Tuulentupa ja Melges-veneet

syyskuuta 08, 2015

Lauantainen Lohjan seudun matka Lumo matkailun  järjestämänä jatkui mukavasti seuraavaan kohteeseen, joka oli käsityöläisten yhdistyksen talo. Täältä Tuulentuvasta löytyi kaikkea ihanaa, mitä käsityöläiset voivat väkertää. Betonitaidetta, keramiikkaa, neuleita, ompelutöitä ja vaikka mitä.Joa miehelläsi on jäänyt kravatteja käyttämättä, niin siitä vaan sommittelemaan niistä pukuun somisteita tai vaikka hiuskoristeeksi. Sopii muuten juhlavimpiinkin juhliin tämä puku. Kravattitaidetta on tehnyt Anne Hirvikorpi.


Mutta sitten alkoikin matkan hieman jännittävä osuus, nimittäin Melges-veneillä purjehtiminen. Minä en ole koskaan purjehtinut, kyydissä ollut kun moottorilla mennään, mutta nyt näin touhua ihan läheltä, kun niitä naruja kiskottiin eri suuntiin ja valtavat purjeet nousivat mastoon ja väännettiin ja käännettiin ja minua pelotti, että joku purje kalahtaa vaikka päähän siinä touhussa. Mutta meillä oli kokenut kapteeni, joka piti homman aisoissa.


Kapteenilla riitti hermot ihmeesti meidän naisten kanssa, sillä mukana matkalla oli Tiia, Maiju  ja Pauliina nelkytplusblogeista sekä Katja, Nainen Talossa. Annika Travellover-blogin pitäjä, kuvaaja ja opas olivat sitten toisessa veneessä. Meitä sää suosi, vaikka sadettakin oli povattu. Muutama pisara tuli, mutta se sade loppui lyhyeen ja aurinkokin paistoi hetkittäin. Voin hyvin kuvitella, että tuohon purjehtimiseen jää koukkuun, ne jotka ovat siihen kalleellaan. Mutta minulle nyt riitti tällä erää. Vierestä katsottuna oli aivan liikaa nimikkeitä jokaiselle köydenpätkälle ja kiirettä piti, kun vähän väliä piti käydä nykimässä jotain narua.  Mutta sellaista se purjehtian elämä on. Hieno kokemus ja kiitokset siitä kapteenille.
Vielä on tulossa yksi jakso tätä Lohjan seudun matkailua.

Tuulentupa
Lumomatkailu
Visit South Coast Finland


                                                         With love,
                                                      M

8 kommenttia on "Tuulentupa ja Melges-veneet"
 1. Tuo solmiomekko ja Melges jäivät ikuisesti hyvien muistojen joukkoon. <3 Oli hyvä päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin oli:) Eli rupeahan nyt keräämään niitä miehes kravatteja, jos mielitään se linnanpuku tehä!

   Poista
 2. Ihania nuo käsityöt, luulen, että siellä pajalla olisin viihtynyt paremmin kuin purjeveneessä...en tosin koskaan ole ollut purjeveneessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli minullakin ihanaa ihmettelemistä ja ideoita nappailin myös mukaani. Kravatti kuules taipuu yllättävän moneksi:)

   Poista
 3. Lohjalla pitäisi kyllä joskus Helsinkiin mennessä poiketa - siellä näyttää olevan kaikenlaista, mistä en ollut tiennyt yhtään mitään.
  Ja hauskaa teillä on varmasti ollut - jos ei tuolla porukalla sitä ole, niin ei sitten millään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti jää nämä paikat käymättä ja kokemukset kokematta, mikäli ei joku niitä sormella osoita:)
   Mukavaa oli ja iloinen, mutta väsynyt olotila matkan jälkeen!

   Poista
 4. Hieman vaatii lujia hermoja ja huumoria meidän kanssa samassa veneessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta näytti olevan ihan tyytyväisenä meidän kanssa:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature