DIY: Pitsilyhty

marraskuuta 02, 2015

Vaikka marraskuu pärähtikin päälle, en aio ihan vielä revitellä joulujuttuja, mutta hieman sinnepäin. Tee se itse meiningillä tein lasipurkista pitsilyhdyn ja olin nähnyt sellaisesta kuvia ja mietin, että tämä on helppo idea toteutettavaksi vaikka perheen pienmpienkin kanssa. Tarvitset lasipurkin, kannattaa katsoa sen verran iso suuaukko, että kynttilän sytyttäminen ei polta näppejä. Pitsiä tai pieni pitsiliina ja lakkaliimaa. Lakkaliima on siitä kätevä, että sitä voi käyttää melkein mihin materiaalin vain ja siinä on mukana tuo lakkaefekti. Liimatahrat eivät näy, eli kuivuu näkymättömäksi ja askartelukaupoista löytyy. Ulkonäkö on hieman Erikeeperin tapainen, mutta paksumpi ja sen voi laimentaa vedellä ja kannattaakin.


Sivele purkin pintaan liimalakkaa ja astettele pitsi haluamaasi kohtaan. Kannattaa mallata ja sovittaa ensin, jos liimaa useamman niinkuin minä, jotta pitsit ovat sopivan matkan päässä toisistaan. Lapset saavat maalata kuten mielivät. Parasta on persoonallinen kädenjälki. Asettele pitisi liiman päälle ja sivele liimalakkaa nyt pitsiliinan päälle. Saa olla aika reipas kerros ja mikäli pitsi ei ole kunnolla kiinni purkissa voidaan liimalakkaa lisätä, vaikka työ olisi vähän kuivunutkin. Kuivuminen kokonaisuudessaan kestää noin tunnin. Ripustin nauhan purkkiin ja siinä kyllä on joulusanoja, mutta ei se nyt haittaa. Tuikku sisälle palamaan ja pitsilyhty on valmis.
Helppo ja söpö. Toki purkkiin voi laittaa vaikka herkkuja ja antaa lahjaksi. Minä hankin purkin cittarista ja siihen kuuluu myös kansi, joten tätä voi kyllä käyttää myös säilyttämiseen.

                                                With love,
                                              M

                                              

26 kommenttia on "DIY: Pitsilyhty"
 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari ja kävinkin jo katsomassa sinun Joulublogiasi ja ihanat olivat sinunkin lumihiutaletuikut :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, pitsi on aina kaunista ja kynttilänvalossa varsinkin jotenkin tulee niin herkkä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuossa hämärässä kuvassa luo kivoja varjoja:)

   Poista
 4. Suloinen askartelu!
  Oli mukava nähdä lauantaina <3. Vitsit kun harmittaa vaan, että tapahtumassa oli niin paljon väkeä ja kaikkea mielenkiintoista, ja niin vähän aikaa sille kaikelle. Oli vähän sellainen hopun tuntu koko ajan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Kuin myös oli kiva nähdä! Sellainen fiilis mullekin tuli ja kun näin ne jonotukset jätin sikseen monta juttua. Mutta sitten joskus kahden jälkeen porukka hävisi ja sain esim. ne Vagabondit kuvattua!

   Poista
 5. Onpa kaunis! Voisinpa vaikka kokeilla tehdä pari vastaavaa. Minäkin postasin juuri tänään vähän DIY-juttuja :) Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule tämä on nopsaan tehty, joten suosittelen ja tuon sisälle voi sitten laittaa muutakin kuin kynttilän, kun se aika on mennyt:) Kävinkin kurkkimassa luurilla tekemiäsi juttuja ja hienoja oli:)
   Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos:) Pitsi tuo herkkyyttä ja tosiaan tuonne sisälle voi laittaa muutakin, jos ei halua lyhdyksi!

   Poista
 7. Onpa söpö ja ihana tuo rusetti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no kiva. Se löytyi mun askartelulipastosta ja olin itsekin, että wau sehän sopii:)

   Poista
 8. Näppärä idea ja söde lopputulos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja menee hyvin kierrätysideana:) Pitsejähän voi koluta kirppareilta ja purkiksi käy vaikka salsapurkki.

   Poista
 9. Pitääpä askarrella tässä iltojen pimetessä. Olen neulonut villasukkia taas urakalla, joten virkkaaminen tekee hyvän vaihtelun.
  Kiitos kivasta ideasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on juuri sellaista terapeuttista touhua! Oi, villasukkiin mulla on sellainen viha-rakkaussuhde, neulomiseen meinaan. Välillä se on kivaa ja välillä se tökkii! Mutta joo, virkkaus on hieman erilaista, joten saa vaihtelua:) Kiva jos idea innosti:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. No niinpä ja tuota yritän aina miehelleni hokea...:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature