DIY: Bikinien tuunaus istuvammaksi

kesäkuuta 21, 2016

Varmasti jokaiselle on käynyt, kuten minulle, että mieluisat, istuvat bikinin yläosat ovat muutaman kerran kloorivedessä uimisen jälkeen löystyneet ja juuri siitä rinnan alapuolelta. Tämä on kohta, jonka tulisi olla todella napakka, jotta liiviosa istuu hyvin. Omat bikiniliivit ovat jo muutaman kesän nähneet, mutta tykkään silti käyttää niitä. Harmitti, kun huomasin, että ovat löystyneet ja koska kone olikin jo tuossa viikonlopun jäljiltä sopivasti odottamassa, niin helpostihan ne korjaisi.


Jos bikinin yläosassa on suljinlukko, niin irrota se joko ratkomalla tai...


reippaasti leikkaamalla. Sovita bikiniliiviä useamman kerran, jotta tiedät montako senttiä haluat liiviä kiristää. Pujota liivien päädyt lukkoihin ja neulaa kohta nuppineulalla ja sovita. Jos liivi on istuvampi ja ympärysmitta napakka, parempi hieman enemmän kuin sopiva, sillä materiaali varmasti vielä venyy jatkossakin, niin ompele neulaamasi kohta.


Ompele vastaavalla tikillä kuin bikinissä jo oli ja mielellään oikean värisellä langalla. Minulla oli pieni siksak-ommel ja ompelin kohdan neljään kertaan edestakaisin, jotta varmasti pysyisi. Pallopäinen joustoneula olisi tässä se paras, mikäli sellaisen omistat. Katkaise langat.


Hyvä tuli ja nyt aurinkoon tai rannalle. Kysyä saa jos jokin kohta jäi epäselväksi.
4 kommenttia on "DIY: Bikinien tuunaus istuvammaksi"
 1. Mitä taas siellä touhuat, en tajunnut mitään, mutta pääasia, että sä tajuat. Hih, oletko kyllä niin superässä noissa ompeluhommissa. Muiskuja päivään<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä nyt korjailen ja tuunailen kaikkee mitä kaapista löytyy:)
   Mukavaa päivää! <3

   Poista
 2. Ihanat bikinit! Nuo kyllä kannatti korjata. Ja taitoahan sinulla on.
  Ja blogisi uusi ilme on upea. I like! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Bikinit ovat minusta todella hyväkuntoiset muuten ja nyt istuvat paremmin pikku säädöllä:)
   Blogin ulkonäkö on minustakin juuri toivomani ja I love it, too:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature