Joulukalenteri 13.12.

joulukuuta 12, 2016
Nyt on tekoturkis jälleen muodissa ja koska olen esitellyt kaikenlaisia käsityöläisjuttuja blogin kalenterissa, niin heitän tähän vielä tämän turkin, jonka ompelin tyttärelle. 

Juttu meni näin, että etsimme tyttärelle lämpimämpää takkia, kun edellinen oli käynyt pieneksi. Tuskastuimme suhteellisen pian, kun takit ja hinnat eivät tuntuneet kohtaavan sillä tavalla järkevästi. Eikä me kyllä löydetty kovin kivoja vaihtoehtojakaan, joten tytär kokeili yhtä mustaa turkkia ja saimme siitä kimmokkeen.

 Eurokankaasta löysimme tarvittavat materiaalit turkin luomiseen ja sitten vain kotiin ja miettimään kunnolla mallia. Ihan yksinkertainen, hieman laatikkomainen ja nepparit kiinnitykseen ja pieni pystykaulus. Halusin ostaa väliin vatiinia, opin tämän sanan äskettäin, sillä halusin turkin olevan oikeasti lämmin myös pakkasella. Vatini on siis sellainen kankaan tyylinen, hieman muistuttaa kyllä kertakäyttölakanaa, mutta on paksumpi ja on lämmin ja sijoitetaan vuoren ja turkiksen väliin. 


Tämä turkki on kuulemma tosi lämmin ja tytär tykkää, mikä on pääasia. Jos käyt ompelemaan turkkia, niin kannattaa valita todella suora malli, johon myös suorat hihat on helppo kiinnittää ja ei tarvitse kikkailla mitään turhia. Toimii hyvin ja selkeys on tässä materiaalissa se juttu. 

Tekoturkista jäi, joten on pakko keksiä siitä jotakin kivaa, vaikka somisteeksi.  Tämmöinen kalenteriluukku tänään asukuvituksin. Kynnet sopii hyvin turkin väritykseen ja lakka on Isadoran uusi Holographic nails lakka.

 Luitteko muuten juttua, jossa Sokos kuulemma lopettaa turkisten myynnit kokonaan? No, nyt on siis tekoturkisten aika, vaikka joku jo valitti, ettei ne maadu ikinä ja ovat luonnolle huonompi valinta. Mutta joo, ei voi voittaa.
Pakko laittaa vielä tänne loppuun kuva, jossa myös ollaan meikäläisen tekemissä turkeissa.


16 kommenttia on "Joulukalenteri 13.12."
 1. Todella upea tekoturkis. Siis wau!
  Ihanaa tiistaita M <3

  VastaaPoista
 2. Voi pyhä sylvi, onko mitään mitä et osaa ommella ja oliko tämä se itsenäisyyspäivän proggis? Voi tuota alempaa kuvaa, miten suloiset tytöt ja niin kauniita tänä päivänä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan se, siksi jäi linnan kemut väliin:D Kyllä mulla on juttuja, joita en osaa ommella ja miesten pukua en kyllä alkais väsäämään:)
   Tuosta alemmasta kuvasta tulee kyllä hymy huulille:)

   Poista
 3. Tulipa ihana turkki ja varmasti mieleinen! Tuntuu ettei hinta ja laatu kohtaa kovinkaan usein, melkein työpalkan saa mennen tullen! Ihana tuo kynsilakka ja upeat kynnetkin :D

  Suloisia pikkuneitejä turkeissaan!

  Kaunista Lucian-päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä mä nyt taisin onnistua, kun turkki on ollut jokainen päivä päällä:D
   Juuri nuo hurjat hinnat saavat mun usein istahtamaan tuon ompelukoneen ääreen:)
   Ihanaa iltaa!

   Poista
 4. Ihana turkki! En voi kuin ihmetellä taitojasi.
  Ja tytöillä oli pikkuisinakin turkit, suloinen kuva!
  Pirteää pakkasviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nauratti, kun löysin tuon kuvan tytöistä pienenä ja tietysti turkit niskassa! Historia toistaa muodissa itseään, tässä on todiste:D
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Todella upea takki <3 Olet sinä vaan niin taitava ompelija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nyt on kyllä kivoja materiaaleja tarjolla, joten silloin on kiva ommellakin!

   Poista
 6. Ihana takki! <3 Mun pitäis kans askarrella joku simppeli takki hautajaisiin, kun en viittis ostaa mitään hirveen kallista, kun mustalle takille on harvemmin käyttöä.. mutta musta tekoturkki vois olla aika hieno <3 Ihanat pikkuneidit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Totta, mustalle on kyllä käyttöä moneen, joten se olisi minunkin valinta. Toki tumma harmaa käy varmasti myös.
   Eikö ole hauskat ilmeet tytöillä tuossa kuvassa pieninä!:D

   Poista
 7. Voi miten lämpöisen näköinen takki! <3

  VastaaPoista
 8. Tosi ihanan näköinen takki! Kyllä vaan jaksan ihastella näitä aikaansaannoksiasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!:) No, mä yritän aina laskea, että säästän, kun teen itse, mutta usein en säästä kovinkaan paljoa sitten lopulta! Toki nyt jonkun 50-60e tässä tapauksessa ja noissa kaupan turkeissa ei ollut sitä vatiinia, joten niillä ei tarkene kovilla pakkasilla:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature