Pitsiä koltun reunaan

kesäkuuta 13, 2015
Ompelin jokunen aika sitten pellavamekon, jota täällä blogissakin esittelin. No, se oli aika iso pellavapala, josta sen mekon tein, joten sitä jäi vielä toiseenkin kolttuun ja sellaisen sitten ompelin. Hyvin yksinkertainen ja rento, oli ajatus mallista ja tykästyin tuohon lyhyeen etuosaan, joten sellaisen suunnittelin. Pitsiä pyöri siinä vielä mini m:n shortsien jäljiltä, niin sovittelin sen mekkoon ja sehän sopi. Nyt minulla on sitten kahta eri sortin pellavamekkoa jota vaihdella kuumina kesäpäivinä. Nythän sellainen juuri tulla tupsahti tänne etelään ja varmasti muuallekin suomeen, joten nautiskellaan tästä päivästä.
Kone muuten paukahti rikki ja vein sen huoltoon. Olikohan merkki siitä, että olen liikaa innostunut ompelemaan ja varsinkin kuminauhapaita otti tiukille kaiken sen kuminauhan puolaamisen suhteen ja puolaus alkoi sakata. Järkytyin, kun huoltoon viedessäni sain kuulla huollon olevan 150e. Sillähän saisi jo uuden koneen. Mutta setä siellä huollossa kyllä selitti, että teillä on rouva sen verran hyvä ja arvokas kone, että kyllä se kannattaa huoltaa, jotta sitten taas saatte seuraavat 30 vuotta ommella hurruutella huoletta. Nykyiset uudet koneet ovat vallan muovia ja minun saksalainen Pfaff kaksoisyöttöineen on täyttä terästä, joten näin on järkevämpi. No, eihän siinä muu auta ja koska kone surraa meillä suhteellisen usein, niin kaipa se on huolto vain maksettava ja lovi tuli taas lompakkoon, auts.                                              
Ihanaa aurinkoista iltaa kaikille!

                                                      With love,
                                                   M
22 kommenttia on "Pitsiä koltun reunaan"
 1. Kaunis mekko - ja sinulla on sääret, jotka kestävät lyhyemmänkin mekon käytön!
  Aika hurjia ovat nuo koneiden korjauskustannukset - mutta tottahan se on, että nykykoneet on tehty "kertakäyttöisiksi" ja vanhat koneet kestävät ikuisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos, kun itse tässä vähän kuvia katsellessa kauhistelin, että vieläkö kehtaa polvensa näyttää:)
   Kyllä minä olin pyörtyä, kun kuulin kustannukset. Mutta työ maksaa, eikä sille muuta voi. Harmi, kun ei edes lamppua voi itse vaihtaa, kun kone pitää aukaista osiin. Mutta vanhat koneet kieltämättä ovat ansainneet korjaamisen ja tuokin kone on jo matkassa kestänyt yli 20v.

   Poista
 2. Ihana tämäkin pellavamekko, varsinkin tuolla pitsisomisteella! Ihan sun näköinen. Siis mekko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia:) Koen sen mun mekoksi, vaikka onkin hieman tyttömäinen!

   Poista
 3. Huh, hintavaa tuo korjaus, mutta kyllä kynnon metallinen kone kannattaa korjata. :)

  Todella nätti mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä kymän hien paikka, sillä noin 18 v sitten kun viimeksi sen huollatin oli maksu 60 markkaa!
   Kiitos, toivottavasti helteet jatkuu,että voin mekotella:)

   Poista
 4. Ihana mekko <3 ja tuo pitsireunus sopii erittäin hyvin helmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joskus sattuma kuljettaa. No, mulla käy niin usein, että se, mitä suunnittelin ei onnistu ja tilalle tuleekin jotain muuta. Silloin pitää nöyrästi vaihtaa suuntaa ja se lopputulos saattaakin olla paljon parempi:)

   Poista
 5. Tosi kaunis mekko!
  - Itse lainailen äitini vanhaa metallista konetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito marru:) Kyllä ne vanhat koneet rulettaa:D

   Poista
 6. Pellava on ihana materiaali. Upea mekko ja pitsi sopii siihen täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja olin vähän hämmästynyt, että se sopi noinkin kivasti. Ne ovat jotenkin kaksi äärilaitaa, mutta silti sopivat. katsotaan miten sitten käy peusussa:D

   Poista
 7. Pellavan kanssa sopii niin kauniisti pitsi <3 Kaunis mekko ja kaunis rouva <3 Hyviä unosia ja hyvä että päänsärky helpotti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nyt se särky on muisto vain! Kauniita unosia kesäleskelle!

   Poista
 8. Siis nyt olet kyllä tehnyt aivan älyttömän kauniin mekon. IHANA ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Yksinkertaisuus on tässä valttia:)

   Poista
 9. Tosi kaunis mekko! Koneen korjaaminen on kyllä todella kallista. Muutama vuosi sitten korjautin tytöille Berninan koneen ja hinta oli tuon saman 150 €. Onkohan se joku vakio, oli vika mikä tahansa ;) Mulle on ompelukoneita kertynyt aika monta, pitäisi varmaan joistain luopua, tulee kuitenkin ommeltua sen verran harvoin nykyään. Ehdoton suosikkini on suoraommel teollisuuskone, mutta pöytineen on melkoinen tilasyöppö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin kuulostaa, standardihinnalta sitten, mutta huikeen kallis! Jos ei kone joka päivä surraa, niin turhaa niitä on sitten pitää, jos ei ole tilaa niille. Teollisuuskoneella en ole ommellutkaan:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos:) Toivottavasti sitä voisi nyt sitten pitää, mutta heti alkoi sataa kaatamalla......

   Poista
 11. Kaunis mekko! Tykkään näyttävistä pitseistä itsekin. Johan oli kohtauksella hintaa, mutta kyllä se henkilö varmasti totta puhui. Tuntuu, että kaikki tehdään halvalla. Ettei niitä nykyajan laitteita kannatakkaan sitten korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tähän lopputulokseen minäkin tulin, että pakko se on maksaa, kun kone on todella hyvä, mutta hinta vähän kyllä pysähdytti!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature