FAME THE MUSICAL IN SILJA SERENADE

huhtikuuta 06, 2015
Kun perheessä on kaksi teiniä, niin risteilymatkojen suunnittelu ja toteutus on vuosi vuodelta haastavampaa ja jokaisen täytyy tehdä kompromisseja, jotta matkasta tulee kiva. Enää ei kiinnosta pelkkä karamelli tai pallomeri leikkipaikassa ja Muumi-suunnistus on jo moneen kertaan nähty ja tehty. Todella kiva kyllä on ollut vuosien saatossa seikkailla laivalla etsimässä Muumi-rasteja ja sitten jännittää pienen kanssa millaisen palkinnon saa. Piirustuskilpailut olivat aikoinaan in-juttu meidän neideillä. Aamulla leikkipaikan auettua rynnättiin tarkistamaan, että oliko tullut jotain palkintoa ja yleensä aina oli, kiitos Siljan ymmärtäväisten leikkitätien. Tämä olikin meidän perheen syy matkustaa Siljan laivoilla, koska lapset oli niin hyvin huomioitu ja myös vahtiminen laivan promenadella oli helppoa, koska laiva on niin selkeäksi suunniteltu. On tässä vuosien saatossa tehty varmasti yli kaksikymmentä reissua Siljan kyydissä, joten nyt onkin sitten keksittävä keinot, millä vielä saadaan perheelle yhteinen kiinnostava reissu, joka kriitikoillekin kelpaisi. Tämmöisiä asioita pohtiessani lähestyin Tallink Siljaa ja ihanasti he ymmärsivät ongelmani ja tarjosivat vaihtoehdoksi musikaalielämystä. Siljalla on menossa kaksi herkullista West End-musikaalia, Fame Serenadella ja Saturday Night Fever Symphonyllä, joista saimme valita teineille sopivan ja mieluisammaksi valikoitui Fame, koska kuten aikaisemmassa postauksessani kerroinkin, se oli tuttu DVD-versiona.


Tyttöjen mielipide on nyt tärkein, joten tässä heidän ajatuksiaan Famesta:

Mini m 14v
Musikaali on kiva juuri nuorille, mutta ikärajana 12v on varmasti ihan järkevää, sillä englannin kieltä jos ei ymmärrä, niin aika voi käydä pitkäksi. Näin kävi meidän edessä olevalle perheelle, jossa noin 5-7 vuotiailla lapsilla ei kiinnostus riittänyt kauaakaan.  Itse ymmärsin kaiken ja musikaalissa oli hyvä juoni, mutten huomannut paljoakaan yhtäläisyyksiä leffan kanssa. Esityksessä oli nopea tempo ja juoni eteni sujuvasti vaatteiden- ja lavasteiden vaihdon myötä. Pienillä jutuilla lavasteissa saatiin tila kuvaamaan tanssisalia tai koulun käytävää. Laulut oli ihan hyviä ja laulajat lauloivat kovaa, mutten tunnistanut lauluja, paitsi tunnusbiisin. Jos on musikaalien ystävä ja aika kävisi muuten tylsäksi laivalla, niin tämä voi olla kiva ajanviete. Voin siis suositella.

M 17v
Fame-musikaali oli tiivis ja mukavan mittainen kokonaisuus, joka koostui upeista tanssikuvioista sekä kylmiä väreitä tuovista musiikkikohtauksista. Näyttelijät puhuivat selkeää ja helposti ymmärrettävää englantia ja tunnelma luokkahuoneissa oli aidon tuntuinen. Pidin siitä, että niinkin vaatimattomalla rekvisiitalla saatiin hyvin vakuuttava show aikaan. Vaikka tämä versio erosikin suuresti aiemmin näkemästäni elokuvasta, oli se silti tunnistettavissa alkuperäisestä musikaalista ja erittäin mielenkiintoista katsottavaa. Suosittelisin musikaalia ikärajoista huolimatta yli 15 vuotiaille, sillä uskon heidän saavan esityksestä enemmän irti.

Mieheni kanssa pidimme virkistävänä vaihtoehtona tätä musikaalia, sillä usein laivoilla nähdyt akrobaattitemppuilijat eivät enää tahdo kiinnostaa. Nuoruus tuli tästä musikaalista mieleen, mutta ohjelmasta en minäkään tunnistanut muuta kuin tunnusbiisin.  Uudistus musiikin suhteen sopii varmasti paremmin nykyisin esitettäväksi. Laulajat olivat ammattitaitoisia ja tasokkaita ja tanssit meneviä ja upeita. Välillä kyllä hirvitti tanssilattian ahtaus, kun tanssijat tekivät hurjia hyppyjä lavan reunassa katsojien edessä, mutta lava riitti kuitenkin. Hauskasti oli myös tuotu esille 80-luvun vaatetukset ja ne hassut jumppa-asut ja leikatut collage-paidat. Kyllä siinä 90 minuuttia meni nopeasti. Meidän juhlapakettiin kuului kahvia ja virvoitusjuomia sekä suklaakonvehteja. Esitys oli ilmainen, mutta musikaali-lippu on varattava matkavarauksen yhteydessä ennakkoon. Musikaalia esitetään kaksi kertaa illan aikana. Näitä esityksiä laivoilla on huhti-toukokuun ajan, joten jos Fame tai Saturday Night Fever kiinnostaa, niin tässä on koko perheelle ja varsinkin teineille mukavaa vaihtelua risteilylle.
Musikaalissa kuvaaminen oli kiellettyä, joten pari kuvaa otin sitten mainoksista isolta screeniltä.

Matka toteutettiin yhteistyönä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Lisää matkoista ja musikaaleista löytyy täältä:
Tallink Silja
Tallink Silja musikaalit

                                                   With love,
                                                  M, mini m and M
20 kommenttia on "FAME THE MUSICAL IN SILJA SERENADE"
 1. Ihanaa kun sait nuoretkin kommentoimaan esitystä. Fame oli aikoinaan yksi suosikki sarjoistani. Musiikki on ilmeisesti samaa tässäkin esityksessä. Varmasti voisi tulla vähän nostalginen olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kieltämättä tuli hassu ja nostalginen fiilis musikaalia katsoessa, asut ja kaikki. Olis tehnyt mieli heilua tunnusbiisin tahdissa, mutta säälin perhettäni ja en halunnut pilata heidän iltaansa ja elämäänsä:D

   Poista
 2. Voi vitsi, kuulostaapa kivalta tuo teidän risteily! Ihania herkkuja ja kiva tuo musikaali! Meillä pikkumies 3v taitais tosin olla enemmän tota Muumi-suunnistusporukkaa vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli ja herkut taivaallisia! Kyllä se Muumi-suunnistus on poikaa vielä about 7 vuotta ja aina saa ainaski osallistumispalkinnon:D

   Poista
 3. Musta tuntuu, että mun on pakko nähdä myös tämä. Minähän näin jo sen Saturday night fever musikaalin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuule mulla sama fiilis tuon feverin suhteen. Pahus kun ne ei ole buukannut tulomatkalle toista musikaalia:)

   Poista
 4. Olipa fiksut kommentit nuorilta! Suosittelen Billy Elliot-musikaalia Tallinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen nähnyt tuon leffan ja se oli kyllä hyvä! Vamasti se on hyvä musikaalinakin:) Täytyypä ottaa harkintaan ja kiitos tästä vinkistä:)

   Poista
 5. Ihanat musikaalit. Haaveilin Fame-aikoina mielettömästi sellaisesta koulusta kuin telkkariohjelmassa oli. Kesken päivän vain lauleltiin, soitelttiin ja laitettiin bändi pystyyn. Pitäisi ehdottomasti päästä fiilistelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella miten ihana koulu se olisikaan:) Mutta vaikeaa on silti kuvitella sellaista koulua tänne:D Kannattaa mennä fiilistelemään sinne laivalle:)

   Poista
 6. Aivan mahtava reissu ollut, voi niitä Fame aikoja <3 Ollapa nuori ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta eikö tunnut, että se aika oli vasta eilen....?
   Reissu oli mahtava ja kaikki onnistui loistavasti, mutta kyllä se silti oli rankkaa ja nytkin vielä väsyttää:)

   Poista
 7. Voi, Fame oli suosikkisarjani silloin nuorena! <3 Ihana reissu teillä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikös ollutkin sellainen ihannesarja ihannekoulusta! Reissu kyllä onnistui yli odotusten:)

   Poista
 8. Kiva esitys varmasti! Itse en ole tota Famea fanittanutkaan, oli ehkä enemmänkin isosiskoni heiniä silloin.
  Mukava juttu, että nuorisokin kommentoi postauksessasi <3
  Ihanaa tiistaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostalginen fiilis tuli, mutta kyllä se oli siitä sarjasta hiukan muuttunut:)
   Nuorison kommentit tuli toiveesta ja mielellään ne niitä kirjoitteli:)
   Mukavaa tiistai-iltaa!

   Poista
 9. Fame on minunkin suosikkejani, tottakai :)
  Risteilyt ei oikein muuten oo mun juttu , joten tuo jää väliin , mutta kenties jossain toisessa yhteydessä pääsen näkemään .
  Ps. Tulihan mun s-posti ja osoite perille ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki ei oikein syty noille risteilyille ja sehän on ihan ymmärrettävää. Toivottavasti muuten pystyt tuon joskus näkemään.
   Laitoin paketin postiin ennen pääsiäistä, joten varmaankin pitäsi huomenna tai torstaina tulla. Tulee pakettina, kun ei mahtunut postilaatikkoon:) Toivottavasti tykkäät tuotteista!

   Poista
  2. Tänään tuli pakettikortti, jee ! Kunhan vielä ehdin postiin , niin pääsen tutkailemaan ;)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature