Herkut Silja Serenadella

huhtikuuta 05, 2015

Tukholmaan matkatessamme Tallink Silja Serenadella, saimme istahtaa herkullisen buffetpöydän ääreen. Mikäs sen mukavampaa, kun näin meitä hemmoteltiin, sillä minähän se yleensä meidän perheessä kokkaan, joten mielelläni kävin pöydän antimia nautiskelemaan. Laiva oli pääsiäsimatkaajista tupaten täynnä ja jonoja riitti, varsinkin buffettiin. Jokainen laivoilla käynyt matkaaja tietää, että kun buffetsalin ovet avataan, niin jotkut ihmiset ryntäävät suoraan hakemaan ruokaa pitopöydistä, ennenkuin heidät ohjataan pöytiin  ja tottahan kattaus siinä sitten kärsii. Tämä käytös on hieman erikoista minusta, mutta olin kaukaa viisas, koska halusin saada kauniit kuvat, joten pyysin laivan henkilökunnalta luvan päästä kuvaamaan ruuat, hetki ennen ovien virallista avaamista. Ystävällinen henkilökunta sen minulle soi ja nyt voin esitellä kuvina kaikkea ihanaa ja maukasta tarjolla ollutta herkkua.
Koska en itse kala-allergisena kalaa kotona kokkaile, sai mies ja nuorempi tytär nyt maistella ja syödä kalaherkkuja mielin määrin. Minä paneuduin enenmmän salaatteihin ja muihin alkupaloihin, vanhempi tytär valitsi omat suosikkinsa kanaruuista.
Kanaa oli tarjolla itämaisittain ja erikoisimmilla mausteilla. Lämpimänä ruokana oli mm. lammasta, lohta ja lastenpöydässä myös kanaa lämmitettynä.
Jälkiruokapöytä on aina ollut minun suosikkini, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Harmi vaan, että yleensä on tässä vaiheessa tullut naposteltua ruokaa jo sen verran, että näitä makeita ei pysty syömään niin paljoa, kuin suu söisi. Ehkä se on vain hyväkin, mutta kyllä minä aina sen verran tilaa jätän, että suurinta osaa näistä herkuista voi ainakin maistella.
Kauniit kattaukset kyllä hivelevät silmää, eikö vain? Tästä saa myös itse vinkkejä kevään muita tulevia juhlia silmällä pitäen.
Huomenna saatte kuulla lisää matkasta ja viihteestä laivalla.

Matka toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.
Lisätietoa löydät täältä: Tallink Silja

                                                            With love,
                                                        M

26 kommenttia on "Herkut Silja Serenadella"
 1. Aivan mielettömät herkut ja upeaa, että on myös sushia. <3 Ihana reissu! Upeaa pääsiäistä Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolta herkkuja löytyi, varmaan jokaiseen makuun:) Upeaa pääsiäistä myös sinulle<3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin oli ja harmitti, kun silmät söi enemmän kuin vatsa olisi kestänyt:)

   Poista
 3. Laivan buffetpöydät eivät petä koskaan! Voi mitä herkkuja olettekaan päässeet
  maistelemaan!

  Ihanaa illan jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivan buffetpöydät ovat kyllä vuosien saatossa vaan parantuneet ja ruuat ovat hyvin tyylikkäästi esille aseteltu.
   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 4. Ihania herkkuja. Kyllä se näin äiti-ihmisenä on aina luxusta päästä valmiiseen pöytää ja varsinkin jos tarjottavat ovat tätä tasoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin justiinsa. Siksipä rakastankin lomamatkoja, koska ei tarvitse heilua kauhan varressa:)

   Poista
 5. Herkuttelua!
  Lumoavaa pääsiäisen jatkoa sinulle, nauti elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, napa oli pullollaan! Nyt vaan sitten on pakko palata maan pinnalle ja omiin sapuskoihin. Ihanaa pääsiäistä myös sinne:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö vaan. Siitä vaan varaamaan matkaa ja herkuttelemaan:)

   Poista
 7. Oi mitä hernkuja! Minulle juuri ne kalapöydän antimet ja salaatit ovat se juttu. Nam! Jälkkäritkin maistuisivat, mutta herkutteluani rajoittaa kummasti tämä keliakia. Ihanaista pääsistä sinulle täältä Roomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiat ovat ikävä rasite, mutta varsinkin tuo keliakia on hankala, kun pitää olla tarkkana mitä suuhunsa pistää. Tovottavasti löydät ihania herkkuja sieltä Roomasta. Sinne pitää vielä joskus päästä. Olen siellä kerran parikymppisenä pyörähtänyt, mutta olimme interraililla, joten se meni vähän siinä huumassa ja hämärät muistot jäi:)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö näytä ja nyt harmittaa, kun itse pitää kokata:)

   Poista
 9. Herkulliset herkut <3 Buffet pöytä on laivalla se ykkösjuttu itsellekin...ruoka maistuu jotenkin erikoisen hyvältä kun itsekin pääsee valmiiseen pöytään :) Mukavaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, juuri siksi tykkään matkustella, kun ei tarvitse huolehtia ruuanlaitosta ja yleensä aina saa hyvää ruokaa, itse kun en ole mikään innokas kokkailija.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kyllä näitä herkkuja vielä katsellessa ja muistellessa tulee nälkä minullekin:)

   Poista
 11. Jälkiruokapöytä on aina ollut aina minunkin suosikkini! ;) Buffetpöydissä tulee aina syötyä itsensä ähkyyn, kun haluaisi maistaa kaikkea. Siis varsinkin siitä jälkiruokapöydästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähky on tuttu vieras meikäläiselläkin, kun laivapöydästä saa herkkuja napostella:)

   Poista
 12. Ooh, mitä herkkuja!
  Noita voi syödä ihan silmillään, ja tulee jo kylläiseksi. Rakastan notkuvia buffetpöytiä juuri niiden visuaalisen ilmeen vuoksi, mutta toki sitä syö helposti ittensä ihan ähkyyn, kun tulee tunne, että pitää maistella vähän kaikkea!
  Itse olin yllättynyt, kun ekan kerran matkasin lautalla Saksasta Suomeen, matkustajina noilla lautoilla kun yleensä on enimmäkseen vain rekkakuskeja- niin sielläkin oli aivan mieletön buffetti. Ja jälkiruuat, metritolkulla jäätelöitä ja kakkuja, taisi olla sellainen tosi pitkä pöytä ihan täynnä jälkkäreitä:)
  On teillä ollut ihana reissu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan oli kiva kuulla noista Saksan lautoista, jos sinne joskus lähtee, ettei heti sitten tule nälkä ja koti-ikävä:)
   Matka oli todella kiva, kuten aina Tukholman risteilyt ovat olleet:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature