DIY: tuunaa rikkinäiset villasukat

helmikuuta 19, 2015

Tässä yhtenä päivänä löysin jostain laatikosta villasukat, jotka olin vuosia sitten tehnyt. Muistelin niiden olleen suloisen pehmeät ja ihmettelin, kuinka ne olivat joutuneet tänne pitämättömänä laatikon perukoille.


Syy selkis, kun vetäisin sukat jalkaan. Molempien kantapäiden kohdalta sukat olivat rikki ja lanka ohentunut jo kovin myös päkiän kohdalta. Ei kun roskiin, ajattelin, mutta kaivoinkin ne vielä tarkasteluun. En halunnut parsia tavalla, jonka opin koulussa. Lopputulos näytti aina niin rumalta. Entäs jos tekiskin ihan koristeet, joilla reikä saataisiin piiloon.


Tuumasta toimeen, virkkasin simppelin kukan, mutta lanka saa olla hieman ohuempaa, kuin sukan lanka, jottei kukka paina tai tunnu liian paksulta sukan päällä seistessä.


Tein toisenkin, hieman isomman. Pelkkää pylvästä ja ketjua, ei suurempia suunnitelmia, muttei voi olla liikaa reikiäkään. Antaa mielikuvituksen lentää.
Sitten vain kiinnitetään reikien tai alkavien reikien kohdalle ompelemalla. Kyllä näillä nyt jonkin verran vielä hiihtelee. Väri olisi voinut olla myös sukkien värinen, muttei noita lankoja enää ollut jäljellä, joten lumikukkaset olkoon valkeat, kuten kuuluukin.
Heitätkö sinä risat sukat roskiin vai korjaatko ne?

                                      With love,
                                      M
24 kommenttia on "DIY: tuunaa rikkinäiset villasukat"
 1. Hauskat :) Meillä käytetään niin vähän villasukkia, ettei parsittavaa tule. Lämminveristä porukkaa ja lattialämmitys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuule ihan opettelin käyttämään, kun aina, lämmityksistä huolimatta varpaat oli jäässä, kesälläkin. Nyt vetäisen villikset aina jalkaan kun aamulla herään ja hipsin niillä täällä kotona. Mutta vain kotona nämä ovatkin käytössä. Näissä on jotain terapeuttista, varsinkin jos on pehmeä lanka. Mutta pitkään mullakin meni, ennenkuin aloin villasukkafaniksi:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Vanhasta uutukaista tai no, käyttökelpoista:) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, siitä vaan käyttöön. Toki voi virkata vaikka vain pyörylöitä, jos ei halua kukkasia tehdä:)

   Poista
 4. Mainio keksintö. Nuohan ovat entistä ehommat!

  VastaaPoista
 5. Tuo oli kyllä varmaan vuoden paras idea :)
  Aivan mahtavat!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva idea. Vielä kun osaisi virkata. Onneksi äiti osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit vaan äiti virkkaamaan. Mut kyllä sinäkin opit, jos haluat, se on niiiiin helppoa:)

   Poista
 7. Ihanat tuli! kyllä passaa jalkaan vetäistä ja 'hiihdellä' :-)

  VastaaPoista
 8. Minulla on villasukat aina, parsia ei tarvi, uusia sukkia satelee äidiltäni niin usein, ja kun vielä itsekin kutoo, on sukkia mistä valita. Hienot tuli sinun sukista, kyllä nuilla nyt passaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on kiva, kun oma villasukkatehdas tuottaa aina sukkia:) Tosin mua just harmitti se, että jos kantapää on rikki, niin menee kaunis sukka hukkaan, siksi yritin keksiä "lisäaikaa sukille"! Kyllä mun nyt kelpaa:)

   Poista
 9. Kauniit kantapohja kukkaset <3 Ihanaista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos:) Löysit tänne, kiva ja tervetuloa toistekin:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature