja wokki!
    anskukio@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Pippuripihvejä <3
    pia1972 at luukku.com

    VastaaPoista
  52. Lohimedaljonkeja!
    siirun@luukku.com

    VastaaPoista
  53. Kunnon pihvit laittaisin porisemaan laatupannulla

    jylppy
    jyri-pekan(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  54. Kana-nuudeliwokkia

    VastaaPoista
  55. Oi miten mahtava pannu :) Tekisin ensimmäisenä jotain hyvää kermaista lihakastiketta, koko perheen lempiruokaa.

    annu.liina78@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Vois sitä tällainen lapinhullu, yrittää ekaksi tehä vaikka,pyttipannun, ko se on aina palanut kiinni. Mut jos sillä onnistuu niin sittenhän mie taion sellaisen ihan mukavan käristyksen porosta tai hirvestä . Moi laattamies42@luukku.com

    VastaaPoista
  57. Tyttärelle minäkin antaisin. Kehottaisin paistamaan lättyjä

    VastaaPoista
  58. Kyllä minä paistaisi tuolla naudan sisäfilepihvit perheelle 💫.

    VastaaPoista
  59. Uudella pannulla lähtisin kokeilemaan erilaisia pihvejä, joista normaalisti saan hieman liian tummia :(
    kati.kuusmaa@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Eiköhän siinä tulisi enimmäkseen kanaa paisteltua :)
    sudemi@luukku.com

    VastaaPoista
  61. Kyllä siinä lohta paistettaisiin tuoreiden parsojen ja voin kera ❤
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  62. paholaisen perunalettuja
    marjo66@suomi24.fi

    VastaaPoista
  63. Mehevät pihvit!
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Kasvispihvejä ja halloumia :)

    -Amelia_

    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Juurikin broilerin ohutpihvejä kokeilisin tuolla kuvauksesi perusteella niin laadukkaan tuntuisella pannulla.
    En ole vielä onnistunut löytämään sellaista pannua joka varovaisellakin käytöllä ei vaurioituisi liian nopeasti.
    Tämäkö se nyt olisikin.

    -Pirkko-
    pinilyyt(at)gmail.com

    VastaaPoista
  66. Japanilaisia gyozanyyttejä :)
    -Lily-
    jukeboxbento@gmail.com

    VastaaPoista
  67. Näitä oon aina välillä kuolannut, kun isompaan tavarataloon menossa.
    Kukkaron nyörit vaan ei anna periksi.
    Kokkikouluaikoina saimme koulun ravintolassa käyttää vastaavanlaisia pannuja ja kasareita ja muistan kuinka helpolta ruoanlaitto tuntui niitä käyttäessä.
    Hiiliteräspannun ohella, nämä Swiss Diamond tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan luksusluokkaa, parasta A-ryhmää

    Ruokana laittaisin ehdottomasti paistettua lohta/ahventa/siikaa ja kylkeen sitruunarisottoa tai kasvisrisottoa.
    Lettujen paiston lopputulos olisi myös mielenkiintoinen nähdä. :-D

    Maya (mesiveloni@hotmail.com)

    VastaaPoista
  68. Hyvät pihvit paistettaisiin koko perheelle
    erja.naasko@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Oh la laa laatupannuilla kokkaisin naudan ulkofilee pihvejä, glaseerattuja porkkanoita sekä banaanilettuja jälkkäriksi.
    Muutenkin pannut kovassa käytössä kotona, tosin jo siinä pisteessä että vaihdon paikka suositeltavaa.
    Oiskohan Timanttipannusta mulle vastusta ? ����marviita@elisanet.fi

    VastaaPoista
  70. Paistaisin kunnon pihvit, siitä muuten onkin jo iso tovi aikaa :D Mukaan timanttiseen arvontaan !
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  71. Paistaisin lohimedaljonkeja,itselläni on tällä hetkellä 3 paistinpannua käytössä ja jokainen niistä onkin jo parhaat päivänsä nähneet. niinuska09@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Pojalleni antaisin tän kunnon pannun,hän muutti juuri tyttöystävänsä kansda uuteen kotiin.Mukana timanttipannun arvonnassa.aira.vihria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  73. Enköhän minä pistäs muikut tai ahvenet het kohta paistumaan (Y)
    TAT tuotae(at)gmail.com

    VastaaPoista
  74. Paistaisin mehevän chili, sipuli, paprika, tomaatti, sienimunakkaan cheddar juustolla. aroterhi@gmail.com

    VastaaPoista
  75. Varmasti tekisin jotain herkullista tomaatti-sieni-soijasuikalekastiketta!�� Kyllä lämmittäisi opiskelijan mieltä tämä. Spostini: olivia.kamarainen@icloud.com

    VastaaPoista
  76. Lohta kokeilisin ensimmäiseksi paistaa.

    VastaaPoista
  77. Hei! Laittaisin tällä maistuvia kasvispihvejä, joiden pääraaka-aine olisi linssit :) Mainio blogikirjoitus, kiitos ja hyvää kevättä! jussikookoo@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Tällä tulisi kokkailtua erilaisia wokkeja ihan varmasti!

    winkaus@gmail.com

    VastaaPoista
  79. Oi, mä tarvitsisin tällaisen! Laittaisin vaikka mitä hyviä kasvisruokia :D
    beauty.highlights.blog@gmail.com

    VastaaPoista
  80. Joka aamu paistetaan munia ja pekonia, usein paistetaan kalaa pannulla ja poika tykkää tehdä köyhiä ritareita, niin hyvälle pannulle olisi tosiaankin käyttöä. Aika moneen erilaiseen paistinpannuun olen ehtinyt pettyä vuosien varrella, tätä olen nyt miettinyt jo jonkin aikaa, kuulostaa toimivalta.

    heidi.valli at gmail.com

    VastaaPoista
  81. lihakastike
    susan.leinonen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  82. Antaisin paistinpannun tyttärelleni, joka kohta muuttaa pois kotoa opiskelujen vuoksi. Ensimmäiseksi hän paistaisi sillä melko varmasti banaanilettuja :)

    suvi.vikholm(at)luukku.com

    VastaaPoista
  83. Kalaa!
    Haapala.mari@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Testaisin heti onnistuisiko munakas vai tulisiko siitä perinteinen kokkeli.

    VastaaPoista
  85. Kunnon herkulliset pihvit :)

    liina.mamma(a)gmail.com

    VastaaPoista
  86. Pihviä tekisin.. City3@suomi24.fi

    VastaaPoista
  87. Oiii! Vaikka en itse suuri lihan ystävä olekaan, paistaisin ihan ensimmäiseksi miesystävälleni kunnon pihvit tällä pannulla!
    juulia.myllykangas@outlook.com

    VastaaPoista
  88. Pihvejä.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  89. Lettuja kokeilisin paistaa ensin, seuraavaksi olisi pihvien vuoro :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  90. Laittaisin jotain hyvää ruokaa uudella pannulla ��
    autiokatjaa@gmail.com

    VastaaPoista
  91. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  92. Juuri tänään ajattelin, että uusi (ja hyvä) paistinpannu täytyy hankkia, sillä vanhat halpikset alkavat olla tiensä päässä. Jokapäiväiseen käyttöön, pihvien paistamiseen ja miksei lättypannuksikin timanttipannu varmaan sopisi. riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  93. paistaisin halloumia :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  94. Parsawokkia :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  95. Paistaisin varmaan ihan ekaksi jotkut mehevät pihvit! 3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  96. Valmistaisin tulisen Chili con carnen!

    paavo.jussila@welho.com

    VastaaPoista
  97. Paistaisin herkulliset pihvit! :)
    suvi__93@hotmail.com

    VastaaPoista
  98. Tekisin herkullista pihviä :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  99. Varmaankin ekana kanaa.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  100. Pihvit paistuisivat tällä mainiosti!
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  101. Jauhelihakastiketta.
    t:eija
    eijakoo(a)gmail.com

    VastaaPoista
  102. Lettuja ja pihvejä :)

    Terkuin Peippo peippo67@luukku.com

    VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post  Signature