Pipo ja huivi alpakasta

tammikuuta 12, 2017


Kuten tuossa alkuviikosta jo mainitsinkin, niin Satumainen neule -projektista jäi puolitoista kerää lankaa ja niistä neuloin joululomalla tämän pipon ja huivin. Muutama pätkä vielä jäi näistäkin, joten upotin ne pitkiin sukkiin, jotka sain alkuviikosta valmiiksi. Nyt ei jäänyt yhtään langanpätkää lojumaan nurkkiin ja olen siitä iloinen. 

Piposta tein hyvin yksinkertaisen ja sileän, jotta langan pehmoisuus ja alpakkamaisuus tulee hyvin esille. Puikoiksi valitsin ohuet kolmosen puikot, mutta huivin tein samalla kuin neulepaidankin, eli kutosen puikoilla. Vaikka pipo näyttää ohuehkolta, niin tuo alpakka on todella lämmin ja pitää lämmön, vaikka kastuisi.

Aluksi minulla oli ongelmia, sillä kuinka suunnitella pipo, jos kaikki pipon mallit näyttävät omassa päässä tyhmiltä tai littaavat hiukset ja pipoa ei kehtaa päästään sen jälkeen enää ottaa. Minulle kun ei yksinkertaisesti pipo sovi. Varsinkin kun käyttää silmälaseja, en halua pipon olevan turhan tiukka, koska sangat alkavat painamaan. Noh, koska en ole teini ja tiedän pipon tärkeäksi, niin mennään sitten simppelillä mallilla ja aloin vain neuloa "beaniemaista"yksilöä. Tässä on ohje, jos joku innostuu neulomaan.

 Loin 80 s sukkapuikoille ja neuloin suljettuna neuleena ensimmäisen krs nurin ja sitten aloitin sileän neulomisen eli neuloin oikein, kunnes pipon mittaa oli 20 cm reunasta mitaten. Tein 8 sakaran sädekavennuksilla kavennukset. Neuloin 2 s takareunasta yhteen, neuloin 8 s ja toistin, kunnes krs oli tehty. Tein nämä samat kavennukset  5 krt, joka toinen krs ja lopulta päättelin kaikki silmukat kerralla vetäen ne langalla läpi yhteen.

Huivissa loin kutosen puikoille 50 s ja neulo 1n, 4o, 1n, 4o jne ja nurjalla nurjat oikein ja oikeat nurin. Neuloin, kunnes huivissa oli minusta riittävä pituus ja päättelin silmukat kerralla.

Millaisista pipoista te tykkäätte ja käytättekö te yleensä pipoja?

14 kommenttia on "Pipo ja huivi alpakasta"
 1. Aivan ihanan pehmoisen näköiset! <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit. Miten niin pipo ei sovi sulle? Tuo ainakin sopii ihan täydellisesti. Itse olen sellainen päästä hikoilija ja pidän usein puuvillaisia pipoja, tosi pakkasella, laita sitten äitini Virosta ostaman mustan neulepipon, jossa on fleecevuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jotain tarumoja on kai jäänyt ja oma kallonmalli ei ole pipoihin sopiva:) Mutta järkeä täytyy olla, joten pakko sitä on pitää! Minullaki on paukkupakkasille fleecevuorella varustettu pipo!

   Poista
 3. Ihanat ja kauniin väriset! <3 Minä en voi käyttää pipoa ollenkaan...pää kutisee jos pipo on ollut hetken päässä. Käytän huppua ja kovemmilla pakkasilla isoa tuubihuvia.
  Minusta nuo sopivat hyvin sinulle ja natsaa myös kauniisti hiustesi värin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita:) Minäkin usein käytän huppua, mutta villakangastakin kanssa on pakko vetäistä pipo päähän:)

   Poista
 4. Kovin pipo ihminen en ole, kun pipo lättää mun ja valmiksi läsähtäneet hiukset :D Mutta kyllä sitä kovilla pakkasilla taikka tuulella pipon päähän laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tuosta minäkin kärsin!! Mutta pakkasella tärkeintä on lämmin pipo:)

   Poista
 5. Lenkillä on pipo päässä. Olen myös kutonut alpakasta tuubihuivin vaaleanpunaisen.

  VastaaPoista
 6. Käytän ja tykkään juuri tuollaisista, niin ihanan pörröisen pehmeät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mukava päässä ja kaulassa tuo huivi lämmittää mukavasti:)

   Poista
 7. En ole oikein pipoihminen, tykkäisin kyllä mutta varmaan nuo samat syyt kuin sinulla pipon käyttämättömyyteen vaikuttaa, paitsi lenkillä. Tuollainen untuvainen pipo olisi ihana! Eniten tykkään sellaisista Betty Poop -tyyppisistä hatuista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen enemmän hattujen perään, mutta koko ei saa olla liian suuri, sillä pienenä ihmisenä näytän koomiselta isolierisessä hatussa:)
   Lenkillä se on aivan sama mitä on päässä, kunhan on pipo:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature