Satumainen Faerytale- neule

tammikuuta 08, 2017
Ennen joulua olin ahkera ja neuloin ihanan pehmoisesta Faerytale alpakkalangasta neuleen. Ideana oli toteuttaa perusneule ilman turhia kikkailuja, pehmoinen lanka puhukoon puolestaan. Ennätin jo huolestua, että saanko laittaa tätä neuletta lainkaan ylleni noiden sateisten päivien aikana, joulun tienoilla. No, toki sain ja pakkastahan tulikin yli odotusten. Neule on todella lämmin ja siksi tein sen isoilla kutosen puikoilla. Lankaa ei mennyt kuin kolme- neljä kerää ja tein lopuilla vielä pipon ja huivinkin. Ne esittelen kohta myös täällä blogissa.  

Tässäpä on neuleeseen ohje ja lupaan, että ei kauaa aikaa mene, kun neule on tehty. Sopii myös aloittelijalle. Langat ostin syksyllä Oulunkylän lankamaailmasta ja näyttää tasaisin väliajoin lanka olevan myös tarjouksessa. Verkkokauppaan pääsee tästä.

Ohje reiluun S-kokoon:
Etukappale:
Luo 60 s ja neulo joustinneuletta 2 o, 2 n 12 krs ja aloita sileä neule. Oikealla oikein ja nurjalla nurin ja kun kappaleen koko pituus on 48 cm aloita keskeltä kaula-aukon kaventaminen. Neulo oikealla puolella oikein 25 s, 2 o yhteen ja neulo jäljelle jäävät 3 s o käänny ja neulo nurin kaikki puikoilla olevat silmukat. Tee näitä kavennuksia kaula-aukon kohdalla 5 kertaa joka 4. krs. Kun kpl korkeus on 61 cm päätä olkapään silmukat kerralla. Tee toinen puoli peilikuvaksi, mutta neulo kaula-aukon suunnasta lähtien 3 o, ylivetokavennus ja sitten loput silmukat oikein.

Tee takakappale samoilla 60 silmukalla, mutta kun kappale on 61 cm päättele kaikki silmukat kerralla.

Hihat: 
Luo 30 s ja neulo joustinta 12 krs ja aloita sileä neule. Lisää 5 s molemmille sivuille tasaisin välein (lopussa silmukoita hihassa on 40) ja neulo kunnes kappaleen pituus on 42 cm, päättele silmukat kerralla. Tee toinen hiha samoin.

Lopuksi yhdistä kappaleet joko neulomalla tai virkkaamalla yhteen ja kiinnitä hihat. Virkkaa kiinteitä silmukoita 1 krs kaula-aukon reunaan takakappaleessa. 
27 kommenttia on "Satumainen Faerytale- neule"
 1. Kaunis ja yksinkertainen malli! Pitäisi yrittää itsekin neuloa, mutta mun kärsivällisyyden vuoksi olen pysynyt edelleen pienissä töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No kuule tässä ei edes tarvi paljoa kärsivällisyyttä, koska neule on ilmava ja isoilla puikoilla tulee nopeasti valmiiksi:)

   Poista
 2. Aivan ihana💗 tuollaista etsinyt kaupoista, ei vaan ole mieleistä löytynyt. Kiitos ohjeesta, sisko saa neuloa mulle tän 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain ja kiva, jos innostuit:) Siskosi varmaan tekaisee sen hetkessä:)

   Poista
 3. Kaunis, hempeä ja kevyt neule <3 Sopii hyvin sinulle!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos:) Minulla taitaa olla vielä tuollainen lapsellinen viehtymys näihin hattaraväreihin:)

   Poista
 5. Ihanan pehmoisennäköinen neule ja mikä väri! <3

  VastaaPoista
 6. no ootpas taas oikean pörröisen ihanuuden loihtinut, tosi ihana <3

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen sana, joka minulle tuli mieleen tästä puserosta oli suloinen. Pehmeä, vaaleanpunainen ja suloinen. Sopii sinulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mun mielikuva oli aika sama, kun näin nämä langat kaupassa:)
   Vaaleanpunainen on hiukan riskiväri tässä iässä, mutta kiva, jos se sopii!:D

   Poista
 8. Emmääkestä! Nää sun neulomukset on aina niin kauniita. Ole kyllä taitava ja väri sopii sulle tosi hyvin. Aivan ihana neule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina:) Tää ny oli vaan sellanen simppeli malli, mutta yleensä ne onkin just pitkäikäisempiä.

   Poista
 9. Voi että on ihana neule, kuin untuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo lanka on vaan niin ihanaa ja ei kutita!

   Poista
 10. Oih, onpa ihanan näköinen neule! Todella kevyen, mutta silti lämpimän oloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sitä se muuten on, kevyt ja silti lämmin, alpakka on:)

   Poista
 11. JESS!Ihana,tekoon menee tämäkin.Just tällaisia simppeleitä telkankatselu/junamatka-neuleita.Poutapilvi-hattara-vaahtokarkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sari:) No tämä on sellanen ja nopeasti tulee valmiiksi. Todellakin noita kaikkia kuvaamiasi sanoja voi käyttää tästä neuleesta:)

   Poista
 12. Hei! Ihana paita! Millä puikoilla teit ja paljonko kului lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Kutosen puikot oli käytössä ja tuolla olinkin postaukseen kirjoittanut, että kolme neljä kerää meni ja vielä riitti pipoon ja huiviin:)Eli on tosi riittoisa lanka.

   Poista
 13. Aivan ihana väri! Minulla on vaaleanpunainen kausi meneillään - onko tuo langan väri tumma tai vaalea roosa?

  VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post Signature