Joulukalenteri 14.12.

joulukuuta 13, 2016

Tänään joulukalenterissa on vuorossa todella edullinen idea joululahjaksi tai sitten itselle omaan tarpeeseen. Tähän tarvitaan muutama kulahtanut ja jo käytöstä poistettu t-paita, mielellään isohko miesten paita. Olen metsästänyt noita mieheni hiukan jo rispaantuneita t-paitoja tähän projektiin ja muutaman sainkin jo napattua. Sitten alkaakin seuraava vaihe.Eli leikataan kudetta. Puuvillakudetta  saa ostaa valmiina, mutta hei, jos sen voi hyötykäyttää omasta varastosta, niin sen parempi. Leikkaa kainaloiden alta paita suoraan poikki, sillä muutoin tulee hankaluuksia saumojen kanssa ja niistä ei saa siistiä kudetta. Aseta paita niin, että aloitat helmasta leikkaamaan sivusaumaa kohden. Leikkaat noin kahden sentin suikaleita ja lopetat aina leikkaamisen noin kolmen sentin päästä sivusta. Kun kappale on leikattu, niin avaa suikaleita sen verran, että saat leikattua nauhaa. Eli nyt pitää leikata hieman vinoon kudetta, jotta nauha ei katkea, vaan pysyy yhtenäisenä. Tarkkaile aluksi miten leikkauksen pitää mennä, jottei kude katkea. Kyllä se minullakin meni vääriin ensin tuossa alussa, ennen kuin ymmärsin miten se tulee leikata.Kun alat keriä kudetta, niin muista venyttää sitä hieman, jotta se kiertyy enenmmän lankamaiseksi ja sitä on helpompi virkata. Tästä sitten vain seuraavaan vaiheeseen, eli korin virkkaamiseen.Korin virkkaamiseen löytyy erinäisiä ohjeita ja vidoita, joten kurkkaa vaikka täältä miten sen voi virkata.Minulla kun noita lankoja pyörii kaikenlaisissa pusseissa, niin sain ne nyt siististi ojennukseen tuohon koriin. Korin virkkaa nopeasti, koska kude on paksua, joten tämän toteuttamiseen ei mene kovin paljoa aikaa.
8 kommenttia on "Joulukalenteri 14.12."
 1. Hyvältä näyttää kori.
  Ihanaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Pöllyää muuten jonkin verran tuo kude, mutta muuten ok:)

   Poista
 2. Kivannäköinen kori ja vaihteeksi neliömäinen. Lankakerätkin on ihanan värisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja juu neliö tuntui mukavammalta tällä kertaa:) Sininen kude jäi nyt vielä odottaan kaveria, tai muuta sävyä, kunhan miehen paitoja saan lisää:)

   Poista
 3. Vitsit sä oot taitava, tosi kiva kori! Taas kateellisena katson ja huokailen, kun tiedän, että omat hermot ei riitä tällaiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Älä kuule sano, voihan se olla, että innostut! Valmista kudetta voi toki ostaa ja silloin, ainakin jonkin verran, säästää hermoja:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiios:) Näitä on näkynyt aika paljon esillä ja päätin itse myös kokeilla. Paitoja pitäs kyllä saada enenmmän kuteeksi, mutta mies ei hevin luovu omistaan:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature