Neulon ja puran

huhtikuuta 29, 2015

Olenko saanut mitään käsitöitä viime aikoina valmiiksi kaiken rilluttelun ja blogikutsujen aikana? No, olen. Sillä yksi virkattu mekko valmistui kyllä ja innolla sitten sen esittelen, mutta koska tuo sää on taas niin kurja, niin en sitä päälleni tarkene pukea ja terassilla keikistellä kuvattavana. Mutta toivottavasti pian voin sen tehdä, sillä mekko on minusta hauska ja helppo virkata, jos vaikka joku saisi siitä innostusta tai kesämekkovirkkausta kaipailee.
 Jotain hyvää tuli siitä vaatehuoneen päivityksestä ja laatikostojen hankinnasta, sillä muutama neule sai ensin häädön kirpparille. Mutta hetken mietittyäni päädyinkin purkamaan ne langoiksi, jos ne sitten saisivat uuden elämän. Lankana tämä punertava beige on suloisen pehmeä ja ylellinen, joten jotain kivaa siitä varmasti valmistuu, kunhan inspiraatio iskee. Valkoinen lanka olikin yllättävän karhea yllä ja niinpä siitä todennnäköisesti tulee jotain sukkaa-lapasta. Mutta vielä valkoiset langat on laitettava vyyhdeksi ja pestävä ja kerittävä uudelleen, jotta ne voi sitten neuloa tai kutoa, kuten olen tottunut sanomaan. Jottei illat kävisi liian toimeettomaksi, on vielä yksi neule purkamatta, mutta enköhän minä senkin vielä langoiksi vedä, kun olen aloittanut. Purkaminen on kyllä kurjaa, mutta tyhmempää olisi vain heittää hyvät langat pois. Harmittaa vain, että olen ne niin hyvin päätellyt, että en tahdo millään päästä purkamisen alkuun. Yleensä tuskailen sitä, jos olen ollut kiireinen ja langat roikkuvat josatain saumasta ja päättely on ollut hätäistä. No koskaan ei ole hyvä.Kuvissa on muuten mieheni isoisän isän tekemä puuhevonen rattaineen ja sillä jos millä on tunnearvoa ja sisustuksessa se on saanut olla esillä kaikki nämä meidän yhteiset vuodet ja saa olla jatkossakin.


                           
                                          With love,
                                          M
22 kommenttia on "Neulon ja puran"
 1. Langat ovat kauniita ja fiksu oot, kun käyttelet uusiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmi heittää menemään, kun en niin paljoa noita käyttänyt, että langat olisi kuluneet. Mutta onhan tämä työlästä:)

   Poista
 2. Kun neuloo ja purkaa niin tekeminen ei lopu koskaan ;)

  VastaaPoista
 3. Nyt vaan odotellaan, että ilmat paranee ja päästään näkemään sinun uusi mekkosi. Ihanat sävyt muuten langoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt tulis reikämekossa pikkusen vilu:)

   Poista
 4. Mukava sävy tuossa langassa ;) siis tuossa punertavan beigessä :) Jännityksellä täällä odotellaan mitä ihanaa niistä luotkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Tässä taitaa iskeä halu tehdä kesäisempää meininkiä, mutta aina yhdet villikset voi kutaista:D

   Poista
 5. Odotan mielenkiinnolla näkeväni sun virkatun mekon! Voi kun osainkin tehdä sellaisen. Hyvä idea purkaa käyttämätön neule uusiokäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tulee just räntää:( Voi ei. Taitaa mennä tovi, jos näin surkeeta säätä on jatkossakin!

   Poista
 6. Ihana tuo heppa. Mä rakastan kaikkia vanhoja juttuja... niiden tunnearvo: korvaamaton.

  VastaaPoista
 7. Niin kauniit, eteerisen sävyiset, langat!
  Ja kaunis puuhevonen!
  Ihanaa vappua myös!

  VastaaPoista
 8. Purkamiseen eivät omat hermoni riittäisi, joten hattua nostettava kärsivällisyydellesi ja viitseliäisyydellesi! Tuollainen koriste/lelu on korvaamaton pala sukunne historiaa. Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän minä kanssa mietin,että onko tässä järkee, mutta olenpahan nyt kierrättänyt jotakin sitten kunnolla:D
   Iloista vappua sinne kanssa!

   Poista
 9. Kierrättäminen on fiksu teko. Noin kauniista langoista kudot
  taas jotain ihanaa.
  Suloinen tuo vanha puuhevonen, oikea aarre!

  Iloista vappua M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä minä yritän itselleni uskotella, kun näiden kanssa tappelen ja perhe valittaa langansilpuista, jotka valitettavasti leivttäytyy pitikin kotia:) Toivottavasti aika ei mene hukkaan ja todella saan tehtyä jotakin kivaa ja käytän niitä kanssa!
   Puuheppa on symppis!
   Iloista vappua Teija <3

   Poista
 10. Ootsä kyllä tehopakkaus <3 Tuo hevonen on aivan mielettömän hieno!

  Upeaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Vähän oon vissiin pöhkö kanssa:D Puuheppa on hieno ja symppis ja söpö ja sillä on kaikki lapsoset leikkineet ja ehyt on vielä!
   Upeaa vappua! <3

   Poista
 11. Ihania kierrätyslankoja ja puuhevonen<3 Tuo on uusiokäyttöä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin yritin itselleni uskotella, kun niitä purin. No nyt on vartta jo sukkaan valkoisella aloitettu kutomaan:) Joten ei mennyt hukkaan!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature