Silja Serenaden sapuskat

huhtikuuta 12, 2016

Palataan jälleen laineille ja blogimatkamme herkulliseen osuuteen, eli ruokaosioon. Menomatkalla saimme nautiskella buffetista ja sen annista ja buffetista mies tykkää erityisesti. Lisäksi tyttären oli helppo noudattaa maidotonta ruokavaliotaan, sillä kaikkiin oli selkeästi mainittu, oliko tuote maidoton. Tämä kyllä helpotti hänen ruokailuaan suuresti. Alkupalat erilaisine kaloineen ja äyriäisineen ovat tietysti monelle herkkua ja sutina kävikin näillä tarjottimilla. Mutta itse nämä kiersin kaukaa, allergian takia. Mikä siinä onkin, että se kalan haju leijuu viereisistä pöydistäkin meikäläisen nenään.Salaattipöydästä pystyi rakentamaan oman salaatin ja löytyi sieltä vielä susheja ja leikkeleitä, joten jokainen saa varmasti mielensä mukaan täytellä lautastaan. Ihmiset ovat vähitellen oppineet tätä buffet-kulttuuria ja huomanneet, ettei sitä lautasta tarvitse juosten täyttää piripintaan ja sitten kun ähky iskee, jättää syömättä. Tai jos näin vielä tapahtuu, niin onneksi en sitä huomannut. Alkupalat ovat minusta aina parasta ja lämmintä ruokaa en yleensä enää haluakaan syödä.


Mutta sitten alkaa tämä makeampi osio, eli ihania leivonnaisia, juustokakkuja, suussasulavia suklaaherkkuja ja minä söin, nautiskellen.

Takaisin palatessa meille oli varattuna Tavolata ravintolaan pöytä ja kyllä nämä italialaisittain valmistetut ruuat maistuivat mahtavilta. Mies tilasi lohta ja me tyttöjen kanssa sisäfilettä. Aluksi ajattelin annosta pieneksi, mutta oli kuitenkin niin tuhti pala, että vähän sitä jäikin.


Tämän jälkeen vielä jälkiruokakahvit irlantilaisittain ja ei voi kun huokaista. Laivalla ruoka näyttelee kyllä isoa osaa, jos se ei miellytä, niin se vaikuttaa koko reissuun. Ystävällinen henkilökunta auttoi tytärtä myös maidottoman ruuan suhteen, joten suosittelen lämpimästi Tavolataa ja uskon, että siellä syödään sitten joskus seuraavallakin reissulla.

Yhdessä Tallink Silja Oy

                                         With love,
                                        M8 kommenttia on "Silja Serenaden sapuskat"
 1. Mieshän vieroksuu buffaa, koska haluaa palvelua, MUTTA viimeksi kun olimme Siljalla, niin tykkäsikin kovasti, että ruuat todella hyviä. Lisäksi noutopöydät oli asetettu uudella väljemmällä tavalla, eikä jonoja syntynyt. Toiseen suuntaan Buffa ja toiseen Tavolata, aah. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Tiia, minä olen sitten miehesi kanssa samis, sillä en itse myöskään pidä siitä, että niiden lautasten kanssa täytyy juoksennella:) Mutta ruoka oli kyllä hyvää:) Tuo Tavolata kyllä kruunasi takaisin tullessa kaiken:)

   Poista
 2. Minä en enää käy oikein puffassa, koska mä olen aina vähän pettynyt oman rajoitteeni takia siihen. Usein jälkiruokapöydästä mä olen saanut smoothien ja jonkun pannacottan. Harmittaa katsoa kakkuvuorta, jossa ei ole yhtään gluteenittoman gluteenitonta (paitsi VikingLinella).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ymmärrän ja vaikka on paljon merkintöjä noissa ruuissa, niin kyllähän ne allergisten ruuat ovat usein vähän sitä ja tätä. Kuten makkaroita ei nyt meilläkään tytär voinut ottaa ja noh, herkkulakko pitää, niin kakkusten suhteen ei tarvinnut murehtia:) Harmi sinun puolesta!

   Poista
 3. Toi jälkkäriosasto on musta aina paras. :D :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja kyllä siitä aika montaa eri sorttia tuli maisteltua:)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää!
  Jälkkäriosasto on todellakin houkutteleva, mutta vaarallinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kyllä tulee otettua ehkä liikaakin, mutta kerrankos sitä...:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature