Lyhty

marraskuuta 12, 2013

Tiimarissa oli alkusyksystä tarjous tällaisista metalli-lyhdyistä ja se olikin minulla ollut hankintalistalla. Suunittelin sitä sisäkäyttöön ja vasta kotona huomasin harmikseni, ettei sitä saa polttaa sisällä. En sitten tiedä onko tässä pelattu liiankin varman päälle ja siksi suositukset tehty tiukoiksi. No, minäpä siirsin sen ulos ja suunnittelin poltella siinä syksyn pimeinä iltoina kynttilöitä.


Olen välillä ollut vähän huolimaton näiden ulkona olevien kynttilöiden sammuttamisessa ja vähän aikaa sitten kävi juuri näin, että mies tuli aamulla Hesaria hakiessaan huomauttamaan, että siellä se kynttilä vieläkin palaa! Kyllä minua nolotti ja päätin olla tarkempi tästä lähtien. Olen kerran myös unohtanut kynttilän palamaan koko yöksi olohuoneeseen, tosin hurrikaanissa se paloi ja lähellä ei ollut mitään syttyvää... muttei sitä voi noin vain sivuuttaa. En kyllä ymmärrä, miten ennenvanhaan pelattiin enemmän kynttilöiden kanssa ja mitään ei sattunut. Kyllä meilläkin oli lapsuuden kodissa joskus aidot kynttilät kuusessa ja ... okei, muistan, että joskus joku oksa olisi vähän mustunutkin, muttei muuta..onneksi. Tarkkana täytyy kuitenkin olla!Joten, ehkäpä tämä on minulle se turvallisempi versio tunnelman luojana. Huomasin juuri eilen, että tähän sopii ihan hienosti nämä led-valot ja ei tarvi muistaa sammuttaa, kuin vasta keväällä! Heh!

                    With love,
                       M
4 kommenttia on "Lyhty"
 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää kyllä etsiä samantyylinen sisätiloissa käytettäväksi.

   Poista
 2. Meillä on pari noita samoja Tiimarin lyhtyjä ja olen kyllä käyttänyt sisällä, mutta lyhty kuumenee päältä aivan tulikuumaksi. Että ehkä siinä jokin vaara saattaa olla. Kerran ainakin poltin sormeni sen kanssa. Mutta hienoja ovat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne varmaan tosissaan on, kun varoituksia laittavat. Stockkalla näin todella hienoja metallilyhtyjä, joita todennäköisesti voi poltella sisällä, mutta ne olikin ihan eri hintaluokkaa kuin Tiimarissa.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature