Maidoton pizza

maaliskuuta 23, 2016

Voi, minä olin niin iloinen, kun löysimme tyttären kanssa maidotonta juustoa ja riensin sitä heti lähi K-kaupasta ostamaan. Tämä Violife juusto on maultaan cheddaria, joten toivoin, että siinä olisi vähän potkua sitten pitsan makuun. Mutta ei, olin valinnut tyttären mielestä vääriin. Cheddar on kuulemma kamalaa, mutta ei se minusta nyt juuston maussa mitenkään kamalalta maistunut. Oikea cheddar onkin paljon voimakkaampaa ja tästä me se pitsa sitten kuitenkin väkerrettii.
Ei nyt kuvassa kovin hemaisevalta tuo pitsa näytä, mutta tytär vakuutteli, että kyllä se oli oikein syötävää. Yritetty nyt kuitenkin on ja juuston metsästys varmaankin jatkuu, jos vielä löytäisimme sen potkua antavan maidottoman juuston. Tämä oli tällainen pikapostaus maidottouuteen pakotetun pitsahimosta ja sen surkeasta kokki-äidistä.

                    With love,
                            M
12 kommenttia on "Maidoton pizza"
 1. Ihan hyvältähän tämä pizza näyttää.
  Kivaa pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, tärkeintähän on se maku, kun ei tarjottu vieraille:)

   Poista
 2. Jos sellaisen löydät, otan kyllä mäkin vinkin ilolla vastaan! Mutta sitä ennen taidan tehdä pizzaa pääsiäisenä ihan tavallisella juustolla pääsiäisenä, vaikkei nyt ihan perinteisiin pääsiäisruokiin kuulukaan ;) Valion Gouda juustoraaste on mun uusin löytö (mustassa pussissa). Olen laittanut sitä raastetta gluteenittomiin sämpylöihin (taikinaan ja ripotellut päälle) ja soijamakaroonilaatikkoon - ja kaikki vaan maistuu niiiiiin hyvältä! Suosittelen sitä :) Tykkään ainakin itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onko tuo gouda kuitenkin tavallinen ja sisältää maitoa? Taitaa varmaankin olla, kyllä sitä laittaisin, jos se olisi maidoton! Mutta muulle perheelle sitä voisi tarjota:)

   Poista
 3. Hankala toi maidoton juusto, monet vääntää itse, mutta aikamoiselta hommalta vaikuttaa. Mut löyty sentäs jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kiitos, itse en todella ala sitä väsään:) Mutta tänään löysin tuosta samasta sarjasta oikein pitsajuuston, joten seuraavaksi sitten kokeilen sitä:)

   Poista
 4. Jos haluatte käydä ravintolassa pizzalla, niin ainakin Sörnäisissä Helsingissä Loosisterista saa (Sörnäisissä tuo paikka). Ei nyt ollut mitään taivaallisen ihanaa heidän pizza, mutta ihan jees kuitenkin. Ja sitten olen kuullut, että jotkut vegaanit ovat vieneet niihin omiin lähipizzerioihinsa omat juustot :D.

  Mä olen noita Violifeja tässä nyt maistellut, niin aika mietoja ne eri maut on. Esim. leivän päällä ei paljon erota mitä makua on milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, pitää infota tytärtä:) Joo, nämä juustot ovat hieman, sanoisinko mauttoman puoleisia, mutta onneksi tytär ei tykkää voimakkaista ruuista puhumattakaan juustoista!

   Poista
 5. No höh, no pizza on pizza vaikka juusto olisi sitten vähän kengänpohjaa, höh. ... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se vaan on sellainen perusraaka-aine, jota ilman se pitsa todella voi olla sitten kengänpohjaa!

   Poista
 6. Pitääkin vinkata yhdelle ystävälle tuosta sarjasta, kun hän just pizzaan etsii mahdotonta juustoa. Jos itse joutuisin jättämään maidon kokonaan pois, juustot olis kyllä se kovin paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tytölle oli vaikeaa juuri jogurttien ja jäätelön jättäminen. Mutta onneksi on soijaversioita, jotka ovat yllättävän makoisia! Tosiaan löysin nyt oikean pitsajuuton tuolta merkiltä, joten sitä sitten ensi kerralla kokeillaan!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature