DIY: Valkoiset caprit muuttuivat uudeksi tuunaamalla

heinäkuuta 25, 2016

Tässä tulee pieni DIY vinkki siitä, miten housut, jotka jo ovat parhaat päivänsä nähneet, kunnostautuvat hieman tuunauksen jälkeen ja ovat jälleen omistajalleen yhtä tärkeät kuin uusin vaateostos. 

Nimittäin caprihousut, valkeat, ajalta ennen matalaa vyötäröä. Siljan laivalta ostettu siis, kun tytöt olivat pieniä, muistelen. Korkea vyötärö on meille aikuisille naisille paljon edustavampi kuin se matala, mutta kun muoti tuli ja vei mennessään, niin sitä jotenkin sumeni oma vartalokuva ja niissä matalavyötäröisissä sitten hilluttiin  näihin päiviin asti.  Nyt sitten ollaan palaamassa korkeampiin malleihin, aamen sille.  Valitettavasti vielä meikäläiseltä löytyy muutamat, käytössä olevat matalayötäröiset, mutta aina on tunika tai paita peittämässä housunkauluksen päällä.

Housut olivat hieman väljät  reisistä ja tuo malli ei oikein ole enää kiva nykyisin, joten päätin ne korjata tai tuunata käyttökelpoisemmaksi. Pätkäisin vain suoraan mitasta pois reippaalla otteella ja tyttären antaessa apua mittauksissa, että mikähän pituus olisi se paras minulle shortseissa. Näistä tuli siis shortsit ja lahkeensuut vain ommeltiin kaksinkertaisella käänteellä ja nyt minulla on uudet shortsit matkalle mukaan. Tämä on niin helppo vinkki ettei helpommaksi tule. Tai voihan tuon ompeleen jättää pois ja rispaannuttaa reunan, mutta itse päädyin tähän siistimpään versioon.
Shortsien kaveriksi joku värikäs paita ja rennosti huulikiillettä ja aurinkopuuteria Jane Iredalelta sekä sävyyn sopivaa kynsilakkaa, Ellokselta. Paita on ostettu Ginatrikoosta Tukholmasta ja varmaan samoihin aikoihin, kuin nuo caprit, silloin kyseistä liikettä ei vielä ollut suomessa. Jestas, että minulla löytyy näitä ikäloppuja kuteita, mutta nyt taitaa olla tässä nämä minun muotituunaukset tälle kesälle.

Eihän tämä nyt uusi vinkki ole, mutta sellainen käyttökelpoinen kyllä muistuttamaan siitä, ettei kaikkia tarvitse aina ostaa uutena.


Löytyykö teiltä ikäloppuja vaatteita ja tuunaatteko te niitä koskaan paremmiksi vai lähteekö ne suoraan lumppuihin?


10 kommenttia on "DIY: Valkoiset caprit muuttuivat uudeksi tuunaamalla"
 1. Hieno tuunaus! :D Mä tykkään kyllä tuunata, sillä siinä säästää kivasti eikä tarvi aina ostaa uutta ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, säästää ja saa tehdessä kivan mielen:)

   Poista
 2. Minä olen housuista tehnyt hameen ja shortsitkin olen ommellut.
  Sinun shortseista tuli todella hyvännäköiset ja tuo paitakin on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Housuista hame vaatiikin jo enemmän suunnittelua:)

   Poista
 3. Samanlaisia tuunauksia täällä tehty.
  Tein myös muuten jo ei käytössä, ihanan värisestä t-paidasta hiuspantoja.
  Leikkasin helmasta sopivan levyisen siivun reilusti kaksinkertaisena, taittelin sen ja kiepautin sen kaksinkertaiseksi, kierrekohta kivana koristeena edessä tai sit taakse, jos haluaa sileän leveän osan eteen.
  Toisen tein niin et leikkasin sen pitkäksi nauhaksi ja saan solmittua siihen rusetin pään päälle. Hyviä mökkipantoja ja miksei ihan kaupungillekin.
  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva idea. Näitä kannattaakin painaa mieleen, kun seuravan kerran t-paitoja meinää heitellä menemään:)

   Poista
 4. Ihana asu ja kosmet ja voi itku kun tuo oma Syster P koru meni rikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Voi, menikö se rikki, onpa harmi! Minustakin se on nätti, mutta vaan niin iso, että siksi hieman hankala.

   Poista
 5. Kiva tuunaus, jolla caprit saivat lisäkäyttöaikaa. Pitäisi itsekin useammin tuunata vanhoja vaatteita uusiokäyttöön, jotenkin vain se aina jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä aina kesäisin saan näitä tuunaus-"kohtauksia":)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature