Esprit neuleet

tammikuuta 04, 2016

Tukholman Åhlens oli meidän suosikki, ostoksia tehdessä ja eipä me paljoa muualta niitä tehtykään. Tämä hennon harmaa neuletakki Espritiltä oli kaunisti somistettu helmikoristein ja tytär ihastui siihen heti. Neuletakkina menee monessa menossa ja ihanan pehmoinenkin tämä cashmir-neule on, joten ei pelkoa kutittamisesta. Harmittavasti tytär huomasi kotona, että yksi helmistä oli kadonnut, kun hän otti neuleen pussista. Helmeä ei tietystikään löytynyt ja minä jouduin irrottamaan toiseltakin puolelta pari helmeä, jotta symmetria säilyisi. Tätä ahersin pitkään, sillä vetäisy yhdestä langasta, sai koko helminauhan irtoilemaan ja kun se oli valmis, niin eiköhän tytär löytänytkin sen puuttuvan helmen sängystään. Voi apua, olisi ollut huomattavasti helpompaa vain kiinnittää se yksi puuttunut helmi, mutta näin kävi ja nyt on pari ylimääräistä helmeä odottamassa, jos joku helmi putoaisi taas. Toivottavasti ei ihan heti.Löysin myös itselleni cashmir-neuleen, jossa oli kaunis kimaltava koristenauha kaula-aukossa. Kokoja oli tyypillisesti jäljellä vain xs tai l ja pelkäsin xs:n olevan turhan pieni. Mutta onneksi se sopikin justiinsa ja minäkin sain itselleni siistin uuden neuleen. Nämä molemmat olivat 30% alessa, joten ostokset saimme suhteellisen hyvään hintaan. Kunnollinen neule pysyy kuosissa ja on pitkäikäinen, toisaalta välillä saattaa myös kunnolliset ja kalliitkin neuleet ihmeellisen helposti nuhraantua ja nuppaantua. Miehellä neuleita ostaessa näin on käynyt pari kertaa ja on harmittanut todella. Mutta yritän nyt hoitaa näitä hellästi ja tuuletella usein, jospa se auttaisi.

Oletko sinä tehnyt onnistuneita ale-ostoksia?

                                                          With love,
                                                                 M
16 kommenttia on "Esprit neuleet"
 1. Tosi kaunis neuletakki, noi kauluksen koristeet tekee siitä tosi kauniin. <3 Neule on kans kiva. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana neuletakki! :) Alet on jääny väliin tällä kertaa, kun ei mihinkään vaatteisiin mahdu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Niin, sulla on hieman eri tilanne kuin jouluähky:D Mutta kauniita mammavaatteita sulla on kutenkin:)

   Poista
 3. Ihania neuleita, kelpaisi molemmat. Espiritillä on paljon kivoja vaatteita. :) Ainoa aleosto tähän mennessä on 2e kynsilakka, mutta huomenna menossa vähän shoppailemaan kamun kanssa. :) Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epritiltä välillä löytää kivoja:) No, toivottavasti huomenna alessa onnistaa:) Mukavaa iltaa ja shoppailupäivää huomenna!

   Poista
 4. Ihanat neuleet olette löytäneet. Onhan tuota tullut kaikkea osteltua aleista, eniten tietenkin lapsille vaatetta.
  Mukavaa maanantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin löytyi:) Lapsille kyllä löytääkin helpommin kuin itselle ja monesti ajattelee, etten mä nyt itse mitään tarvitse!

   Poista
 5. Ihania neuleita. Niissä on ihanaa juuri tuo koriste kauluksessa. En ole ostanut alesta kuin muutaman ihan pikkujutun. Jotenkin ei inspaa ollenkaan ostaminen. Taidan olla sairas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään:) En minäkään yleensä alesta mitään pahemmin löydä ja aina en viitsi mennä edes katselemaan, jos ei ole mitään tiettyä kiikarissa. Hyvä on välilä olla ostamatta!

   Poista
 6. Ihania neuleita molemmat!Åhlensilla on myynnissä kaikkea
  kaunista, se on myös minun suosikkitavarataloni Tukholmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä kaikkea ihanaa ja nyt vielä oli alessa:)

   Poista
 7. Kashmirilla on tapana pilliintyä, aina ei kallimmatkaan neuleet pysy ihan siisteinä vaikka niissä yleensä käytetäänkin pidempikuituista villaa. Ahkeran pesemisen sijaan neuleita tosiaan kannattaa tuuletella joka käytön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos tästä! Mä olenkin aina miettinyt, että miten ihmeessä nämä sais pysymään hyvänä pitempään, kun kuitenkin maksaa niistä hiukan enemmän. Pilliintyä, uusi sana mulle, mutta taidan ymmärtää mitä se tarkoittaa:) Tuulettaminen kyllä säästää neuletta.

   Poista
 8. Olen ollut kipeänä joulupyhistä lähtien niin aleostokset on kaikki jäänyt tekemäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! No, onneksi ale jatkuu, kyllä säkin kerkeet mukaan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature