DIY: Vaahteranlehdistä kranssi eteiseen

marraskuuta 01, 2016

Vaahteranlehdissä olevaa kaunista ruskan väriä voi ihastella vain hetken ja sitten se on jo ohi ja lehdet muuttuvan ruskeiksi ja se oli siinä. Mitä, jos sen värin saisi pysymään yhtä hehkuvana vielä kranssissa ollessaankin? Säilöttyä ruskaa vähän talteen. Kävin tuumasta toimeen ja tätä kokeilemaan. Otin esille liimalakan ja sivelin tuoreisiin ja osa taisi olla vähän jo kuivuneitakin lehtiä, ja kovetin ja säilöin värin lehtiin.Pihan omenapuun karsituista oksista kieputin pohjan kranssille ja sidoin kokoon rautalangalla.
Siten kuumaliimaa kranssipohjaan ja siihen painelin varovasti lehtiä välillä kyllä sormenpäitä poltellen. Lehdet ovat hyvin hauraita, joten ne murtuvat helposti, joten tässä kannattaa olla helläkätinen, mutta painaa liimakohtaa sen verran reippaasti, että lehti tarttuu kiinni. Siinä ne sormenpäät joutuivat hieman koville.Laittaako valmis kranssi pystyyn nojailemaan seinään, sillä uusia naulanreikiä ei viitsisi laittaa?Vai sittenkin pöydän päälle?
Kyllä, pöydän päälle ja kynttilä keskelle ja ei tämä herkkyydessään kyllä tuolla ulkona ovessa olisikaan kestänyt, vaikka siihen suunnittelin. Vielä hetki mennään siis syksyn teemoilla, mutta pikkuhiljaa siirrytään jouluisampaan somistukseen. Niin, nythän on jo kyllä marraskuu! En kuitenkaan halua liian aikaisin joulua kotiini laittaa, jotta siihen ei sitten jo kyllästy, kun itse joulu koittaa. 

Olisiko teillä jakaa ideoita siitä, miten vaahteranlehtien värin muutoin saisi pysymään hehkeänä?
Laitan tänne vielä linkin minun edelliseen tekemääni vaahteranlehtikranssiin, täällä ,joten huomaatte, kuinka nopeasti värit katoaa noista lehdistä. Ne on kerätty samoihin aikoihin, mutta vain toiset saivat liimalakkaa. Toisaalta tuollainen ruskeahko väri on minusta ihan nätti, mutta toki hehku näissä toisissa on näyttävämpi.
14 kommenttia on "DIY: Vaahteranlehdistä kranssi eteiseen"
 1. Ihan megakiva ja syksyn juhliin, Halloweeniin jne. Kyllä syksy osaa myös olla kaunis. <3 Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Syksyn värit ovat kyllä ihania ja siksi olen yrittänyt vuosien varrella keksiä konsteja saada niitä säilymään. Nyt näyttäisi onnistuvan!

   Poista
 2. Kaunis kranssi syksyn väreissä. Vaahteranlehdet ovat valtavan kauniita ja usein niin upeissa väriyhdistelmissä, että niistä on kiva luoda kaikenlaista!

  Oikein hyvää marraskuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Värit oikein hehkuvat osaltaan myös tuon liimalakan ansiosta:) Mukavaa marraskuuta sinne myös <3

   Poista
 3. Huikean kaunis kranssi ☺4
  En ainakaan tiedä millä saisi lehtien värin säilymään.
  Kivaa tiistaipäivää ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No tällä näyttäisi nyt pysyvän, sillä näiden lakkaliimailuista on jo viikkoja! Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Enpä keksi muuta tapaa kuin laminoinnin, missä lehdet pysyisivät hyvinä.
  Ihanan kranssin olet tehnyt.
  Mukavaa marraskuun ensimmäistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Laminoinnissa kyllä ne tahtoo ruskettua, mulla on ainakin käynyt niin! Olenkohan tehnyt sit vääriin? Mutta tämä nyt ainakin toimii!
   Mukavaa marraskuuta!

   Poista
 5. Täytyypäs kokeilla tuota liimalakkaa, kranssi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kannattaa, sillä sitä voi käyttää aika moneen muuhunkin juttuun, nyt kun lehdet ovat jo kuihtuneet!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature