DIY: sohvan päällystäminen

toukokuuta 07, 2016
Tulin pikaisesti moikkaamaan ja kertomaan, että täällä on nyt ahkeroitu koko päivä sohvan päällystämisen parissa. On ollutkin aikamoinen urakka, johon ryhtyessäni, en oikeasti tajunnut työn määrää. Mies on tietysti ollut minulla se toinen työntekijä, sillä ei tämmöistä yksin päällystäisi. Loppuisi voimat ja kädet heti alussa. 

Me irroitimme divaaniosan irti, sekä kaikki irtoavat osat sohvasta ja aloitimme puolikkaan sohvan päällystämisellä. Ompelu ei ollut se vaikein homma, vaan suunnittelu, miten leikata ja kuinka sommitella. Homma kyllä eteni, mutta osien kiinni ruuvaaminen vei paljon aikaa, koska ruuvit eivät suostuneet menemään reikiinsä takaisin uuden lisääntyneen kankaan takia. Reikiä piti porata isommiksi ja siinä vaiheessa, kun tuo toinen puolisko oli valmis, mies ehdotti, että jatkaisimme seuraavana päivänä.

 Aluksi olin harmistunut, ettei sohvaa saataisi tänään valmiiksi, mutta sitten huomasin koko päivän menneen sen parissa. 
Olin aamulla pukenut zumba-asun päälle, mutta en päässytkään lähtemään, kun innostuin tämän sohvan tekemisestä ja se oli tämän päivän tärkein juttu. Oli järkevämpi laittaa kone kiinni ja jatkaa sitten huomenna. Tässä nyt kuitenkin jokunen kuva siitä, mitä on tehty.
Mukavaa lauantai-iltaa!

                                       With love,
                                        M
14 kommenttia on "DIY: sohvan päällystäminen"
 1. Jösses sun kanssa oikeesti, osaat päällystää sohvan! Zumbakin jäi! Juu on täysi syy miksi meillä on Iksun soffat joihin saa ostaa uudet päälliset, koska mulla on peukolo keskellä kämmentä. Oot kyllä aikamoinen pakkaus, en lakkaa päivittelemästä.

  Aurinkoista äitienpäivää M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kuules jo kolmas sohva, jonka olen päällystänyt. Jotenkin on alkanut tulla jo näppituntumaa, mutta kyllä mulla on välillä sormi suussa, että mites tää nyt oikeen tehään:) Onneksi mies osaa sitten fundeerata ne probleemat ja yhdessä koitetaan selvitellä.
   Joo, se on kuule paljon, kun zumbakin jäi:D
   Mä kyllä ehdotin miehelle kanssa niitä Ikean sohvia, kun sellaiset haluaisin, mutta se ei oikein lämmennyt ja pakko tuolle rumilukselle oli jotain tehdä!
   Ihanaa äitienpäivää!

   Poista
 2. Hieno on ei voi kuin ihmetellä kuinka taitava olet!Meidän valkoisessa sohvassa on käsinojassa punaista parafiiniä.Se pitäisi putsata,kun tietäisi kuinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Mä muistelisin, että parafiini lähtee leivinpaperin läpi silittämällä irti?!Kokeile. Mutta se punainen jälki taas varmana jää. Entäs, jos ompelet kaiteille sellaiset sohvan kankaan väriset päälliset, jotka lepää siinä päällä? Vähän kuin huput.Tein meille sellaiset, kun meillä oli vielä kissa ja se tykkäsi nukkua siinä ja hankasi suutaan siihen kaiteen kulmaan. Sen sai kivasti pestyä ja ei näyttänyt niin pahalle. Tämä oli muuten mieheni ehdotus silloin:)

   Poista
 3. Soitin mikä urakka. Olet kyllä todella hyvä ompelija. Hatunnosto teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä huh heijaa, aikamoinen projekti, taas:) Mutta hyvä tuli ja eiköhän sillä hetki taas mennä:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti:) Keksin kyllä liikaa näitä projekteja, miehen mielestä. Varsinkin niitä, jossa koti on kaaoksessa ja mies joutuu mukaan apuun. Ihanasti se auttaa, mutta sitä pitää suostutella ensin ja sit mennään sen ehdoilla:)Mutta nyt on sohva kuin uusi! Ja siihen ei mennä syömään suklaata tai mustikkakeittoa!!!

   Poista
 5. Huh mikä urakka, mutta valmis osa näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oli se kieltämättä. Kiitos, olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen! Nyt kun joku menee sinnepäinkin ruokien kanssa, niin täältä tulee semmoinen natsi, että! Auts, kyllähän niiden vieraiden toki pitää saada syödä siinä. Pitää varmaankin laittaa irokappale tuota kangasta vielä päälle, kun se voisi suojata sohvaa ja se on samaa kangasta, niin ei erotu. Tyynyt pitää vielä kehitellä joko samasta ja sitten jostain ihan toisesta kankaasta. Mutta nyt huilin tämän äitienpäivän :)

   Poista
 6. Noniin! Toiset sitä osaa! :) Upea tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli siitä ihan hieno:) Nyt pitää vaan varoa, ettei mene hetkessä ihan yhtä kamalaksi kuin tuo entinen oli!

   Poista
 7. No huh - tuota en ois itse osannut :) hieno tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Esittelen sohvan kokonaisena myöhemmin ja olen ylpeä yhteistyöstämme. Saatiin sulassa sovussa homma hoidettua:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature