Yksi syyskuun sunnuntai

syyskuuta 20, 2015


Tämän päivän aurinko oli jotenkin yllätys minulle, sillä olin käsittänyt, että sadetta pukkaa, vaan eipä pukannut. Olimme mieheni kanssa pienellä kävelylenkillä ja pohdimme maailman menoa ja mietimme ja sunnittelimme hieman matkustamista. Minä kun olisin aina valmis matkalle lähtijä, mutta mieheni haluaa järkevänä säästää ja suunnitella, joten voitte vain kuvitella, että minä hillun innoissani uusista matkaideoista, johon mies yleensä toteaa, että katotaan. Minä vihaan sitä sanaa, mutta onhan se välillä paikallaan. Osaan minäkin tuota sanaa käyttää, varsinkin suurissa hankinnoissa, kuten asunnon ostamisessa ja sellaisen hankkimisessa, jota pitää sitten pitemmän aikaa kestää silmissään. Mutta ihanahan sitä on haaveilla ja suunnitella ja meille vielä merkitsee paljon se, että molemmat tyttäretkin suostuisivat matkalle lähtemään. No katellaan, säästäminen ainakin on nyt paikallaan joka tapauksessa, sillä muutenhan ei minnekään matkalle pääse.Kävelyltä palattuamme kurkistin pihalle ja kyllä hieman nauratti tämä minun "puutarhalaatikko", sillä kaikki minun keväällä tuhertama järjestelmällisyys on tipotiessään. Rucola on villiintynyt ja laonnut pötkölleen sekä salvia on ottanut haltuunsa melkein koko laatikon. Oi, ei meikäläinen oikein osaa näitä puutarhurin hommia. Näyttää kyllä pikkupuutarhurin into laantuneen kesän kuluessa ja yrtit vähän unohtuneen tuonne, kun ei pahemmin tarvinnut kastellakaan koko kesänä vaan luonto hoiti sen homman. Napsaisin nyt rosmariininoksia kuivumaan ja persiljaa myös katkoin pussiin ja pakastimeen. Kaipa niitä sinne voi laittaa. Nappasin kyltit jo talteen, ainoastaan timjamin kyltti oli tippunut tikusta, mutta muut kestivät kuumaliimauksen ansiosta kiitettävän hyvin. Ehkäpä tässä on ensi kesänä tsempin paikka, meinaan tässä puutarhuroinnissa. Mutta hei, minä olen iloinen, kun sain kerrankin jotain kasvamaan. Voiskos joku vinkata, mitä tuon salvian kanssa voisi tehdä, kuivataanko sitä vai voiko sitä pakastaa?

Tässä palasia minun sunnuntaista! Mitenkäs teidän sunnuntai on sujunut?

                                                         With love,
                                                     M
14 kommenttia on "Yksi syyskuun sunnuntai"
 1. Näkisit millainen epäjärjestelmällisyys meidän takapihalla vaivaa... PItää pitää vain takaovi kiinni ;)

  VastaaPoista
 2. Noh heh ainakin kastuin läpimäräksi askekeella Wanha satama>Kiila josta jatkui kiva herkuttelu ja leffapv kamun kanssa. :)

  Yrttejä meillä ei ole, joten hienoa että teillä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei satanut silloin päivällä:) Hami, että kastuit!
   Noh, en nyt tiedä olenko mitenkään osannut hyödyntää noita yrttejä!

   Poista
 3. Meillä on touhuttu 4-vuotiaan ehdoilla - syöty mansikkakakkua -" paimennettu" lampaita :) ps. juurikin tuo "katotaan" on aika tyypillinen sana miesten suusta kun eivät vielä ole itse oikein syttyneet meidän naisten lennoikkaille ideoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on sitten menoa riittänyt:)
   Kyllä se " katotaan" on varmasti viisas sana, kun ei kehtaa heti kieltää ja aikansahan se ottaa syttyä tosiaan meidän naisten ajatuksille :D

   Poista
 4. Mä sain kuivatettua salviaa meidän äidiltä, joten ainakin kuivatus käy.
  Sulla nuo yrtit ovat ainakin kasvaneet, mulla ne kuivui takapihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tästä vinkistä, mä käyn kanssa kuivaamaan tuota salviaa. Miten sulla on voinut yrtit kuivaa, kun mulla ne melkein ui vedessä ja ite en ole niitä montaakaan kertaa kastellu?

   Poista
 5. Täällä ollaan myös mietitty matkallelähtöä. Ollaan liian myöhässä suunnitelmien kanssa, kun syyslomaviikon matkoja ei enää juurikaan ole tarjolla, varsinkaan neljälle. Hyvältähän tuo yrttilaatikko näyttää. Kaikki kasvit ovat hengissäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ärsyttävää, kun pitäisi olla niin ajoissa kaikkien matkojen kanssa, että pääsee koulujen lomien aikaan sinne minne mielii, koska kaikki muutkin on tuohon aikaan matkalle lähdössä! Meillä myös tuo neljän porukka on nykyisin 2+2 ja hinnoissahan sen sitten huomaa!
   Juu, hengissä ja hieman villinä ovat nuo yrtit:)

   Poista
 6. Hih! Meillä on kuvio ihan toisin päin. Mies juuri eilen ehdotti josko lähdettäisiin
  pitkäksi viikonlopuksi jonnekin päin Eurooppaa, mutta mä olen niin huono
  lähtemään...
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Nyt sanot heti, että mennään vaan! Niin mä sanoisin:)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Osaathan sä. Sun yrtit on kasvaneet ihan mielettömästi. :D Mulla ei olisi tossa edes tainta alulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tässä pitäisi taas osata antaa postiviista palautetta itselle, että hyvä minä, vain osa yrteistä on kuollut ja toiset taas saaneet megakasvubuumin :D Nimittäin timjami, oregano ja salaatit ovat mennyttä, rest in peace :D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature