Viherkasveilla sisustaminen

tammikuuta 30, 2016


Minä vihaan vihreää väriä, en ole siitä koskaan innostunut. Huonolla tuurilla aikanaan sain vuokrakämpän, jossa oli eteisen seinä vihreä ja ikkunapuitteet sekä parvekkeen ovi vihreä. Niin minun tuuriani. Mutta onneksi se on muisto vain. Kotona meillä ei sisusteta vihreällä, mitä nyt mies kiusoittelee hankkivansa jotakin vihreää, mutta tietää kyllä, että silloin rouva saisi hepulin. Ainoa poikkeus ovat viherkasvit, niitä suvaitsen, vaikka olenkin surkea kasvattaja ja se on täällä blogissa varmasti jo tullut mainittua. Mutta ainahan voi yrittää.


Mies tykkää viherkasveista ja pari meillä onkin elänyt jo vuosia, miehen niistä huolehtiessa. Nähtyäni viikko sitten Plantagenin uuden kevätlehtisen viherkasveista, minä vallan innostuin Varjoviikunasta ja miehelle tästä puhuin. Ilmeisesti hän kuunteli ja kauppareissun päätteeksi eilen kysyi, että haluanko käydä tämän tietyn kasvin hakemassa Plantsusta ja sehän sopi minulle. Mies odotti autossa, kun minä vaelsin etsimässä liikkeen suuresta valikoimasta tuota kasvia. Niin hyvä minä olin, että otin viherkasvini ja kannoin sitä tyytyväisenä kohti kassaa, kunnes huomasin, että se minun Varjoviikunani olikin Rahapuu. Onneksi tajusin siinä, että sylissäni oli väärä kasvi ja muistin samassa,  miltä se Varjoviikuna näytti, kun ne tulivat vastaan. Oikea kasvi siis vaihtui lennossa ja kipitin kassalle. Kysäisin siinä sitten hoito-ohjeita kassalta, johon hän tuumasi, että voin katsoa ohjeet googlettamalla tai kasvikirjasta. Jaahas, palvelualttiutta koko rahan edestä, niin ja itsepalvelua kaikinpuolin.Kaverini Google sitten kertoi, että kasvi tykkää auringosta, muttei liian paahtavasta. Kastellaan kunnolla ja annetaan kuivahtaa välillä. Lannoitusta keväästä syksyyn ja vaihdetaan isompaan purkkiin, kun juuret ovat täyttäneet purkin. Tavallista kukkamultaa hiekkasekoituksella suositellaan. Leikata saa reippaastikin, jolloin saa bonsaita muistuttavan puun. Se on ollut haaveissani ja useamman bonsain olen tässä vuosien varrella saanutkin hengiltä, joten suoritus sekin. Hoito kuulostaa kyllä suhteellisen helpolta, mutta minun hoidossa, apua, mitenhän tässä käy? Mies kun ehdotti, että tämä olisi minun hoidokkini.
Tuosta lannoitteesta on pakko käydä tuossa naapurin puutarhamyymälässä kysymässä, sillä ne tietävät, eivätkä kehtaisi koskaan varmaankaan ehdottaa googlettamista. Olisin mielleläni laittanut tämän ihanan hopeiseen ruukkuun, jonka hankin jo syksyllä Habitaren messuilta, mutta kasvin ruukku oli kuitenkin sen verran ahdas, että miehen mielestä sitä saattaisi olla vaikea kammeta sitten joskus pois, joten tyydyin Casan valkeaan neliöruukkuun.
Plantagenissa taitaa olla vielä alennusta viherkasveista 20%, joten jos niitä  mielii, niin siellä niitä on.
Tälle kasville ja kimpulle tulppaaneja, taisi olla 7 kpl, tuli yhteishinnaksi 20,00 e tasan.
Oletko sinä viherkasvien kasvattaja? Saas nähdä onko minusta vieläkään tähän!
Mukavaa lauantaita!

                                                     With love,
                                                   M
12 kommenttia on "Viherkasveilla sisustaminen"
 1. Mä niin haluisin, että viherkasvit meillä eläisi pitkän elämän mutta ei, mä tapan ne kaikki tavalla tai toisella :D Johtuu, ehkä siitä etten niitä paljoa lannoittele. Monesti kyllä aina yritän uudella kasvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel for you! Mulla on ihan samat fiilikset ja kokemukset. Mutta taas täällä yritetään:)

   Poista
 2. Jostain syystä viherkasvini Suomessa olivat paremmin voipia kuin täällä kodissani,ja olen tullut siihen lopputulokseen että se johtuu tasaisesta lämpötilasta,kun taas täällä voi sisällä heitellä ne lämpötilat. Jotkut vihretä sävyt ovat mielestäni niin nättejä että niitä voi käyttää sisustuselementteinä,ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoista tuo kasvien menestyminen, mutta varmasti liikaa kuumuus rasittaa kaikkia kasveja, paitsi kaktuksia ja mehikasveja! Sitä aina kuvittelee, että meillä täällä kun vuodenajat vaihtelee, niin kukatkaan ei menesty. Mutta ota näistä nyt selväää! Minä en ainakaan voi panna kenenkään muun syyksi, kuin itseni:)

   Poista
 3. Voi kun osaisinkin pitää kasvit hengissä. Juuri tapoin esikon tuossa viime viikolla. Tuo on kyllä niin mageen näköinen viherkasvi, etten yhtään ihmettele, että siihen ihastuit.
  Kivaa lauantai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on taitaa olla monta, jotka eivät viherpeukaloina esiinny:) Kasvi on minusta tietyllä lailla karu, mutta tyylikäs ja siksi tykkään.

   Poista
 4. Kaunis viherkasvi tuo varjoviikunapuu! Hieman niin kuin bonsait.
  Itsekin olen monesti joutunut pettymään Plantagenin asiakaspalveluun.
  Liekö ammattitaidottomuutta tai kiinnostuksen puutetta, tiedä häntä...
  Siksi tykkäänkin asioida perinteisissä suomalaisissa kukkatukuissa.
  Täällä Turun suunnalla esim. Kauppilasta ja Viherlassilasta saa hyvää
  palvelua.
  Mukavaa tammikuun viimeistä päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu bonsaita tavallaan halusin, mutta tämä on kai armollisempi kasvatuksen suhteen. Kunhan nyt muistan sitä kastella! Kukkakaupoissa pitäisi kyllä tarjota muutakin neuvoa kuin vain googlea, mutta itsepalvelua sanan täydessä merkityksessä! Minäkin mieluimmin asioin paikassa, missä osataan neuvoa ja palvellaan.
   Ihanan vapauttava fiilis, että on tammikuun vika päivä! Kyllä se nyt tästä:)

   Poista
 5. Hihi kaveri google on kyllä täälläkin kiva kaveri. Meillä ei ole yhden yhtä viherkasvia, mutta hei tuo arkku on upea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaveri googlea aina tarvitaan:) Arkkku on Pentikin vanha hankinta, meillä säilytetään välillä takkapuita siellä.

   Poista
 6. Mulla oli ennen viidakon verran viherkasveja. Sitte hyydyin ja kaikki läks pois. Nyt oon taas miettiny, että ees yks ois kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei viidakkoa kiitti, mutta tosiaan yksi tai kaksi jo tuo viihtyisyyttä ja tietyt kasvit kun puhdistavat ilmaakin. Tosin en tiedä kyllä tästä:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature