Puutarhassa kukkii

toukokuuta 22, 2016 Anteeksi, mutta minun oli vaan pakko kuvata ja kuvata näitä upeita omenapuunkukkia meidän pihalla. Olen aiemminkin tästä puusta tarinoinut täällä blogissa, mutta vielä koskaan se ei ole näin kovasti kukkinut. Tuntuu, ettei löydy kohtaa, missä ei olisi kukkia. Onneksi myös mehiläiset pörräävät kukissa, joten kaipa sieltä myös omenoita on tulossa. Onhan tuo puu raukka vähän vinossa ja pelottaa, että se kaatuu vielä joskus. Nimittäin puutarhuri kävi vuosi sitten opastamassa meitä pensaiden hoidossa ja hän heitti idean, että kannattaa kaataa puu, jos se ei ole kunnolla kiinni ja on noin kenossa. En todellakaan aio tuota puuta kaataa, sillä kyllä se varmasti jostain saa elinvoimaa ja on jotenkin kiinni, kun noin kukkii. Miehen kanssa meillä on ollut aina vähän vääntöä siitä, saako näitä omenapuita joka vuosi leikata. Olen nyt saanut vaikka millaista ohjeistusta leikkaamisesta ja vähät välitän, sillä niillä ei näytä olevan mitään selkeää yhteyttä puun kukkimiseen ja sadon tuottamiseen. Harmillisisnta tässä vain on näiden kukkien lyhyt aika loistaa. Pihamaa on jo täyttynyt valkoisista leijailevista terälehdistä, joten haikeana niiden putoamista katselen. No, sainpahan kuvattua nämä ainakin.
Tänään olen muutenkin ahkeroinut puutarhassa tai pikku pihahan se on, mutta eikö kuulostakin puutarha paremmalta? Ostin multaa ja ruusuja parvekkeelle, ison hortensian ja orvokkiamppeleita ja lumihiutaleamppeleita sekä muutamia yrttejä.  Multa loppui kesken, kun tyhjensin ison säkin tuohon yrttilaatikkoon ja toisen hortensialle, yhteensä 100 litraa. Ovat niin kamalan painavia ja hankalia nostella auton perälle nuo multasäkit, että hetki siinä meni ähkiessä. Uusi reissu puutarhaliikkeeseen lisäsäkkiä ostamaan.  Olivat muuten aika tyyriitä nuo yrtit, joten päätin seuraavalla kauppareissulla ostaa noita yrttejä lisää ihan sieltä vihannesosastolta. Ei minulla ole mitään pakkomiellettä noita yrttejä saada kukoistamaan, mutta olisihan se kiva, jos sieltä vähän saisi maustetta ruuanlaittoon. Puutarhajutuista lisää, kunhan saan vähän lisää sinne istuteltua. Tuntuu, että rahat vain hupeni ja en minä nyt niin kamalasti niitä kukkasia sitten ostellutkaan vai häviskö ne vain tuonne ruukkuihin. Kuulostaako tutulta?

Mutta nyt kaikki jännittämään suomen puolesta, sillä tunnin päästä alkaa lätkämatsi! Hirvittää, miten sitä pystyy edes katsomaan, mutta uskon vakaasti suomen voittoon!

                                              With love,
                                                     M12 kommenttia on "Puutarhassa kukkii"
 1. Meidänkin pihan omenapuu on ihan järjettömässä kukassa, mutta ekat terälehdet on jo maassa, on kyllä lyhyt tuo omenapuun kukinta-aika. :( Tuomet tuoksuu tällä hetkellä kans ihan mielettömälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämän ajan haluaisin purkittaa ja sitten myöhemmin aina ottaa sen purkin esille. Onneksi on kuvat!:)

   Poista
 2. Joubeibi. Sulle on haaste mun blogissa!

  VastaaPoista
 3. Meillä ei vielä odotella kukkasia - hyvä kun lehdet ovat auenneet ;) mutta perässä tullaan. Tämä päivä mennyt myös puutarhahommissa - ja uskalsimme ,jopa siirtää luumupuun ..sellainen pieni rääpäle, joka selvästikään ei ole voinut hyvin entisellä paikalla. Saapa nähdä miten sen nyt käy. Ihania kuvia sinulla - kaikki valkoiset kukat ovat niin kauniita...kaikki kukat ovat niin kauniita <3 Ihanaa kun kesä on ihan ovella ja helteet taitaa olla ihan jo ensi viikolla :) ps. täällä ei tämä emäntä kestä jääkiekkoa - ei sitten yhtään, mutta onneksi sitä ei ole pakko katsoa ;) Mukavaa tulevaa viikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on jo täällä:) Mutta teillä se vielä tekee tuloaan ja sehän onkin sitä ihaninta aikaa!Toivotaan, että luumupuu ei pahastu siirrostaan!
   No jääkiekko on mun laji, mutta jalkapallo ei todellakaan:)

   Poista
 4. No kun on niin kaunista, niin ehdottomasti pitää kuvata. Nyt on jotenkin erityisen kaunis ja ihana kevät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja nyt kun kaikki on vielä niin tuoretta, se on ihaninta! <3

   Poista
 5. Kyllä sitä minäkin olen nyt noita omppupuita kuvaillut. Nuo kukat ovat upeita.
  Jännittävää sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Ihan huippukaunis. Voi kun tuo kukinta kestäisi hieman kauemmin. Pihalle saa kyllä menemään rahaa vaikka kuinka, joka vuosi :) Ihana aurinkoinen viikko tulossa, nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja ei soisi sen tiputtavan kukkiaan! Mutta joo, tuntuu, ettei pihalle tullut mitään vaikka rahta kyllä meni!
   Kiva, nähdään ja tekstaillaan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature