Kroatia, Tucepi

heinäkuuta 31, 2016


Matkakohteena Kroatia, Makarskajan Riviera


Heipparallaa! Täällä ollaan taas kotosalla ja lomamatkalta palasimme eilen. Olipas hieno kohde tuo Makarskajan Riviera, niin kaunista ja yllättävän siistiä. Ei koko matkalla haissut viemäri eikä roskia pahemmin näkynyt ja aina oli joku harjan kanssa siistimässä paikkoja. Siisteys kyllä vaikuttaa meikäläiseen yllättävän paljon ja ei pelkästään se, että hotelli on siisti vaan myös matkakohde. Ensimmäistä kertaa lepsuilin käsidesin käytön suhteen ja eipä tarvinnut huolehtia vatsataudeista, sillä juomavesi oli juomakelpoista ja koska oppaat sanoivat sitä juovansa, niin huoletonna söimme kaikenlaista ja joimme jäiden kanssa juomia. Juomavesi kyllä tästä huolimatta ostettiin pullotettuna. 


Hotelli Tucepissa


Hotelli Alga oli siisti ja allasalueet hienot, palvelu hyvä ja aamupala aivan uskomattoman monipuolinen. Hotellin parissa ravintolassa söimme myös ja eipä tule mieleen moitittavaa. Huoneet olivat hieman kuluneet, mutta ihan siistit. Tytöillä oli nyt oma huoneensa, joten se vaikutti myös siihen, että jokainen sai vähän omaa rauhaa ja ei tullut mitään turhia kinasteluja, kun ollaan yhdessä 24/7. 

Hotellin sijainti oli keskeinen tuossa pienessä Tucepin kylässä, joka elää turismin varassa huhtikuusta lokakuuhun ja talvella vaan odotellaan sesongin alkamista. Alueella viljellään hieman viiniä ja oliivipuita näytti myös kasvavan. Paikka on hyvin kivikkoinen ja viljelysmaita ei pahemmin ole. Rannat olivat kivikkoisia, mutta kivet olivat pieniä. Meri oli uskomattoman kirkas ja puhdas. Merisiilejä siellä oli paljon, joten uimakengät oli järkevää hankkia.

Kylään ajaa Splitin lentokentältä puolitoista -kaksi tuntia, joten bussissa istumiseen kannattaa varautua, kun retkille lähtee. 


Ihmiset


Ihmiset Kroatiassa olivat kohteliaita, ehkä käytökseltään hieman samanlaisia kuin me suomalaiset eli ymmärtävät antaa tilaa, eivätkä tuppaannu liian lähelle. Kukaan ei tullut kaupittelemaan mitään tai huudellut perään. Kielitaitokin paikallisilla on parantunut vuosien myötä, joten englannilla pärjäsi ja jonkin verran venäjästä oli apua. Saksan kieli on kuitenkin aika vahvoilla ja saksalaisia turisteja sieltä löytyikin aika paljon. Humalassa olevia ihmisiä ei pahemmin näkynyt ja jos oli niin osasivat käyttäytyä hyvin eli tämä kohde ei kyllä ole mikään rilluttelukohde. Heinäkuu on vaan niin korkeasesonkiaikaa, että turisteja oli aivan liikaa joka puolella. Kannattaa valita joku muu kuukausi, jos se on mahdollista. 

Tässä esittelin teille vähän ensimmäisen päivän kuvia. Lähdimme aamulla kotoa puoli seitsemältä kentälle ja lento kesti vain kaksi ja puoli tuntia, siitä bussilla sitten eri hotellien kautta ja perillä olimme neljän tienoilla. Eli ei kovinkaan kaukana, mutta kaiken sälän jälkeen tuntui, kuin olisi kauemmaskin matkannut. Väsymys iski ja unille kävimme suhteellisen aikaisen, ensin auringonlaskua ihailtuamme. 
16 kommenttia on "Kroatia, Tucepi"
 1. Upean näköinen paikka ja ihania nuo tyttöjen yhteiskuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia oli meille todella positiivinen yllätys, vaikka olinkin jo kuullut hyvää etukäteen, niin en pettynyt mistään:)

   Poista
 2. Kroatiassa en ole koskaan käynyt. Paljon kehuja olen kyllä kuullut. Ja niin tämä sinunkin hieno postauksesi kertoo - siisti, kaunis paikka. Ja uskonpa, että näin on muuallakin kuin vain tässä viehättävässä Tucepin kylässä.
  Kauniita kuvia! Ja houkutteleva postaus! Joskus ainakin jonnekin päin Kroatiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula:) <3
   Kroatia vei kyllä sydämeni ja on varmasti vierailemisen arvoinen maa. Lisää postauksia matkasta on tulossa täällä blogissa:)

   Poista
 3. Oih, ihana Kroatia ☺ Mukavat muistot heräsi muutaman vuoden taakse, kun olimme sielä.
  Kroatia vei myös sydämeni♫
  Kivaa alkavaa elokuuta Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinä myös ihastuit siihen:) Ihmettelen suuresti, jos joku ei tykkää, sillä kaunis, siisti ja vielä suhteellisen halpakin kohde on nyt kovasti in ja kaikilta tulee suitsutusta.

   Poista
 4. Mikähän siinä on, että loman ekana iltana aina uuvahtaa, ehkä se on se lento joka vie voimat. :D Kauniin näköistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kaikki se jännitys mikä matkaan liittyy. Minä matkanjärjestäjänä koen aina lievää stressiä siitä, että olenko valinnut kohteen, hotellin ja sijainnin sopivaksi, ettei mene matka harmitteluun. Muutama kerta ollaan oltu takapajulassa ja väsytty hotellin ympäristöön, kun muuallekaan ei pääse. Mutta nyt kävi hyvin!:)

   Poista
 5. Ihania maisemia ja tuo viimeinen kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia oli todella kaunis vuorineen ja kirkkaine merineen:)

   Poista
 6. Upeita kuvia ja ystäväkin kehui Kroatiaa vastikään kovasti. :)Tykkään siitä ettei ihmiset tule iholle eli kuulostaa hyvälle.

  Mies on käynyt useamman kerran Kroatiassa purjehtimassa, joten on fiilis harmi kyllä, ettei Kroatia ihan heti ole listalla.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana paikka ja varmasti tykkäisit! No, ehkä sitten myöhemmin:) Mutta nyt vielä hintataso sopiva kukkarolle ja mitkä shoppailut me tehtiin, kun päästiin vähän "irti" shoppingcenterissä:D Ruoka hyvää ja ilmakin mahtava, tosin himpun liian kuuma meikäläiselle, mutten valita!

   Poista
 7. Kroatia taitaa olla nyt aika hitti - useamman olen kuullut tämän kesän aikana siellä lomailleen. Upeat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Minä kyllä yllätyin, että se oli niin suosittu ja kyllä sitä porukkaa siellä pikku kylässä ihan riittämiin oli, liikaakin, se oli ainoa miinus. Mutta kaipa se pitää kestää, jos heinäkuulla matkustaa:)

   Poista
 8. Ihanan näköinen paikka. En ole koskaan käynyt itse tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisit varmasti, sillä muistutti hieman kreikkaa, jos johonkin pitää verrata:) Niin kaunista ja emme edes kaikkea ennättäneet nähdä, mitä olisimme halunneet, joten pitänee tehdä vielä toinen reissu joskus!:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature