Letit ja pitsit sukissa

joulukuuta 08, 2015Tytär aloitti lettisukkien teon ja kyllästyi sitten varren tehtyään ja sukka odotti neulomista vuoden verran. En tohtinut hoputtaa, mutta välillä tiedustelin, että mitä sukkarintamalle kuuluu. No, eihän sinne mitään, se kun ei edistynyt. Huonetta siivotessaan hän vihdoin toi minulle aloituksen ja ehdotti, että jos minä haluaisin tehdä sukat loppuun. Jonkin aikaa se minullakin odotutti, mutta sitten kun kaikki mahdolliset langat oli neulottu, kävin käsiksi tähän malliin ja sain sen valmiiksi. Lankaa jäi, joten toisetkin sukat tuli neulottua samasta Novitan langasta, melkein. Piti hieman jatkaa toisella valkoisella langalla virkaten pitsivartta ja kieltämättä valkoinen varressa kellertää ja näyttää jopa likaiselta. Valkoisen sävyjen kanssa on tällaisissa jutuissa haastetta. Mutta täällä kotosalla näillä voi vallan hiihdellä ilman huolta.
Ei ne nyt pahalta näytä ja kuvassa värierot eivät tule niin esille kuin päivänvalossa. Nyt ollaan sitten taas sukkasillaan.
Virkkausidean sukanvarteen poimin muuten Pinterestistä. On se sellainen seikkailumaa, että hui vaan ja aika katoaa. Löysin sieltä muuten ihastuttavan tunika/mekon idean ja innoissani kävin ostamassa langat jo valmiiksi ja pyöröpuikot, bambua. No, harmikseni olin saanut juuri luotua noin kolmesataa silmää ja naps, bambuosa irtosi metallisosasta. Eipä sillä sitten enää neulottu, mutta jo heti seuraavana päivänä riensin vaihtamaan puikot uuteen versioon ja nyt aivan kihelmöi päästä aloittamaan. Uusien käsitöiden aloittaminen onkin juuri parasta, joskus into kyllä saattaa laantua juuri loppumetreillä ja käsityöhön voi kehkeytyä viha-rakkaussuhde. Sisulla sitten vedetään joskus loppuun, sillä taitaa jo uusi käsityö siintää mielessä.


Mistä te, jotka teette käsitöitä ammennatte ideoita?

                                                      With love,
                                                    M
12 kommenttia on "Letit ja pitsit sukissa"
 1. Ihanat sukat, kumpainenkin!!! Noita palmikoita pitäisi (haluaisin) opetella, mutta olen niin hidas kutomaan, että... on sit aina jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Palmikoiden neulomisessa lettipuikko on kyllä suureksi avuksi!

   Poista
 2. Vau mitä sukkia. Nämä pitsireunussukat on niin mageet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Harmitti langan loppuminen, muttei sen pitäisi olla minulle enää uusi asia, sillä näinhän minulle aina käy:)

   Poista
 3. Lettisukat on ihanat! Mähän en tunnetusti osaa kutoa mitään, kyllä mua mummo yritti opettaa, mutta musta se oli maailman hitainta hommaa ja puikot lensi nurkkaan, kun hermot paloi. Sain siitä kimmokkeen valita koulussa puukäsityöt, joten veistelyt, muu rakentaminen ja hitsaaminen sitten sujuu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! minulla ei oikein nuo puutyöt luistaneet, nyt kyllä harmittaa, etten innostunut, sillä aina pitää olla miestä pyytämässä, kun pitää sahata tai porata:)

   Poista
 4. Noi on niin kauniita, että mää en kestä, olisi ehdottomasti leffateatterissa leffan komeimmat sukat! Kalpeana kateudesta. <3

  VastaaPoista
 5. Molemmat sukat ovat kauniita! Ehkä lettisukat ovat kuitenkin suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Niin no lettisukissa on kyllä enemmän vääntämistä:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature