Cafe Lauri ja Ishavet

syyskuuta 06, 2015

Eilen aamulla istahdin hiljaiseen bussiin matkalla Helsingin  keskustaan ja suuntasin blogimatkalle tutustumaan Lumomatkojen tarjoamaan kierrokseen Lohjan seudulla. Ilokseni huomasin porukkamme olevan pienen ja melkein kaikki olivatkin tuttuja keskenään. Opas oli pirteä ja innokas Tuula, joka kertoili päivän kulusta ja ohjelmasta ja sitten hurautimmekin jo minibussilla kohti Lohjaa. Olenhan minä Lohjalla useammankin kerran kyllä käynyt, mutta paikkaan on kiva tutustella uusin silmin, näin opastetulla kierroksella ja aina löytyy jotain uutta koettavaa.


Aamukahvit nautimme Cafe Laurissa, joka sijaitsee Lohjan keskustassa, Kauppakatu 16. Ruoka-aineet tulevat läheltä ja tarjolla on aina mm. tuoreita täytettyjä leipiä ja sieltä saa myös salaatteja ja päivän keittoa. Myös gluteiinittomat ruokatarjoilut olivat hyvin edustettuina. Perjantaisin on live-esiintyjiä, esim. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio.
Meitä hemmoteltiin kinkkimuffinsilla ja salaatilla, kahveilla, joita löytyi erikoiskahvista peruskahveihin ja peruskahvikin oli  Lauri-erikoispaahtosekoitus. Jälkiruokana oli suussasulavaa Pavlovaa. Annokset tarjoiltiin pöytään, mikä oli tuo fiilikset, että asiakasta arvostetaan. Kahvilassa on myös A-oikeudet, mikäli mielii pistäytyä vaikkapa lasillisella viiniä.
Miellyttävä tunnelma ja viihtyisä ympäristö, hyvä palvelu ja live-viihdykettä perjantaisin, aika hieno combo.  Lisätietoja Cafe Lauri.
Seuraaava pysähdys oli Studio Ishavet, käsityöläis- ja sisustusputiikki, jossa omistaja ja käsityöläisyrittäjä kertoi yrityksen pyörineen vuodesta 2005 ja Ishavet on  tuottanut sisustus- ja käyttötekstiilejä mottona "karu on kaunista". Tuotteet ovat omaa suunnittelua ja tehdään Suomessa. Meri, merenkulku, merimerkit, koordinaatit, koillisväylä. Värenä puunharmaa, lumenvalkoinen, jäänturkoosi ja merensininen. Viehättäviä, tyylikkäitä tekstiilejä.

Putiikki löytyy Suurlohjankatu 22 ja lisää tietoa Studio Ishavet sivuilta.
Putiikki oli juuri sellainen, että voin hyvin ymmärtää, kuinka suuri osa kävijöistä on kuulemma miehiä. Myös lahjat miehille on kuulemma helppoa löytää täältä, ainakin jos mies liikkuu vesillä.  Itse ihastuin juuri tuohon karuun tyyliin ja ostettavaa olisi löytynyt vaikka kuinka, mutta tällä kertaa onnistuin vielä hillitsemään itseni. Olisi kyllä kiva itsekin kokeilla kankaan painanataa kunnollisessa työtilassa ja oikeilla välineillä. Meri on kyllä upea inspiraation lähde käsityöläiselle ja vamasti hän ammentaa siitä tulevaisuudessa vielä vaikka mitä.
Mutta meidän matka jatkui ja siitä lisää myöhemmin. Mukavaa sunnuntaita!

Visit South Coast Finland

                                               
                                                           With love,
                                                        M

16 kommenttia on "Cafe Lauri ja Ishavet"
 1. Meillä oli aivan mieletön päivä ja kaikki herkut ja paikat, täydellisyyttä. <3 Ihania kuvia olet ottanut <3 Leppoisaa sunnuntaita, tänään on pakko levätä. Huh nyt väsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli todella onnistunut kaikkineen:) Lepopäivää, ystäväni! <3

   Poista
 2. Karu on kaunista, se on aivan totta! Ihania tuotteita, varsinkin tuo Koillisväylä <3 Ihastuin heti! Ja kävin kurkkimassa jo heidän nettimyymälänsäkin jonne varmaan vielä palaan :) Mukava Lohja-päivä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan ollut ihana käsityöläispuoti! Pitää itsekin perehtyä, jos sieltä kuitenkin jotain tilaisi:)

   Poista
 3. Kiitos reissuseurasta. Nähtiin ja koettiin hienoja paikkoja. Kauniisti kuvattu juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Harvoin on noin onnistuneita reissuja :)

   Poista
 4. Mua nauratti mielikuva, että "istuin hiljaiseen bussiin"... et istunut kauaa, kun me tultiin mukaan ;) Meillä oli niin kiva porukka matkassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!!! Ei vaiskaan, kivaa seuraa te olette:)

   Poista
 5. Olipa teillä ihana kierros:) Minutkin on Lumo kutsunut kierroksille,mutta tämä perhanan välimatka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja voi harmi kun et päässyt tällekään reissulle. No, mutta sinulla on hieman erilaisia reissumahdollisuuksia siellä:)

   Poista
 6. Kuulostaapa kivalta päivältä. Mukavasti erilaisia kiertopisteitä.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Ei epäilystäkään etteikö olisi oltu samassa paikassa, kahvilakuvat löytyvät lähes identtisinä munkin kamerastani :)) Kiitos matka- ja juttuseurasta, oli hurjan kiva päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Olik sääkin siellä?!
   Taitaa olla niin, että samat kuvat ja kuvakulmat ehkä löytyy muiltakin kanssamatkaajilta. Päivä oli kiva ja kiitos seurasta:)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kyllä se sitä oli ja kaikkea oli sopivassa määrin:) Vähän kuin olis ollut luokkaretkellä kavereiden kanssa!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature