Kukkien kanssa säätämistä

toukokuuta 28, 2016Minnan nimipäivänä sain lahjaksi ihanan liljan, jossa oli upeat kukat vielä nupullaan. Innoissani laitoin sen maljakkoon ja töistä tullessani ajattelin, että kauhistus, nyt jokin mätänee roskissa ja kiiruhdin viemään roskat pois. Haju ei lähtenyt ja mies tuumasi kotiin tullessaan, että joku on varmasti oksentanut. Sitten tajusin, että sehän oli tuo kaunis lilja, joka haisi niin kammottavalle. Se sai lähdöt parvekkeelle, jossa käyn sitä nyt ihastelemassa. Kuinka ihmiset voivat näitä kukkia pitää sisällä, vai onkohan olemassa joku hajuton versio? Kukat ovat aika näyttäviä ja sisällys mielenkiintoinen, mutta haju karkottaa kauas.
Toinen kukka-asia sai minut harmistumaan, sillä terassille  viikko sitten hankittu hortensia näytti nuupahtaneelta ja kukintojen terälehdet olivat alkaneet ruskistua. Olin laittanut sille puutarhamullan ja tajusin sitten sen kuntoa tutkiessa, että sillehän oli oma rodo-multansa. Voi, miten minulle tuli kiire. Äkkiä hakemaan oikea multa ja vikkelästi vaihtamaan se uuteen. Paljon vettä ja toivon, että se nyt siitä piristyy. Taas tuli todistetuksi, että näissä kukka-asioissa on todella säätämistä. Nyt on sitten yksi isompi ruukku täynnä multaa odottamassa  uusia kukkasia, jotka kelpuuttavat tämän "tavismullan ".
Oletteko te saaneet aikaiseksi onnistuneempia kukkaistutuksia?

                                       With love,
                                            M
8 kommenttia on "Kukkien kanssa säätämistä"
 1. Siis mullahan pysyy elossa vain orvokit :)
  Liljat haisee aivan kamalilta, yritin jopa leikkaa heteet pois, mutta ei auttanut.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ne orvokitkin tarvii jotain nyppimistä ja vettä ja se joskus mulla unohtuu:D
   Mutta joo, liljoja ei enää voi sisälle ottaa:)
   Mukavaa iltaa!

   Poista
 2. Mulle on käynyt liljan kanssa samanlailla :D Tänä vuonna liljat majoittui suoraan patiolle eivätkä edes käyneet sisällä! :D Oon kyllä sellanen viherpeukalo,että tapan kaikki kukat melko nopeesti.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat siis ulos vastakin:) No, kiva kuulla, etten ole ainoa tumpelo näissä kukka-asioissa:D

   Poista
 3. Kaunis kukka, mutta harmillista, että on niin luotaantyöntävä haju :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kraafinen ja lumoava, mutta ei sisälle, kiitos:)
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Liljat ovat ihania mutta "tuoksuvat" kyllä melko voimakkaasti. Toivotaan, että hortensiasi virkoaa. En ole itse oikein koskaan onnistunut sen kasvattamisessa. Itselläni on parvekkeella takuuvarmat perlagoniat, lobeliat ja marketat. Jos siellä käy joku vierailijakasvikin mutta noista kolmesta en luovu. Osaan toimia niiden kanssa oikein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, sillä se on kaunis ja kun kukkii, niin yleensä pysyy pihalla reippaana koko kesän. Mutta nyt meni kyllä moka omaan piikkiin. Onneksi vain viikon raukka joutui kärvistelemään. Pitäisi todella pysytellä vain niissä tutuissa turvallisissa, mutta minä jo luulin tämän tuntevani:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature