Luonnon harmaa

heinäkuuta 13, 2015

Kesälomareissussa on se hyvä puoli, että voi ottaa kameran ja samoilla kuvaten ilman mitään suurempia suunnitelmia. Näin kävi minulla eilen, kun illalla vaelsimme Pielisen rannalle istuskelemaan ja nauttimaan sään suhteen kivasta ilmasta. Sää täällä on kuin jostain vuoristokylästä +10  ja eipä se eilen pahemmin kivunnut ylöspäin. Tämmöinen kesä nyt vain on ja pitää nauttia sellaisista asioista mistä voi. Ei sada ja siitä me olimme iloisia.


Laituria pitkin kun laskeuduimme rantaan, niin mietin miten ihanasti harmaantunut tuo puu oli ja huomasin etsiväni katseellani kaikkea harmaata kuvattavakseni. Olen nimittäin alkanut himoita harmaata meidän yläkerran vessan lattiaksi ja seinän värinä olisi ehkä valkoinen. Mutta millaista harmaata sävyä haluaisin? Tummaa, vaaleaa, betoninväristä vaiko sinertävää? Luonnostahan näitä väripaletteja voi etsiä, joten niinpä  minä kompuroin rantakivien seassa ja tiirailin kaikkea harmaata kuvattavaa ja totean, että harmaa on kaunis ja rauhoittava väri.Tässä vanhin tyttäreni vuolemassa vuosirengasta kepukkaan. Mies ideoi tyttöjen kanssa vuosia vuosia sitten idean, että aina täällä mökillä käydessä voisi vuolla renkaan kepukkaan ja nyt niitä on jo aikamoinen määrä, sillä onhan täällä aikanaan käyty tiiviisti, vaikka nyt olikin useamman vuoden tauko välissä.Kyllä tässä vahvistui, että vessan lattiasta tulee harmaa ja  ainakin osa seinästä, mutta ihan se sävy ei ole vielä varma. Haaveilen mikrosemetin laittamisesta vessaan, mutta mies vaatii ensin työnäytteen ja haluaa, että teen kuraeteisen ensin, kokeeksi.  Ilmeisesti siksi, että sen pläntin voi sitten matolla peittää, jos menee sudeksi. Ihanaa kun mies uskoo minuun, heh. Mutta onhan tuossa järkeä, kun en ole aiemmin tuollaista tehnyt, etten pilaa vessaa kokonaan. Olen vain niin innostunut asiasta, etten tiedä miten päin olisin. Tosin, onhan tässä tullut suunniteltua sitä pirskutan vessaa jo moneen kertaan ja eri tyyliin, mutta ihaninta onkin juuri se haaveilu ja ideointi, vaikkei se sitten toteutuisikaan juuri sellaisenaan, sillä aina voi tulla joku parempi idea, kun hommaan ryhtyy.

Pidätkö sinä harmaasta sisustusvärinä?

                                                    With love,
                                                  M
22 kommenttia on "Luonnon harmaa"
 1. Meillä on kyllä jonkun verran harmaata sisustuksessa. Tiedän, että moni nainen pitää maalaisromanttisesta tyylistä, mutta itse pidän tummemmasta sisustuksesta. Meillä väreinä mm. tummanruskeaa, mustaa, harmaata. Ei kuitenkaan pimeä koti, kun seinät ja katto on vaalean sävyiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös valkoisen kontrastina tumma mustanruskea ja sitten yritän sitä harmaata ja betoninsävyä pirskottaa:) Ei se tummuus tule, kun ei kaikki seinät ole tummia, paitsi sauna on nyt kyllä tumma!

   Poista
 2. Tykkään, harmaa on jotenkin ihanan rauhoittava sävy.

  VastaaPoista
 3. Pidän kovasti sellaisesta raikkaasta helmenharmaasta. On mielestäni esim.puutalojen pintaankin se kaunein väri. Kiva idea nuo vuosirenkaat. Kivaa mökkeilyä M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmenharmaa on ihana sävy. Vanha puun, joka harmaantuu kauniisti on minusta kaunis myös!
   Minustakin se on kiva juttu nuo vuosirenkaat ja se on ihan isän ja tyttöjen oma. Joka kerta tuherretaan rengas aina täällä ollessa.

   Poista
 4. Helmenharmaasta pidän minäkin, siihen voi myös yhdistellä vaikka mitä värejä esim. pyyhkeinä ym.
  Hyvää mökkilomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se harmaa kuulostaa hyvältä valinnalta:)
   Kiitos, täällä mökkeillään ja nautitaan!

   Poista
 5. Minä pidän kovastikin harmaasta sisustuksessa (ja pukeutumisessa=harmaa hiirulainen). Eniten tykkään vanhan puun harmaudesta. Niitäkin on monensävyisiä ruskehtavasta lähtien mutta kaunein on se vaalea meriveden ja auringon vaalentama puu. tällä hetkellä mulla on makkarissa ikuisen valkoisen ja harmaan seassa turkoosia. Mielestäni vaaleanpunainen sopii myös hyvin harmaan kanssa. mukavaa oleilua teille sinne! Koli on ihana paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun moni tykkää harmaasta, vaikka se usein kuvataan sellaiseksi tylsäksi väriksi. Mutta juuri harmaantunut puun sävy on kaunis ja kivissä varsinkin löytyy niin montaa eri sävyä. Vaaleanpunainen on niin hyvä yhdistelmä harmaan kanssa ja pinkki myös. Turkoosi tuo mieleen ihanasti Välimeren ja sopii todellankin harmaaseen.

   Poista
 6. Ihania luontokuvia! On se kesä aina kesä, vaikka ei aurinko paistakkaan! Harmaa on yksi lempivärini ja sitä on kiva käyttää sisustuksessa, koska siihen ei helposti kyllästy :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Näin se pitää ajatella, ettei sää saa olla se tärkein lomassa, vaikka onhan sillä merkitystä, mutta silti. Täällä ei ole pahemmin satanut, joten kaikkea kivaa muuta ollaan tehty. Kuten lenkkeilty, tikkakisattu, jalkapalloa pelattu ja saunottu ja luettu! Uimaan ei vielä ole tarettu mennä:)
   Mukavaa iltaa sinulle myös!

   Poista
 7. Ihania kuvia - ja kotoisan tuntuisia. Jos Kolilla olette, on sieltä meidän mökille n. 30 kilometriä matkaa;)
  Ja Pielisen rannat huuhtovat myös synnyinkylääni Nunnanlahtea - mato-ongella on siellä alle kouluikäisenä ahvenia narrailtu;)
  Ihania lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolilla ollaan ja siellä Juukassa juuri tänään käytiin kaupassa, kun Kolilla ei aina kaikkea löydy:) Hienot maisemat täällä on ja raitis vuoristo-ilmasto, sanoisinko:D

   Poista
 8. Oi rakastan harmaata, siniharmaata, hopeanharmaata ja tummaa harmaata. Niitä on niin helppo yhdistää valkoiseen, hopeaan jne. ja harmaa antaa rauhallisen tunnelman.
  Ihania kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nuorempana harmaa oli tylsä, mutta ehkä kun itse vanhentuu, niin sitä alkaa katsoa asiaa harmaantunein silmin, heh:)

   Poista
 9. Kauniita kuvia <3 Harmaasta olen ruvennut tykkäämään vasta viime vuosina sisustusvärinä ja vähän sitä on sitten jo kotiin osannut laittaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa tuo sellaista rauhallisuutta, jota kotiin usein haluaa:)

   Poista
 10. Harmaa on sisustuksessa näppärä väri: Se toimii neutraalina taustana toisille väreille ja on varsin armollinen siivoajallekin ;) Itse pidän harmaasta myös pukeutumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaassa on vielä niin ihanasti värisävyjä mistä valita:) Kyllä minullakin harmaata jonkin verran löytyy myös vaatteissa, mutta nyt himoitsen sitä sisustukseen:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature