Esteettinen kirurgia

toukokuuta 25, 2016
Arvaatko missä olin eilen illalla? No en sentään sairaalassa, vaikka kuvista voisi päätellä mitä hurjaa vaan. Kyseessä on oikeasti leikkaussali ja La Clinique Diana Kaivopuistossa. Kävin tutustumassa tiloihin, jossa plastiikkakirurgian tohtori Heikki Penttilä pitää vastaanottoaan. Täällä tehdään kasvokirurgiaa, rintakirurgiaa, vartalokirurgiaa, ei-kirurgisia vartalohoitoja sekä ihoa kiinteyttävät ja kaljuuntumiseen ja hiusten ohenemiseen vaikuttavat hoidot.Tässäpä niitä on, hyllyntäydeltä rintaimplantteja ja ensimmäistä kertaa pääsin tutkimaan näitä ihan läheltä. Oli siinä erinäköistä ja kokoista ja muotoistakin. Jos noista pitäisi valita, niin saattaisi olla haastavaa.Jane Iredalen maahantuoja oli myös mukana muutamien tuotteiden kera.


Illan aikana paikalle piipahti aina iloiset Raili Hulkkonen ja Pirkko Mannola, kuvassa ovat Heikin kainalossa. Ei voi kuin ihmetellen ihailla näiden daamien menoa ja pirteyttä sekä hyvää huumoria. Olisipa itse puoliksikaan noin tehokas ja innokas vielä heidän iässään.

Kaivopuiston Clinique Diana tarjoaa kattavan valikoiman plastiikkakirurgisia hoitoja kevyistä injektiohoidoista aina vaativiin leikkaushoitoihin. Hinnat kuulostivat järkeviltä, kun ajattelee, että kyseessä on yksityisklinikka. Eihän sen tarvitse olla juuri se kasvojen kohotus tai rintojen muotoilu vaan se voi olla joku pienempikin juttu, mikä on itseä vaivannut. Minua kiinnostaisi tietysti couperosan hoito tai pikkuryppyjen viilaaminen ilman suurempaa kirurgiaa. Jopa pienen luomen poistokin kasvoista voisi olla tärkeysjärjestyksessä se ensimmäinen.
Minua kiinnostaisi myös tietää, että miten sinä suhtaudut esteettiseen kirurgiaan ja oletko koskaan harkinnut sitä?

                                     With love,
                                     M

20 kommenttia on "Esteettinen kirurgia"
 1. En tiiä miten suhtautua. Jos ajattelen muita ihmisiä, ni ihan sama, sehän on heijän asia, ei mun. Jos ajattelen itteeni, ni siinä tulee se en tiiä. Luulen, että jos tulis elämää haittaavia kauneusvirheitä esim. onnettomuuden takia, ni saattasin sitte harkita kauneusleikkausta tai vastaavaa. En vaan tiiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se yleensä on, että emme ole tottuneet tähän kauneuskirurgiaan ja siten se vähän vieroksuttaa. Jokainen tehköön mitä tahtoo:) No onneksi ei ole pakko tehä mitään!

   Poista
 2. Katarooman kanssa samoilla linjoilla. Ei oo mulle nää jutut. Terveydellisten syiden talia voisin esim.luomileikkauksessa käydä. Jokainen kuitenkin päättää omasta kropastaan, en tuomitse toisen päätöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin:) Pitää tehdä miten tuntuu parhaalta toisia tuomitsematta:)

   Poista
 3. Oletpa päässyt tutustumaan mielenkiintoiseen paikkaan. Ja sait kuulla asiantuntijatietoa. Minä suhtaudun myönteisesti esteettiseen kirurgiaan. Olen googlettanut noita kevyitä injektiohoitoja, ne kiinnostavat. Selailin juuri ennen kun luin tämän juttusi - Eeva-lehteä. Pirkko Mannola oli siinä lehden kannessa niin kauniina ja mietin, että onkohan ottanut näitä injektiohoitoja. Tosin rakkaus kaunistaa, mutta Pirkolla on ikää jo yli seitsemänkymmenen.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula:) Hieman arkaillen tätä asiaa lähestyn. En ole ihan sinut asian kanssa, mutta kiinnostaahan tuo:) Pirkko on viehättävä nainen ja ikäisekseen hehkeä, rakkauttako vai hyvät geenit?!

   Poista
 4. Olen viime vuosien aikana muuttanut mielipidettäni asian suhteen.
  Tuttavallani ei ollut rintoja juuri ollenkaan (hoikka ihminen, ei rasvakudosta rinnoissa oikeastaan ollenkaan) ja tämä oli hänelle suuri ongelma vaatetuksen suhteen, varsinkin kesällä.
  Implantit, jotka taitava ruotsalaiskirurgi hänelle valitsi, ovat luonnollisen näköiset, B-kupilla ja istuvat vartaloon täydellisesti. Tuttavani on ollut hyvin onnellinen uudesta vartalostaan.
  Raskaat silmänluomet, bulldogin posket ja syvät juonteet ovat myöskin harmillisia juttuja, joiden korjaamisen ymmärrän ja hyväksyn täysin.

  Mielenkiintoinen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna:) Tämä on aihe, jota pitää jokaisen tahollaan sulatella. Varsinkin kun me suomalaiset olemme kovia tuomitsemaan. Jopa kauniisti pukeutuminen saattaa aiheuttaa paheksuntaa puhumattakaan vielä meikkauksien jäkeen tästä esteettisestä kirurgiasta. "Rumat ne vaaatteilla koreilee" sanonnan keksijän haluaisin kuulla mitä hän on mieltä tuosta esteettisestä hoidosta:D
   Jokainen saa minusta korjailla itseään haluamallaan tavalla, jos fysiikka ja lompakko sen sallii:)

   Poista
 5. Mulla ei ole mitään sitä vastaan. Pelkään niin paljon kaikkia operaatioita, että kovin helposti ei mua veitsen alle saisi. Luomenpoistot yms ok, mut isommat jutut.. :D Mutta esim. silmäluomet voivat tulla joskus vielä ajankohtaiseksi kursia kireämmälle, johon ihan näkökentän vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin pelottaisi ja mietityttäisi, että pistääkö oman elismistönsä liian koville turhamaisuuden takia. Mutta suurin osa hoidoista tehdään paikallispuudutuksella, joten sen kestäsi varmasti helpolla:) Suuremmat tietysti sitten nukutuksella tai kevyemmällä narkoosilla, jossa ei tarvitse intuboida, vaan potilas hengittää itse.

   Poista
 6. Olet käynyt mielenkiintoisessa paikassa. Kauneuskirurgian suhteen mielipiteeni on, että jokainen saa tehdä keholleen korjauksia, jos itse niin haluaa. Nuorempana mietin arpieni korjauttamista, sillä minua leikeltiin vauvana paljon. Ja sen seurauksena vatsassani on suuria arpia, koska kasvoivat samalla kun minäkin kasvoin. Päädyin kuitenkin siihen, että ne ovat elettyä elämää ja osa minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, että jokainen valitkoon oman tiensä.
   Tyttärellä on vähän sama juttu, koska maha on leikattu viikon
   ikäisenä auki, joten pitää sitä ylpeänä muistona henkiinjäämistaistelussa!

   Poista
 7. Huu..melkein pelotti kun katsoin, että mikäs paikka se tämä on. Ja aihehan on juuri niin sellainen, että jakaa ihmisten mielipiteet. Toisaalta olen kovin "luomun" kannattaja, mutta toisaalta ymmärrän nämä kuviot, ainakin terveyden kannalta. Toisaalta vielä se, että jokainenhan varmasti haluaisi näyttää hyvältä, mutta se on järkyttävää jos nämä asiat menevät ns. "överiksi". Ja tuohon Pirkon ja Railin pirteyteen - ihailua. Melkoinen mummomafia. Pyritään samaan, eiks jeps? ;) terkuin, Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kauhistuttaa, miten jotkut eivät ain osaa lopettaa, kun kauneuskirurgiaan turvautuvat ja aina vain täytyy leikellä tai täytellä enenmmän ja enemmän. Mutta surullistahan se tavallaan on.
   Kohtuudella ja maltilla tässäkin asiassa:)
   Pirkko ja Raili ovat hyvä esimerkki meille siitä, ettei vanhuutta tarvitse jäädä kotiin potemaan, vaan elämä jatkuu ja jos liikkeelle vain pääsee. Kyllä tuohon olisi hyvä päästä, sitten joskus!:)

   Poista
 8. Aika jännää, viime sunnuntain Hesarissa oli todella mielenkiintoinen juttu juurikin tästä kyseisestä kirurgista Heikki Penttilästä eli tässä näin:
  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1463712480083
  Kovia kokemuksia ja koettelemuksia hänellä takanaan ja jos istuisin tai makaisin hänen leikkauspöydällään, tuskin malttaisin olla kyselemättä aiheesta. Hän varmaan nukuttaisi minut oitis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja siitä hieman jutustelimmekin. Mutta varmasti Heikki haluaisi enemmän keskittyä potilaaseensa kuin itseensä:)

   Poista
 9. Varmasti mielenkiintoinen vierailu ja aiemmin Heikin tavanneena vaikuttaa kovin symppikseltä ja rauhalliselta. Suhtaudun niin, että jos tulee jotain oikein mieltä painavaa, niin leikkuriin vaan ja ensimmäisenä poistaisin leuassa alati kasvavan noidanluomen. Itse asiassa olen päättänyt, että syksyllä se lähtee ja ihan terveysasemalla. Jääköön arpi. :) Kivaa viikonloppua M. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti on hyvä lääkäri ja mielyttävä muutenkin:) Se on tärkeää, että lääkäri osaa kuunnella potilastaan ja tekee sen minkä näkee luonnollisella tavalla sopivan kullekin.
   Luomet on ärsyttäviä, varsinkin kun ne tulevat kasvoihin. Minulla on myös kulmakarvojen alapuolella luomi, josta heti luopuisin:)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Mielenkiintoinen postaus. Itse olen sitä mieltä, että jos jokin asia häiritsee niin paljon, että se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään ja syö itsetuntoa, niin mikä ettei, jos siihen on mahdollisuus. Itse olen miettinyt tulevaisuutta, että sitten, kun/jos silmieni yläluomet alkavat painaa ripsiä, niin voi olla, että käyn tekemässä asialle jotain. Se jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olen samaa mieltä, jos se tuo paremman itsetunnon, niin miksipä ei. Nuorempana en tätä ymmärtänyt ja nytkin varsinkin jos ihan leikataan, niin pitää harkita kahdesti. Kevyt kirurginen toimenpide on ok, jossa ei käytetä nukutusta. Nuo silmäluomet on meidän suomalaisten riesa!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature