DIY: yrttikyltit

kesäkuuta 17, 2015Yrtti- ja puutarhavillitys on nyt edennyt siihen pisteeseen, että täällä ollaan innolla askarreltu yrteille kylttejä, että minä ne sitten vielä kasvatuksen edetessä tunnistaisin oikeiksi. Mies sahaili vanerinpaloja minulle, kun olin ne vapaalla kädellä hahmotellut. Maalasin ne sillä samalla mustalla askarteluvärillä, mitä tytöt käytti liitutauluihinsa. Kun maali oli kuivahtanut kunnolla, tekstasin niihin yrttien nimiä valkoisella tussilla ja sitten lakkaus päälle, jotta kestävät kosteutta. Musta maali kestää kuivuakseen 48 tuntia. Sitten liimasin kuumaliimalla kepit kylttien taakse.


Sitten ne voi laittaa yrttien vierelle ja toivottavasti ne menivät nyt oikein, kun tästä on jo kaksi päivää kun nuo yrtit ostin. Samaisena iltapäivänä ihmettelin, kun räksät pelmahtivat terassilta lentoon, kun kävin siihen istuskelemaan. Kovasti ne siinä pyörivät ja räksättivät ja minä olin vähän ihmeissäni, että ovatpa ne äksyjä. Sitten kävin tarkastelemaan minun pensasmustikoitani ja MITÄ? Ne räksät olivat syöneet puolet minun tulevista marjoista, siis raakana, jota minä en ollut älynnyt. Olin niin raivona, että marssin suoraan ostamaan räksäverkkoa ja viritin sellaiset verkot, että johan on kumma, jos eivät tajua pysyä loitolla. Lopuksi huomasin, että terassi ja toisen tyttären ikkuna oli linnunsontaa täynnä ja juuri kun olimme saaneet ikkunat pestyksi. Kyllä tuli sellainen fiilis, että pitääkö noita lintuja oikeesti olla olemassa!Verkko ei ole mikään kaunistus, mutta pitää nyt suojassa myös kukkivat mansikkani. Huoh, näitä pienviljelijän huolia.
Onkos teillä olleet linnut riesana?

                                                        With love,
                                                     M
18 kommenttia on "DIY: yrttikyltit"
 1. Ihan mahtavat kyltit! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Nämä nyt oli sellaset yksinkertaiset ja toivon myös, että kestävät!
   Hyvää juhannusta, säästä huolimatta:)

   Poista
 2. Ihanan simppelit kyltit. Meillä aikoinaan kotona, räkätit söi melkein aina kaikki mansikat ja osan viinimarjoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri tavoittelin, mahdollisimman yksinkertaiset kyltit. Vitsit, kun nuo räksät osaa olla rasittavia. Tosin verkkojen jälkeen eivät ole olleet lähimaastossa. Ähäskutti!

   Poista
 3. Hienot kyltit! Mutta himpskatin räksät! Me ei olla sitten yhtään kavereita keskenämme (nimimerkki Räksän sinisiä mustikkakakkimisia kerran jos toisenkin valkoisesta rapatusta seinästä ja terasseilta puhdistellut ja marjojansa menettänyt). Toivottavasti saat mansikkasi pysymään turvassa. Voin kuvitella, että pensasmustikat harmittavat. Hyvää juhannusta pienviljelijälle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kyllä sympatiapisteita heru linnuille tällä haavaa! Mutta mansikat ova toivottavasti turvassa, mutta ne mustikat harmittaa. Ne pensaat eivät mitään halpoja olleet! Hyvää juhannusta sinne myös!

   Poista
 4. Aivan ihanat kyltit ♡
  Oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Voi räksät! On ne epeleitä, raakoja syövät :( Ihanat kyltit tuunasit!
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mua kyllä otti niin pattiin, että ei rajoja. Varsinkaan kun en ole mikään puutarhuri, niin heti tulee tuholaiset!!!! Mutta kaipa nyt muutaman marjan saan. Ens keväänä laitan verkot jo helmikuussa! Mukavaa juhannusta!

   Poista
 6. Oi tuollaiset voisin itselleni haluta, harmi kun räksät on käynyt mansikoittesi kimppuun.
  Oikein mukavaa Jussia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä vaan tuunailemaan. Mansikat ovat vasta kukassa, mutta mustikoita meni ja se harmittaa! Mukavaa jussia myös sinulle!

   Poista
 7. Kelpaisi minun yrttiruukkuihin tuollaiset kyltit, nykyiset pahvilaput eivät ole kovin kestävät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siksi kyhäsin vanerin paloista, koska ajattelin, että kestäisi nämä pohjolan myrskyisät kesäsateet!

   Poista
 8. Todella kivat, sinä ahkeruus. Ihanaa juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa juhannusta teille myös! <3

   Poista
 9. Hienot kyltit ❤️Hyvää juhannusta ❤️

  VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post Signature