La Bottega in Tallinn

heinäkuuta 13, 2016

Viikko sitten olimme mieheni kanssa juhlimassa 20 yhteistä aviovuotta ja halusin varmistaa, että saamme ruokapaikan illalliselle johonkin viihtyisään ruokaravintolaan. Olen pari kertaa joutunut kokeilemaan useampaa ravintolaa, kun en ole ymmärtänyt tehdä pöytävarausta, joten en halunnut sitä kohtaloa nyt. Tutkin etukäteen suosituimpia ravintoloita ja blogeista löytyi taas tietoa mukavasti useammasta kivasta paikasta, johon kannattaa tutustua. La Bottega vaikutti myös ruokalistaltaan normaalilta, minun makuuni. Koska en syö kalaa ja lehmän vatsalaukku ei houkuttele, niin italialainen ravintola, joka ei ole pitseria kuitenkaan, sopi tähän iltaan meille molemmille. Netin kautta varaus ja homma oli heti valmis.

Kurkkasimme jo päivällä tätä ravintolaa, kun seikkailimme vanhassa kaupungissa. Ravintola löytyy osoitteesta Vene 4 ja koska se sijaitsi lähellä hotellia, niin mikäs sen kätevämpää käydä vähän kurkkimassa, millaista siellä on. Tarkoituksena oli myös siirtää pöytävarausta hieman myöhäisemmälle ja sekin sopi.

Illalla ystävällinen italialainen mies, kaiketi omistaja, otti meidät vastaan ja paikasta sai heti viihtyisän vaikutelman. Korkeat viinikaapit, siis todella korkeat, ympäröi meidät kahden seinän verran. Osa noista pulloista oli varmasti vain rekvisiittaa, koska kunnon tikkailla niihin olisi vain yltänyt tuonne katonrajaan.Yläkerrassa oli upea vessa ja kyllähän jokainen nainen  ja mies tietää, että vessa kertoo paljon myös paikan tasosta.


Söimme alukupaloiksi bruchettaa ja ...


pääruuaksi valitsin sirloin steakin. Villin rucolamättään alta sitä saikin etsiä ja löytyi ja  herkullista oli. Suklaakakku oli myös hyvää, mutta olisin kyllä mieluimmin ottanut sen lämpimänä. Kyllä se kaikki lautaselta katosi,  mutta lämmin suklaakakku on vain niin taivaallista. 

Lämpimästi suosittelen tätä ravintolaa, jos Tallinnassa pyöritte. Palvelu oli erinomaista ja ruoka hyvää ja hintakaan ei ollut paha, vaikka ehkä hieman tyyriimpi Tallinnan hinnoiksi. Pihvi oli 22 e, joten ei hullumpi.

Millaisissa ruokapaikoissa te käytte Tallinnan matkoilla? Tähän saa laittaa hieman vinkkiä, jos haluaa.
10 kommenttia on "La Bottega in Tallinn"
 1. Minä en voi muuta vinkkiä antaa kuin Italialaisen ravintolan nimeltä Vapiano, ruoka oli hyvää ja mielestäni myös edullista.
  Ihanalta näyttää tuo ruoka, nam! Lämmin suklaakakku ja lasi kylmää maitoa=taivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapiano on meidän tyttärien suosikki, täällä Helsingissä, joten hyvä vinkki, kiitti!

   Poista
 2. Nam ihan täydellinen hääpäiväruoka. No F-Hoone on yksiä lemppareita, ja hitsi vanhassa kaupungissa joku, mutta kun en koskaan muista nimiä.

  Aurinkoa päivään M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, että ne ruokapaikat tahtoo unohtua, siksipä ajattelin jos niitä alkaisi keräämään:)Pistän nyt muistiin tuon F-Hoonen! Kiitti.<3

   Poista
 3. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Kävin ystävän polttareissa Tallinnassa ihan mahti ruokapaikassa, harmi kun en muista nimeä! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli :) Mutta hei, noinhan se usein on, että nämä nimet tahtoo unohtua, mutta jos joskus muistat, niin vinkkaa, jotta voisi käydä kokeilemassa taas jotain uutta:)

   Poista
 4. Ribe ja Von Krahli Aed vanhassa kaupungissa ovat suosikkini. Tommys Grill Nordic Forum Hotellin vieressä täyttää nälkäisen pihvinystävän vatsan :) (lue: miehen :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti näistä:) Nämä nimet on hyvä olla tallessa, kun seuraavan kerra Tallinnaan menee! Voisin kuvitella, että juuri tuo pihvipaikka olisi minun mieleen kanssa:D

   Poista
 5. Olen joskus syönyt La Bottegassa. Kiva paikka. Robe on hyvä fine dining-paikka, F-hoone hauska rento ravintola, Telliskivellä on muitakin kivoja paikkoja, mm. Kolm Sibulat. Samojen omistajien Kohvik Moon Kslamajassa on myös hyvä. Lähellä on myös Klaus, josta pidän muunkin kuin (mieheni) nimen takia. Eilen oltiin Kalamajassa uudessa Korstenissa, löytyy tiilisen korkean savupiipun vierestä. Tyylikkään rouhea, erinomainen hinta-laatusuhde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä:) Meille oli tärkeä, että paikka löytyisi suhteellisen läheltä hotellia ja ettei meikäläisen tarvi harppoa piikkareilla kilometritolkulla. Tuo Telliskivi pitäisi muutenkin koluta omalla ajallaan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature