Tuubista toppi

lokakuuta 23, 2014
Yhteistyössä Eiran LangatSeuraavaksi näytän miten voit tehdä yksinkertaisen tuubitopin käyttämällä neuleena lettikuvioita. Sain valita langaksi ihanan pörröisen Eiran lankojen Lang Odeon mohairsekotteen, joka ei kutita. Helmenharmaa miellytti eniten väreistä ja lankaa tuubitoppiin menee noin kaksi ja puoli vyyhteä.
Tuubitoppi neulotaan kuten kaulaliina.


Selvennän kuvilla letin teon, mikäli et ole ennen lettiä neulonut. Minulla oli tässä apurina lettipuikko, mutta sukkapuikkokin käy. Puikon koko 5. Luo 54s ja neulo seuraavasti: 2 ainaoikein, myös nurjalla, 4o, 2 n ,4o, 2n, 8o, 4n, 8o, 4n, 8o, 2n, 4o, 2n, 4o,  2 ainaoikein , myös nurjalla. Neulo nurjalla nurjat nurin ja oikeat oikein, paitsi 2 ensimmääistä ja 2 viimeistä ainaoikein.
Aloita lettikuvio: neulo mallin mukaan, kunnes tulet kohtaan 8o. Ota 4s lettipuikolle työn eteen ja neulo takana olevalla puikolla 4o, neulo sitten lettipuikolla olevat silmukat oikein, neulo 4n, nosta 4 s lettipuikolle ja vie ne työn taakse ja neulo edessä puikolla olevat silmukat oikein ja sitten lettipuikon silmukat oikein. Jatka krs loppuun.Seuraavalla oikean puolen krs teet lettikohdassa seuraavasti: Neulo 4o, nosta 4s lettipuikolle eteen ja neulo 1n, neulo lettipuikon 4o, neulo 2n, nosta 1nurja s lettipuikolle vie työn taakse ja neulo 4o, lettipuikon s nurin ja 4o jne. Tee seuraavalla oikealla krs samoin. Kun keskellä on 8o, tee niistä letti ja jatka kerroksia ja 6 krs jälkeen tee taas letti samaan kohtaan. Neulo 6 krs niin, että siirrät taas nurjia letin molemmilta puolin keskelle, kunnes nurjia on neljä ja tee lettikuviot kuten alussa, jatka näin kunnes pituutta on riittävästi.Sovita tuubitoppia laittamalla neulos niskan takaa eteen ristiin, kuten kaulaliina ja jatka päät taakse yhteen. Kun neule yltää yhteen voit päätellä silmukat, mutta katso, että kuvio täsmäävät, kun lopetat.


Kun olet kiinnittämässä neuleen päätyjä yhteen, asettele ne mielellään eteen rintojen väliin toisen kappaleen alle, jotta sauma jää piiloon.  Kiinnitä ompelemalla kainalosta kainaloon selkäosio, kohdasssa, missä on ainaoikein reunat.  Tuubitoppi on nyt valmis. Minusta tämä on hauska, sillä voit siis käyttää tätä sekä tuubina kaulassa tai toppina. Veikeetä, eikö?
Ihan itse en tätä keksinyt, vaan löysin idean pinterestistä. Mukavia neulomishetkiä!
 Käy kurkkaamassa lankoja täältä Eiran langat.

                                      With love,
                                       M
2 kommenttia on "Tuubista toppi"
 1. Todella hieno! ja kätevä asuste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Lanka tekee tuubitopin yllättävän lämpimäksi ja ihme ja kumma ei kutita!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature