pop tab design eli tölkkiklipsusta laukuksi

heinäkuuta 30, 2013
Vuosi sitten työkaverini pyysi minua keräämään tölkeistä saatavia avausklipsuja äidilleen, joka aikoi virkata itselleen niistä laukun. Tuolloin kuulin asiasta ensimmäisen kerran ja kerättyäni muutamia klipsuja kiikutin ne hänelle autuaan tietämättömänä, että niitähän tarvitaan siihen laukkuun satoja. SATOJA KLIPSUJA! Kyllä hävetti, kun minulle selvisi koko juttu. Mutta tästä tietenkin seurasi se, että minäkin villiinnyin keräämään klipsuja ja istuin kuin haukka mieheni vierellä ja ehdotin juomaan saunalimsaa (lue carlsbergiä), että saisin klipsuja itselleni. Meni siinä muutama skumppa itsellänikin, mutta niistä sai vain kultaisia klipsuja, tosin nyt keräilen niitäkin tosissani. Eihän tässä muu auttanut kuin valjastaa sukulaiset ja ystävät kehiin, jottei miesparka aivan alkoholisoituisi ja laittaa keräys pystyyn. Nyt kuulin, että jopa Pohjois-Karjalan eräs kylä kerää minulle ystäväni ansiosta klipsuja. Hyvä Pohjois-Karjala! Itselläni alkoi jo olla säälittäviä piirteitä tuon keräämisen suhteen ja aloin kulkea katse maassa ja kyttäsin sitä, milloin ja miten luontevasti kehtaisin klipsun maasta noukkia. Uskon, että lapset ja mieheni olivat tästä vähän jo noloissaan, joten lupasin kerätä niitä vain yksin ollessani.
No, miten niistä klipsuista saa sitten laukun? Ohjeita ja erilaisia malleja löytyi kyllä blogeista, mutta kaikki ohjeet eivät ihan heti itselle avautuneet, joten kyllä siinä hetki piti pyöritellä,ennenkuin sain tämän harjoitusversion tehtyä. Aluksi siis klipsut pestään ja kuivatetaan. Vasaralla voi naputella terävimmät reunat pois ja pihtejäkin voi käyttää. Sitten vain merseroitua puuvillalankaa, jota tähän itse käytin ja virkataan klipsuja ympyrään nurjalta puolelta.

Laukkuun siis tarvitaan kaksi puolta, jotka ommellaan yhteen sekä vetoketju. Ompelin myös vuoren pikkulaukkuun ja virkkasin vielä hihnan. Hauskaa kierrätystä. Tämä klipsuidea on lähtöisin Brasiliasta. Mikäli virkkaaminen kiinnostaa, kommentoikaa niin voin antaa selkeämmät ohjeet.

                                         With love,
                                                M                        
4 kommenttia on "pop tab design eli tölkkiklipsusta laukuksi"
 1. Tosi upea! Onpa siinä ollut aherrusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! Itse asiassa kaikkein haastavinta tässä käsityössä oli klipsujen hankkiminen. Kunhan idean oivaltaa,laukun virkkaaminen käy muutamassa tunnissa.

   Poista
 2. Olen etsinyt kauan klipsuilu ohjeita ! Jos pystyt niin voitko ihan lyhyesti kertoa muten pääsisi alkuun :) ps. Ihana laukku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos maltat odottaa, niin yritän tehdä ohjeen kuvien kera, sillä pelkällä selittelyllä tästä ei taida selvitä. Minulla on tulossa suorakaiteen muotoisesta laukusta postaus piakkoin, joten käyn siinä läpi ohjetta. Ja kiitos, laukku on ollut mini m:llä niin kovassa käytössä, että taidan uudistaa kohta vuorikankaan tukevammaksi.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature