Kartanon mailla

elokuuta 06, 2015Näin niistä kesän ihanista aurinkoisista päivistä pitäisi osata ottaa ilo irti, kuten tuo heppakin osasi. Käyn aina säännöllisesti lähellä sijaitsevassa Tuomarinkylän kartanossa piipahtamassa, milloin kävelyllä, milloin sitten ihan tietoisesti ostoksilla. Tyttären kanssa tehtiin kuvauksia täällä viikonloppuna ja otin kartanosta muutaman kuvan.


Tälle itse kartanolle tehtiin vasta ulkopuolen korjauksia ja oletin, että se kunnostetaan johonkin tiettyyn käyttöön. Mutta ilmeisesti se silti toimii museona, vaikkei siellä mitään toimintaa näyttänyt nyt olevan.


Yhteen rakennuksista oli ilmestynyt ratsastustarvikeliike ja jotain vaatetta oli  myös myynnissä. Taitaa sittenkin olla hetki vierähtänyt, että olisin näitä rakennuksia  ja niiden toimitiloja tarkistellut.
Harmikseni kahvila ja ruokailuravintola näytti kuolleelta ja ikkunat oli laudoilla peitetyt. Täällä yleensä on ollut pieni terassi, kahvilatarjontaa ja jäätelöä on voinut myös ostaa lapsille, mutta ilmeisesti asiakkaita ei ole riittänyt. Hääpaikkana tila on ollut myös suosittu ja näimme kyllä yhden hääauton paikalta lähtevän, joten ehkä ravintola on sitten tilauksesta vaan auki.
Muistan käyneeni täällä lastenmuseossa tyttöjen kanssa, kun he olivat pieniä, mutta syrjäinen sijainti ei ilmeisesti kannattanut ja siksi paikka annettiin vuokralle Country White-sisustusliikkeelle ja museo muistaakseni muutti muualle. Miljöönä paikka sopii tuotteille loistavasti.
Country White-sisustusliikkeessä on tullut useasti pyörähdettyä, mutta nyt harmikseni astiat olivat kadonneet melkein kokonaan. Riviera Maisonin astiastot ovat olleet mieleeni ja tytärkin niitä keräilee, mutta nyt oli vain jokunen tarjotin loppuunmyynnissä. Toivottavasti astioita tulee myyntiin vielä jatkossakin, sillä asuntomessuilla saamani alekuponki jäi kyllä käyttämättä. Nyt näytti siltä, että vaatteet olivat vallanneet puolet liikkeen yhdestä huoneesta, joten onkohan liike siirtymässä enemmän vaatetuslinjalle?


Tässäpä teille pieni pyrähdys kartanomaisemissa. Minusta on ihanaa, että näin lähellä kaupunkia on kuitenkin säilynyt tällaiset kartanon tilukset.

                                                   
                                                   With love,
                                                M
6 kommenttia on "Kartanon mailla"
 1. Upeita tuollaiset kartanomiljööt, niissä on ihan ainutlaatuinen tunnelma!
  Oi kunpa voisin piehtaroida lomalaitumilla tuon ponin tapaan, vaan
  lomat on jo lusittu ja päivät kuluvat töissä neljän seinän sisällä.

  Noh, onneksi viikonloppu odottaa jo nurkan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelin minäkin, että tuo heppa se osaa ottaa ilon irti. Viimeisiä lomapäiviä tässä vietän, joten arki kyllä kolahtaa ensi viikolla ja lujaa:)

   Poista
 2. Kauniin näköinen paikka. Ihania nuo vanhat rakennukset.

  VastaaPoista
 3. Niin ihana paikka, meidän tytöt rakastaisivat käydä tuolla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teidän pitää joskus tyttöjen kanssa tulla:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature