Cilla´s ja valokuvauskurssi

kesäkuuta 29, 2016

Parisen viikkoa sitten osallistuin viehättävän Fridan pitämälle valokuvauskurssille Cilla´s sisustuspuodissa Hietaniemen torin kupeessa. Liike on siirtynyt jokin aika sitten tähän uuteen osoitteeseen Linnanmäen lähettyviltä. Liikkeen tuotteet tulivat kyllä nyt aivan upeasti esille ja tila oli taitavasti somistettu. Ennen kurssin alkua nappasin muutaman kuvan, mutta pakko sinne on uudelleen mennä paremmalla ajalla.  Nyt oli syytä keskittyä oppimaan kuvaamisen perusteista. 

Kurssin ohjasi Frida Steiner, joka osasi avata kuvaamisesta asioita, mikä itselle on jäänyt ihan pimentoon ja minä en todellakaan ole ymmärtänyt mistään f-luvuista, valotusajoista  saati ISO-arvoista tätä ennen. Ei näitä ole osannut pelkästä kirjasta katsomalla oivaltaa, ainakaan minä. Mutta nyt ehkä alan oivaltaa mitä kannattaa tehdä ennen kuvan ottamista. Myös sommittelusta ja blurraamisesta oli puhetta, nämähän ovat bloggaajille se tärkein juttu kuvaamisessa.

 Oman kamerani säädöt olivat hauskasti sekaisin ja jotakin ähellettyäni se sekosi ja värikuvat haalenivat mustavalkoisiksi, mikä meinasi turhauttaa minun kuvaamisen kokonaan. Onneksi Frida lopuksi nollasi kamerani säädöt ja kamera alkoi totella minua paremmin. Mutta kurssi alkoikin olla jo lopuillaan, joten en saanut harjoiteltua tuolla paikanpäällä kunnolla, joten teen sitä nyt sitten täällä kotosalla. Alkumetreillä tässä kuvaamisessa vielä ollaan, mutta innokkaasti aion opetella. Helpotti kuulla, että voi joutua käymään alkeiskurssin kahteen kertaan, mikäli homma ei ala toimimaan. 

Kurssille osallistui sekä bloggaajia että kuvaamisesta muutoin kiinnostuneita blogien lukijoita. Keskustelua käytiin siitä, mikä blogeissa viehättää eniten, teksti vaiko kuvat. Useampi ilmoitti, että mikäli kuvat eivät viehätä, niin blogin lukeminen jää ja osalle tekstillä ei tuntunut olevan niin väliä, kunhan kuvat ovat hyvät.Oletko sinä käynyt kuvauskursseja ja mitä painotat blogissa eniten, kuvia vaiko tekstiä? Jääkö blogi lukematta, mikäli kuvat eivät sinua miellytä?
14 kommenttia on "Cilla´s ja valokuvauskurssi"
 1. Olen käynyt kahdella pikakurssilla ja suunnitelmissa on mennä heti kun vaan aika antaa periksi. Niissä kyllä kannattaa käydä, jos vain vähääkään kiinnostusta riittää.

  Aurinkoista keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että kannattaa ja nyt kun alkaa jo jotakin ymmärtämään, niin ei ole niin pihalla:)
   Ihanaa päivää <3

   Poista
 2. Tekstiä ja kuvia sopivassa suhteessa. Hyvät kuvat ovat toki plussaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen samaa mieltä, se on combo kun ratkaisee:) Ihmettelin, kun kuulin, että tekstillä ei ole niin väliä.

   Poista
 3. Yhdyn edelliseen.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. En ole kuvauskurssia käynyt, mutta kyllähän kauniit kuvat ovat plussaa blogissa. Itse kuitenkin pidän tekstin sisältöä vähän tärkeämpänä, vaikka kuvia tykkäänkin katsella.
  Frida on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, molempia tarvitaan. Ehkä kuvilla kuitenkin nappaa sen huomion ja jos teksti on hyvä, niin ne kuvat eivät merkitse niin paljoa. Frida oli myös hyvä ope!

   Poista
 5. Kauniita kuvia osaat jo ottaa. Minä olen varsinainen amatööri ja nyt on kova hinku opetella valokuvaamista. Joskus 1/1000 onnistuu nappiin. Ihanaa, että nykyisin on tietsikka. Ennenvanhaan filmirulla lähetettiin kehitettäväksi, ja silloin piti maksaa nekin hukkaotokset. Nykyisin on helppoa vain painaa roskista, kun kuva on huono. (olen liki 60-vuotias, joten olen kokenut filmirullien ajan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossa on vielä oppimista ja tähän vähän niinkuin innostuu enemmän, kun saa ohjausta:) Nykyisin on todella helpompaa, kun huonot kuvat voi vain poistaa ja sitten myös käsitellä ne paremmiksi. Ennen oli aina jännitystä, että oliko filmissä yhtään järkevää kuvaa ja maksaa piti, vaikka kaikki olisi ollut surkeita:)
   No jatketaan vaan harjoittelemista! Mukavaa päivää:)

   Poista
 6. Ihana Frida, ihana Cilla! Oi koen hirveää ristiriitaa tästä. Jano oppia lisää, ottaa parempia kuvia, näkemys parempii kuviin on jo jollain tasolla olemassa, mutta luonnollisesti kännykkäkamera ei taivu mihinkään. Itse valokuvaamisen intohimon liekki on kyllä lepattamassa. Sitten on se toinen asia, blogini on rouhea ja jos viilaan ja viilaan, tunnistaako kukaan enää sitä omakseni. Rankkaa tälläinen ristiriita, kai pitäisi vaan ajatella, että ihmisellä on lupa kehittyä.

  Muiskuja ihana M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala ja pulmallinen juttu:) Mutta teet, kuten sydän sanoo ja jos blogistasi on tykätty, ei se nyt kuvien parantamiseen pitäisi loppua, jututhan sulla pysyis samana:) Mutta sinun kännyllä saa aika hyviä kuvia, joten älä huoli <3

   Poista
 7. Frida on varmasti loistava ope! Mulle ehdottomasti tärkeintä on kuvat ja "luenkin" monia blogeja, joissa tekstiä on varsin vähän. Ei toki lukematta jää, jos tekstin sisältö on riittävän mielenkiintoinen. Pitkiä juttuja en jaksa lukea ellei kyse ole harrastuksiin liittyvästä ns. asiatekstistä. Niissäkin tiiviys on valttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kanssa nopea lukija, kun blogeja katson. Aina pitkät sepustukset eivät jaksa kiinnostaa ja silloin ne jää lukematta. Mutta kiinnostavat jutut luen ja silloin ei kuvilla ole niin väliä. Tiivistäen moni jaariteltu juttu olisi napakka ja selkeä. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature