Kukat riutuu

huhtikuuta 16, 2016

Kyllä nyt on viimeistään aika tehdä jotain, kun kukat kuolee käsiin. Ostin silloin keväällä meille varjoviikunan, joka muistuttaa hieman bonzaipuuta, mutta ei ole niin herkkä. Kun kasvi oli ollut meillä pari viikkoa, alkoi lehdet pikkuhiljaa kuivumaan ja tippumaan pitkin pöytää. Lehtiä kyllä tuli koko ajan uusia, mutta jokin sitä vaivasi. Otaksuin sen johtuvan meille muutosta, mutta kun tilanne vain jatkui, olin neuvoton. Tämänhän piti olla suhteellisen helppo hoidettava. Kokeilin erilaista tekniikkaa tuohon kasteluun, mutta ei se ilmeisesti siitäkään johtunut. Työkaveri sitten heitti minulle, että jospa se onkin liian pienessä purkissa ja tarvitsee aavistuksen isomman ruukun. Hyvinkin mahdollista.
Vihdoin sain tänään itseni innostumaan tuon ruukun vaihtamiseen ja samalla myös vaihdoin isompaan ruukkuun viikko sitten ostamaani hortensian. Hävettää, mutta se jotenkin minulla unohtui kastella ja kun yhtenä päivänä tulin kotiin, niin se nuokkui puolikuolleena eteisen lipaston päällä. Lennätin sen samantien kraanan alle ja lilluttelin sitä vedessä varmaan vuorokauden ja jo alkoi toeta. Mitä nyt hieman kuitenkin kärsi. 
Huomaatteko muuten, että minä olen saanut hienot uudet Tegera puutarhakäsineet, joilla kelpaa istutella ja touhuta kasvien kanssa. Nämä ovat vuohennahkaa, joka kestää kulutusta, toinen puoli on kangasta. Kerrankin oli oikeaa kokoa, joten pysyvät käsissä touhutessa. 

Nyt sitten vain peukut pystyyn, että molemmat tykästyvät uusiin ruukkuihinsa sekä tykkäävät mullastaan.
Täällä ollaan taas kunnolla elävien kirjoissa, sillä sairastuin vatsatautiin myöhään torstai-iltana ja perjantaina vain makasin sängyssä. Nyt aamulla olin jo niin hyvässä kunnossa, että uskaltauduin zumbaan, luvaten itselleni, etten riehu liikaa. No, jopa oli ohjaaja Jaqueline taas innoissaan ja veti yhden salsan punttien kera. Enhän minä voinut jättää sitä tekemättä, joten ihmeesti jaksoin mukana. Ainoastaan hytkyttelyt tuntuivat aristavan vatsaa. Mutta ruoka alkaa taas maistua ja elämä hymyilee.
Mitenkäs teidän lauantai?

Käsineet lehdistönäyte

                                                  With love,
                                          M


12 kommenttia on "Kukat riutuu"
 1. Täällä ollaan shoppailtu pojalle treenivaatteita ja itsellenikin siinä samalla löysin housut :)
  Vatsatauti on niin ällötys, onneksi meni sinullakin nopeasti ohi.
  Oikein aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löysit myös itselesi jotain kivaa:)
   Vatsatauti on kieltämättä inhottava ja heikko olo jatkuu useamman päivän, vaikka tauti itsessään menisi nopeasti ohi:( Mutta nyt kaikki taas kunnossa:) Mukavaa sunnuntaita! ÄÄh! Nyt sit kuitenki sataa!

   Poista
 2. Mahatauti, yök! Mun viherhommqt on yleensä yhtä onnistuneita kuin kokkailut. Tänään olen ollut lasten kanssa vapaaehtoishommissa ja burgerilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä toivo, edes vihamiehelle, niin kurjaa se on:) Meillä taitaa sit olla vähän sama vika, ettei kukkaset ja kokkailu oikein taivu:)
   Kivalta kuulostaaa sinunkin lauantai!

   Poista
 3. No voih, oletko sinäkin ollut sairaana? Meidän perhe sairasti saman taudin viime
  viikolla :(
  Toivottavasti kasvisi tokenevat isommissa ruukuissa. Hortensia on kyllä vaativa
  kukka, vain tasainen kastelu saa sen pysymään hengissä.
  Leppoisaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin vaan iski tauti, vaikka luulin siltä jo säästyneeni:(
   Toivon totisesti, että olivat vaan liian ahtaasti ja tuo hortensia tosiaan kaipaili kostuketta. Nyt ryhdistäydyn ja tarkkailen sitä päivittäin. Siinä on vielä onneksi nuppusia, joten heivaan kohta vanhat riutuneet kohdat veks:) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Kivat nuo käsineet. Itsellänikin ne ovat tulossa testiin. Mulla on aika kovat odotukset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niillä hyvin mullat vaihtoi. En sitten tiedä kuinka toimivat kovemmissa hommissa. Kauniit ovat kuitenkin:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ne on sellaset, että kelpaa tehä ne kädessä puutarhahommia, vaikka aluksi pelkäsin niiden heti likaantuvan. Pinta kivasti hylkii likaa:)

   Poista
 6. Noihin hommiin en pysty, vetoan siitepölyallergiaan, pihahommat tai kukat eivät vaan ole mun juttu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, niin on minullakin tuo allergia, mutta vaan niiskutan ja hoidan hommat:D Mieskin meni herkistymään allergiseksi, joten minä ne puutarhahommelit teen. Toisaalta, itsepä halusin sen pihan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature