Onnea 15v

elokuuta 28, 2015

Tänään on meidän ihanan nuoremman tyttären syntymäpäivä. Muistan elävästi, kuinka odottelin hänen syntyvän etuajassa, mutta hänpä päätti tulla kymmenen päivää myöhässä. Mitäs minä siihen, ei auttanut mikään sauna, eikä kävelylenkit, joten hän päätti ja nopeasti ja helposti sitten lopulta tulikin. Vauvana rauhallinen mini m oli helppo hoitaa, uhmaikäisenä piti tietysti kokeilla rajoja ja huuto raikasi. Hänen kanssaan piti olla jämäkkä ja johdonmukainen, niin asiat kyllä hoitui. Isonsiskon perässä hän taiteili askarteluja jo kahden vuoden iässä, kuin tekijä konsanaan. Nelivuotiaana halusi ehdoin tahdoin tehdä ristipistotöitä muiden kanssa ja kyllä siihen Nalle Puhiin saatiin melkein puolet päästä tehtyä.
Herkkänä tyttönä, hän kertoo onneksi vielä murheitaan ja kavereiden murheita ja niitä sitten yksissä tuumin pohdimme ja yritämme keksiä ratkaisuja ja lohdutuksen sanoja. Olen yllättynyt siitä, miten useat nuoret voivat niin huonosti, että he päätyvät viiltelemään itseään ja tuntuu hieman siltä, että tämä on vähän muotiasia. Kaveripiirissä se tuntuu pohdituttavan ja en ollenkaan ihmettele. Surullistahan tämä on, että nuoret joutuvat tekemään tämmöisiä huomiota herättäviä juttuja, jotta joku tajuaisi heidän tuskansa.
Enää ei syntymäpäivien suhteen sankarilla ole meiltä toiveita, aamiainen vietiin sänkyyn ja kynttilän sai puhaltaa. Lahjoja on tullut tässä pitkin elokuuta ja lisäksi oli rippijuhlat, joten onhan häntä tässä juhlittu. Kaverilla yökylä, tuntuu nyt olevan se juttu.
Minä se vaan olen aina perheen pikkusisko, myös omassa perheessäni. Nimittäin pikkusiskojenhan on tapana aina periä vanhempien siskojen vaatteet, urheiluvälineet, lukiokirjat, kuten minä aikanani. Tilanne ei näytä muuttuvan, sillä mini m sai juuri lahjaksi uuden iphonen ja minä perin hänen vanhan iphonensa. Sitä ennen olin käyttänyt vanhemmalta tyttäreltä perittyä puhelinta. Näin meillä. Onkohan minulla kohtalotovereita?

Loppuun hali ja rutistus mini m:lle ja sylin täydeltä onnea! Olet rakas!

                                              With love,
                                                    M

16 kommenttia on "Onnea 15v"
 1. Hih hyvä meininki, tuo että sinä perit tyttäresi puhelimen. :) Onnea kauniille tyttärellesi ja nämähän ovat niitä päiviä, kun me äidit aina muistelemme nostalgisesti synnytystä. :) Huomiseen. <3

  VastaaPoista
 2. Onnea - ei ole minullakaan lapset tulleet laskettuna aikana - paitsi yksi neljästä :) aika hyvä prosentti ;) ihan ovat elämän suola ...ja sokeri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö olekin hassua, kun sitä niin jotenkin luulee,että se olisi se päivä oikeasti, kun lapsi syntyisi:)
   Kyllä ilman lapsia, elämä olisi niin erilaista ja tyhjää. Joten suola ja sokeri ovat:)

   Poista
 3. Onnea tyttärelle ja onnea äidille, että on onnistunut varmasti tekemään asioita oikein, kun noin hyvät välit tytön kanssa on. Tuo yökyläily on jännä juttu, meillä on lasten kavereita aika usein yökylässä ja myös meidän lapset käyvät vuoro(yö)vierailulla. Omasta lapsuudessani en muista sellaista harrastetun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on ihanat välit, vaikka kyllä me toki otamme tasaisesti yhteenkin:)
   Niin se yökyläily näköjään jotenkin liittyy tuohon ikään. Ei minunkaan nuorena ollessa kovasti yökyläilty, muutamia kertoja muistaisin parhaan kaverin luona olleeni. Mutta yleensä tyttöjen yökyläilyyn tulee isompi porukka. Meillä on joskus ollut kolme yövierasta ja kun mahduttaa pieneen huoneeseen neljä patjoille, on siinä haastetta.

   Poista
 4. Olipa kiva kirjoitus mini M:stä! Onnea teille molemmille - äidille ja tyttärelle. Minäkin olen käynyt pikkutyttönä yökylässä ja nykyään tuo yökyläpaikan tytär on edelleen parhaimpia ystäviäni. Minun lapsuudenkotonani ei yökylävieraita käynyt, meillä oli niin pienet tilat. Ja kivasti nuo tavarat teillä periytyvät.
  Terveisiä - kesä on mennyt saaristossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia:) Toivottavasti sinun kesäsi meni kivasti siellä saaristossa!
   Yökyläilyt on kivoja, mutta kyllähän ne likat tahtoo valvoa vaan niin tolkuttoman myöhään silloin, että seuraavana päivänä ovat ihan puhki.
   Tavarat meillä todellakin periytyy, mutta vaatteita vaihtelemme ja lainailemme myös:)

   Poista
 5. Onnea - äidille ja tyttärelle - niin ihanalle mini M:lle ! Onnea myös rippillepääsyn johdosta ! kyllä on ollut juhlaa..
  terveisin, Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina:) Ajattele, että meidänkin pieni on nyt jo noin iso! Niin se aika vierii ja juu-u juhlittu on vähäksi aikaa:) Soitellaan ja yritetään tavata?!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature