Kuinka pakkasella pukeudutaan

tammikuuta 22, 2016


Nyt toivottavasti pakkassäät hellittävät, tai niin ainakin on lupailtu ja pääsemme nauttimaan hieman miellyttävämmästä pakkasilmasta, kuin tähän asti. Jopa vesisadetta jossain vaiheessa on ensi viikolle lupailtu, mutta katsellaan nyt rauhassa.
Kun mittari repii -24 asteessa aamulla ja ei näytä hevin hellittävän iltapäivälläkään, niin tuo se hieman haastetta pukeutumiseen. Minä kuljen töihin usein kävellen, mutta usempana aamuna ihana mieheni koukkaa työpaikkani kautta ja pääsen perille autolla. Töihin ei voi lähteä hienostellen, kun pakkanen viiman kanssa saattaa lisätä asteita huikeasti enemmän, joten minä vedän surutta lasketteluhousut eli toppikset ja toppatakin päälle. Vuorellisen myssyn päähän ja hupun sen päälle ja kaulaliina kietaistaan vielä kasvoille niin, että vain silmät näkyvät. Nahkarukkaset käteen ja lämpimät kengät  jalkaan. Töihin päästessä olen kuumissani, sillä liikkuessa pakkanen on ollut siedettävä, mutta mieluimmin niin, kuin palellen. Niin ja ei tuolla pimeässä minua kukaan katsele, joten ei tarvi sitä miettiä.
Mutta, jos töistä on lähdettävä suoraan johonkin fiinimpään tilaisuuteen, sanotaan nyt vaikkapa blogitilaisuuteen, niin eipä sinne kehtaa toppiksilla astella. Pakko on silloin hieman kärsiä ja jättää tylysti ne toppikset töihin. Onneksi neuleet ja reilut sellaiset ovat nyt muodikkaita, joten pakkaspäivänä sellainen on ihan tyylin mukainen asu.


Tässä muuten DrHauschkan blogitapahtumasta kuva, jossa meikkitaitelija Karim Sattar teki Pupulandian Jennille meikkauksen ja antoi meille muutamia vinkkejä. Huomaa Jennin suuri neule muhkealla kauluksella ja  nahkahousut alaosana. Tyylikäs asu. Minullakin oli tapahtumassa neule, mutta feikkinahkahousut ovat niin kylmät, että tyydyin farkkuihin, mutta alla oli lämpimät paksut sukkikset.
Mutta aikuiset osaavat yleensä pukeutua säällä kuin säällä, sillä se, mitä teininä hölmöili, niin siitä maksellaan nyt. Itselläni on nuorempana korvat paleltuneet usemanpaan kertaan, ei nyt pahasti, mutta riittävästi, jotta pienikin viima ottaa niihin ja vihloo. Vaikka käytinkin koulumatkoilla pipoa, niin tuuli ja viima pääsi läpi. Sormet ja varpaat palelevat minulla aina, kiitos huonon ääreisverenkierron, mutta onpa nekin pohjoisessa paleltumista osansa saaneet. Kyllähän sitä tietysti piti ilman päähinettä olla, kun mentiin bilettämään, mutta yleensä pipo otettiin pois päästä vasta, kun kylille päästiin.
Oman teinini kanssa olen aamulla saanut melkein migreenikohtauksia, vaikken muutoin saakaan, näistä pukeutumisista. Ei pipoa tai hanskoja, ne on vaan laukussa mukana. Takin olen pakottanut laittamaan kiinni ja hupun vaatinut laittamaan päähän, mutta varmasti ne pysäkille päästessä on jo pois huitaistu. Mutta kaia kaikki teinit on samanlaisia, huvitti ja hirvitti, kun kaksi tyttöä jäi pois bussista, kun minä tarvoin Michelinukkona vastaan ja heillä oli takit auki, napapaita ja paljasta vatsaa esillä. Hohhoijaa.
Miten teillä, onko pakkasilla vaikeuksia löytää sopivia vaatetuksia ja varsinkin silloin kun pitäisi olla edustavana? Saatteko te nuorison pukeutumaan asianmukaisella tavalla?
Ihanan rentoa perjantai-iltaa kaikille!

                                                           With love,
                                                                 M12 kommenttia on "Kuinka pakkasella pukeudutaan"
 1. Pakkasella pitää pukeutua sään mukaisesti. Kyllähän me aikuiset naiset jo se onneksi tiedetään. ;)

  VastaaPoista
 2. Mukavampi on pukea lämpimästi pakkasella ja villapaita ehdottomasti lämmittää ☺
  Mukavaa viikonloppua ♪♥♪

  VastaaPoista
 3. Pakkasella pukeudutaan sään mukaisesti - nyt aikuisena. Aina ei näin ole ollut ja kyllähän sen korvista, sormista ja varpaista tuntee;)
  Tällä hetkellä en tosin kovin paljoa tuonne pakkaseen ole uskaltautunut, sillä minulla tuohon sinun varustukseesi lisätään vielä merirosvolappu toista silmää suojaamaan - näky on aikamoinen;) Ja kun ei ole ollut pakko nenäänsä ulos pistää kuin muutaman lääkärissä ja kaupassa käynnin ajaksi, olen suosiolla ihaillut talvea ikkunan läpi.
  Meillä oli aikoinaan vaikeampaa pojan pukeutumisen suhteen kuin tytön - tyttö ei välittänyt pätkääkään, mitä päälleen puki ja suostui lämpöiset vaatteet pukemaan, mutta poika - voi niitä taisteluja;)
  Monesti olen miettinyt, millaisia selkävaivoja nykynuoret saavat, kun takit ovat lyhyitä ja housut lanne- tai polvipökömallia - ja selkä ja vatsa aina paljaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ei nuoret tajua, ennenkuin kärsivät vaivoista aikuisina. Mutta onneksi meidän tytär ei sentään napa paljaana kulje:)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Itse pukeudun fiksusti, teini vetää nilkat paljaana ilman pipoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin me äidit ja sitten saa ihmetellä, että mikä meni pieleen, kun teini ei tajua omaa parastaan:)

   Poista
 5. Meidän teini on niin viluinen, että pukee ihan mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä juttu! Kyllä meilläkin palellaan, mutta ei esimerkiksi luistelemaankaan voi laittaa toppiksia!!

   Poista
 6. Pipo on mun uusi kaveri ja villasukat vanhakaveri, niitä ilman ei pakkaseen uskalla lähteä.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja viel huppu päähän! Mutta nyt onneksi laski pakkanen, joten tämä riesa hetkeksi hellittää:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature