Punaviini, konvehdit vaiko sitruunat?

helmikuuta 23, 2016

Minusta on hauska lukea erilaisia tutkimuksia, kun ne koskevat hyvinvointia, ruokavaliota sekä terveyttä. Viime viikolla minua riemastutti tieto, että lasillinen punaviiniä vastaa tunnin kuntosalitreeniä. Resveratroli vahvistaa sydäntä ja edistää lihasten toimintaa. Hieman huvitti ajatus, että nyt voin sitten rohkeasti myöntää tekeväni kuntosalitreeniä ainakin kaksi kertaa viikossa, toisen oikealla salilla ja toisen kotisohvalla, mutta kohtuudella. Salitreeneihin vasta yritän päästä innostumaan ja kiitän ihanaa perhettäni, joka minua tuohon yrittää tsempata. Mieluiten kuitenkin juoksen ja zumbaan, mutta näin aikuisiässä pitäisi oikeasti alkaa siitä lihastreenistä kiinnostumaan.
Ymmärrän, että aineenvaihdunta kiihtyy, kun lasillisen viiniä nappaa, mutta ....no tuloksia odotellessa, heh.
Työkaverini yllätti minut iloisesti kertomalla, että oli lukenut uudesta tutkimuksesta, jossa konvehtien nauttiminen päivittäin ehkäisee ikääntymiseen liittyvää kognitiivisten taitojen häviämistä.   Konvehteja ei ollut nyt löytynyt työmatkalla, harmi, mutta ei hätää, taitaa tuolla komeron perukoilla vielä yksi laatikko olla itseltäni piilossa. Tästä lähtien kaikki helpottuu huomattavasti kun suut on makiana, tai no ei ainakaan tilanne iän myötä pahene, toivon.Sitten vielä yksi uusi kiinnostava  ja kuulemma tehokas tapa pitää kroppa kuosissa. Eli kun nauttii sitruunavettä päivittäin, niin se voi ehkäistä syöpää, pienentää kasvaimia ja ehkäistä niitä ja erityisesti rintasyöpää. Siruunassa on paljon vitamiinia, A-, C-vitamiinia, folaattia ja rautaa ja bioflavonoideja. Alentaa kolestrolia, varsinkin sitruunan kuori. Alentaa verensokeria ja tehostaa elimistön puhdistusmekanismeja, jolloin esimerkiksi munaiset toimivat paremmin ja näin ehkäistään munuaiskivien syntyminen.
Mitä! Miksei kukaan ole tästä aiemmin huomauttanut? Tytär on tässä jo jonkin aikaa lipitellyt inkivääri-sitruunavettään, joten nuoriso on ollut taas kerran valveutuneempi kuin meikäläinen.

Ihoon sitruuna kuulemma vaikuttaa pehmentävästi, mutta liekö yhtä hyvin kuin Jane Iredalen kasvojenhoitotuotteet? Varsinkin tuo ihanan kuohkea kosteusvoide, joka ei ainoastaan tuoksu hyvälle sitruunalle vaan myös tekee ihosta pehmeän ja supistaa huokosia niin, että meikki näyttää hyvältä. Puhdistusvesi on vähän kuin misellivesi, joten sillä voi puhdistaa ihon meikeistä ja epäpuhtauksista. Omat silmämeikkini joudun kyllä puhdistamaan öljyllä ensin ja sitten käytän tätä puhdistusta tehotoimena, sillä yksinään tätä menisi liian monta vanulappua meikäläisen meikin poistossa, mutta kevyemmän meikin se kyllä poistaa hyvin. Kasvovesi valmistelee ihoa ennen tuota kosteuttavaa voidetta, joten sillä sipaisu piristää ja virkistää. Olen nyt reippaan kuukauden käyttänyt näitä tuotteita ja ihoni voi hyvin. Anti-aging tuotteita nämä eivät ole, mutta siihen voi sitten yöksi laittaa aiheeseen sopivan tuotteen tehohoidoksi. Tosin olen liftaavan seerumin kanssa tätä settiä käyttänyt päivin ja öin. Iloisella mielellä kyllä nämä tuotteet loppuun käytän, joten se puhukoon tämän sarjan puolesta.

Mutta nyt puntaroin tässä, että ryntäänkö heti sitä sitruunakuormaa ostamaan, vaiko lähdenkö miehen kanssa oikealle salille rehkimän? Niin, sitten oli kyllä niiden kognitiivisten juttujen suhteen jotain tehtävä ja tutkittava heti se komero vai ottaisiko sittenkin sen toisenlaisen salitreenin tänään?

Vaikeita valintoja! Törmäätkö sinä koskaan samaan?

                                      With love,
                                      M            

26 kommenttia on "Punaviini, konvehdit vaiko sitruunat?"
 1. Ihana kuva susta <3 Vaikeisiin valintoihin törmään vähän väliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Älä muuta sano, elämä on joskus haasteellista:)

   Poista
 2. Mä voin ottaa kaikki, kunhan ei tarvi salille lähteä... :D Ihana tuo sun kuva. <3

  VastaaPoista
 3. Tuo sitruuna onkin uusi tuttavuus siihen, että vaikuttaa kasvaimiin yms. Onhan se raikas juomanakin, että pitäisköhän ostaa ensi kerralla sitruunoita kauppareissulla ja jättää iso kannu pöydälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules minä tein juuri noin, siellä ne nyt tekeytyy:)

   Poista
 4. Voisin kylpeä sitruunassa jollei kirvelisi, joten sitruuna! Olen herkkupeppu, mutta suklaa on saanut jäädä. Viime viikolla söin ja tuli aivan kaamea olo, juu ei enää. :) Keväämmällä aloitan janen testaukset, mutta tuoksu on taivaasta, sitruuantaivaasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jai, no ei sitä kylpemistä sitten! Mutta aletaan juoda sitruunaa nyt kilvan:)
   Uskon, että tykästyt Janen tuotteisiin!

   Poista
 5. Minä olen nyt oppinut juomaan aamuisin lasillisen huoneen lämmintä vettä terästettynä sitruunalla. Ihananainen Tiina Hälvä sen mulle opetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitää opetella! Kohta on sit se sixbäkki, kuvasta näin:)

   Poista
 6. No tuota sitruunavettä juon päivittäin, suklaata syön viikottain, mutta punkkua en ole koskaan pystynyt juomaan. 2/3 eiköhän sillä hetken pärjää.
  Kyllä on mahtavia tutkimuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, sovitaan näin ja tutkimuksille skolaan sun puolesta, sit joskus kun on sen kuntosalin vuoro:)

   Poista
 7. Sitruunan puolikkaan mehu aamuisin (puu notkollaan sitruunoita, joten riittää!=D), punaviiniä lasi viikossa (tai kaksi...) ja rivi tummaa 70% suklaata päivässä!
  Välimeren ilmasto päälle ja kyllä kelpaa elää terveenä ja onnellisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö oon kade:) Vai, että sitruunat omasta takaa! Toi on varmasti sitten helppo toteuttaa, eivätkä heti lopu kesken. Mutta nyt minäkin alan skarpata ja sitruunat jo tuolla odottelee aamua:)

   Poista
 8. Sitruunavedellä alkaa minunkin aamut, punaviiniä silloin tällöin, suklaa ollut pakko jättää lähes tyystin (mielelläni söisin sitä vaikka levyn kerralla). Kaunis kuva sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se taitaa tämä sitruunajuoma olla kaikkien huulilla aamuisin:) Viiniä tosiaan joksus, vaikka tutkimuksessa oli päivittäin. Ei oikein itselle luonnistu jokapäiväinen "kuntosalitreeni". Suklaata pitää syödä kohtuudella, kuten kaikkea:)
   Kiitos:) Kuva on vuoden takaa!

   Poista
 9. Sitruuna on hyvä juttu - vasta perheemme yksi aikuisista tytöistä oli kuullut valmentajaltaan että jos huhkinut salilla niin lasi viiniä tuhoaa tehdyn työn --- eli niin on monta opettajaa, että pää menee vähemmälläkin sekaisin. Ehkä paras pysyä kohtuudessa ja ottaa molemmat - mutta eri päivänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuo on totta, mutta se viini pitää nauttia eri päivänä:D Juuri näin , kaikkea kohtuudella ja huumoria peliin myös näiden tutukimusten suhteen:)

   Poista
 10. Nesteinä menee jo sitruunavettä ja viiniä, joten aika terveellisellä pohjalla elämä. Konvehdit jätän väliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, mutta älä nyt suklaatia unohda:) Kyllä siitäkin on apua tukaliin tilanteisiin, kuulemma!:D

   Poista
 11. Sitruunavettä voisin juoda joka päivä. Sehän jo maistuukin terveeltä elämältä :).
  Hyvä kuva sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sillä niin sitä pitäisikin juoda päivittäin. Kiitos, kuva on vuosi sitten otettu!

   Poista
 12. Ja minä taas luin, että homejuustolla on tulehduksia estävä vaikutus. Tästähän juustofanaatikko innostui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pau! No niinpä, hyvä uutinen juustofaneille siis:) Mut mä kyllä inhoa homejuustoja, auts! Nyt taitaa sitten iskeä ne tulehdukset meitsiin:)

   Poista
 13. En ota tällä kertaa kantaa muuhun muuta kuin että: OI, miten ihana kuva sinusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittelen ja sitruunaa aamuisin lipittelen:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature