Kuha ja penkkarit 2016

helmikuuta 18, 2016

Tänään minulla oli vapaata töistä ja vietin sen suurimmaksi osaksi ulkosalla, tai siltä se ainakin tuntui ja pääsin osallistumaan penkkarihumuun. Tyttäreni on abi ja olimme hänen koulullaan seuraamassa penkkareita ja valmistautumista tähän odotettuun penkkariajeluun. Voi sitä intoa ja riemua ja lapsia, jotka olivat varustautuneet koulun pihalla muovipussein keräämään karkkeja. No, kolmesta useampaan kiloon sitä oli ostettu per abi ja kyllähän sitä lensi ja kuvaajana sain muutaman kipeän tällin päähänikin, mutta annettakoon anteeksi. Kuha oli näköjään tämä vuonna se hitti-sana ja melkein puolella noita "kuha" heittoja oli rekkojen kyljissä liitettynä jos jonkinmoisiin toiveisiin. Hyvä tässä oli taas saada sivistystä tämän suhteen, niin tietää missä mennään ja on ajan hermoilla.Stockmannin kulmilla seurasimme sitten tätä menoa ja kylläpä niitä rekkoja riitti. Ihanaa nuorten ihmisten intoa ja iloa ja odotuksia ja toiveita tulevaisuudesta. Sää kyllä näytti kaikki mahdolliset temppunsa tänään, kun ensin tuuli kirpeästi, sitten satoi jo rakeita ja lopuksi vettä. Muistan vielä kyllä omat penkkarit, jolloin pakkasta taisi olla parikymmentä astetta ja me kavereiden kanssa pukeuduttiin punkkareiksi ja yritettiin pukea kerrostaen, ettemme jäätyisi sinne lavalle. Ei siinä humussa muistaakseni kylmä tullut, joten eipä näillä tänäänkään  näyttänyt paleltavan.
Ihanaa kun on näitä traditioita ja juttuja, joihin nuoret panostaa ja haaveilee ja suunnittelee. Muistatkos sinä näitä aikoja?

                                      With love,
                                      M

20 kommenttia on "Kuha ja penkkarit 2016"
 1. Vastaukset
  1. Niin oli ilo seurata sitä intoa ja iloa:)

   Poista
 2. Oi nuoruus ihanuus ❤️ Hämärästi muistan , mutta muistot taas heräävät. Huomenna Pojan vanhaintanssit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoruus on ihanaa aikaa <3 Toivottavasti tanssit meni mukavasti! Ens vuonna sitten sullakin nämä kuviot:)

   Poista
 3. Oih ja voih! Omista penkkareista nyt just 10v. Apua! Mihin tää aika oikein sujahtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja kun lisäät siihen vielä vähän lisää vuosia niin apua!! Mutta muistoja on ihana penkoa!

   Poista
 4. Muistan hyvin ja hyvällä :). Onneksi sait vapaapäivän töistä, tämä oli ainutlaatuinen hetki elämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, totta on ja abillani oli ollut tosi kiva päivä!

   Poista
 5. Muistan, muistan. Olen itse iltalukiolaisia, joten olimme vanhempia kuin muu penkkariväki. Vaan se ei tahtia haitannut. Siellä auton lavalla kummasti nuortui.
  Ikimuistoisia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännä, että vaikka kuinka kylmä oli, niin ei se menoa haitannut!Ikimuistoisia todellakin!

   Poista
 6. Minäkin pomppasin kesken työpäivän kadunvarteen kuvaamaan seitsemää ohi ajavaa kuorma-autoa, joista yhden lavalla tyttärenikin oli. Sain karkkisateen niskaani ja niistä riitti työkavereillekin suut makeaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo oli hyvä tapa käydä paussilla ja tuoda työkavereille namut mukanaan! Sulla on siis samat kuviot kuin mulla:)

   Poista
 7. Oi muistan hyvin tuon vuoden 1992, olimme pukeutuneita hipeiksi ja hippien kuului tietysti polttaa tupakkaa...No paikallislehden valokuvaaja nappasi kuvan kun tupsuteltiin tupakkia rekassa. Piti selitellä sitten äitille, kun lehti ilmestyi että hippien asuun ja habituksen kuului polttaa, vaikkei me kiltit tytöt muuten poltettaisi : ) Ja kova pakkanen oli silloin, yli 20 asetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Heti paljastuit:) Mutta hauskaa aikaa tuo oli ja mieti, ei kyllä nyt saisi mikään 20 asteen pakkasessa rekan lavalla heilumaan!:)

   Poista
 8. Kyllä vaan muistuu mieleen nuo ajat. Tosi hätäisesti, kun laskeskelin, niin siitä on ollut todella paljon aikaa (vuonna 1984). Muistan hyvin, kun silloin oli pakkasta varmaan kaksikymmentä astetta, mutta eipä se paljoa haitannut. Meidän koulussa oli Vankila teemana..."elinkautinen päättyi" 12 vuoden opiskelun jälkeen...ja silloinhan elämä oli edessä! Tärkeä hetki nuoren elämässä, jonka muistaa vieläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samoissa pakkaslukemissa ollaan sit useammankin kanssa oltu rekan lavalla:) Nyt oli kanssa tekstejä, että ohi on, mut hei, nythän se vasta opiskelu alkaa:)

   Poista
 9. Oi ihanuutta ja voi suloisuutta ja voi sitä kaikkea, kun elämä on edessä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Intoa ja iloa, toiveita ja unelmia ja ihanasti koko elämä edessä!

   Poista
 10. Oi, miten ihania ja samalla jotenkin nostalgisia kuvia. Tuota penkkari-iloa on aina tietyllä tapaa koskettava ja liikuttava katsoa. Samoissa maisemissa sitä tuli itsekin pakkasessa aikanaan riekuttua kuorma-auton lavalla: tukka takana ja elämä edessä. '

  Ja voi elämä, miten kauan siitä on jo aikaa...

  Iloista viikonloppua abin äidille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä mä eilen mietin, että vasta häntä koulutielle opetin ja nyt jo sekin lysti loppui!:)
   Mukavaa viikonloppua kaimaseni!:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature