Sòley Islannin villistä luonnosta

tammikuuta 25, 2017

Sòley muistuttaa minusta sanana aurinkoa, mutta tässä onkin kyse islantilaisesta luonnonkosmetiikasta. Sarja perustuu ikivanhaan luononparantamisen perinteeseen, jossa islannin puhtaan luonnon yrteistä ja öljyistä keitellään hoitavia ihonhoitotuotteita.

 Näin tämä Sòley Organics alunperin lähti liikkeelle vuonna 2007, jolloin nainen ihonhoitotuotteiden takana, Sòley Eliasdòttir, teatteri- ja elokuvanäyttelijä, päätti jatkaa iso-iso-isoäitinsä käyttämää perinnetietoutta ja luonnonparantamisen taitoa ja alkoi sananmukaisesti keittiössä kokkailla yrttieliemiä, joista tämä sarja sai alkunsa. Apua löytyi rohtuneille käsille, haavoille ja palovammoille. Sòley valmisti padassaan salvoja ja rohtoja, joita tultiin aina kyselemään uudestaan. Aluksi vain ystäville, mutta kun sana kiiri ja halukkaita riitti, tuotteita laitettiin myyntiin pieniin liikkeisiin. Myynti lähti liikkeelle pikkuhiljaa pienissä erissä laajentuen niin, että tällä hetkellä Sòley kosmetiikkaa valmistetaan tehtaassa. Mutta Sòley ja perhe, sekä kynnelle kykenevät ystävät, keräävät edelleen vuosittain käsin islannin villistä luonnosta 400-500 kiloa yrttejä. Sianpuolukkaa, pajua, koivua ja kärsämöä, joilla ihoa parantavia vaikutuksia. Tuotteiden pohjalla on Sòleyn 
nimikkoöljyseos ja yrtit, öljyt ja eteeriset öljyt tuotteissa sekä tuotanto on luomusertifioitu.

Nyt tämä ylellinen  Eco cert -sertifioitu ja Pohjoismaisella ympäristömerkillä varustettu tuotesarja on rantautumassa suomeen ja ensimmäisenä sen myyntiin on ottanut Stockmann. 

Olen aiemmin ilmaissut blogissani sen, että luonnonkosmetiikka ei ole sopinut minulle ja olen siihen aina hieman varauksella suhtautunut, mutta tämä tuotesarja alkoi minua vetämään kummasti puoleensa. Toivon, että tämä sopisi. Kukapa ei haluaisi iholleen tai kehoonsa juuri sitä parasta ja puhdasta, mitä luonto parhaimmillaan voi tarjota. Luonnon lähteille palataan ja luonnon tuotteista ammennetaan voimia ja parannusta kuivalle, herkälle, oireilevalle, palaneelle, rikkoutuneelle iholle. Tuoksumaailma on luonnonkosmetiikkamainen, ei ehkä kaikkien nenälle mieluisa, mutta joissakin tuotteissa suhteellisen mieto. -Elisabeth Ardenin tuoksuja on turha odottaa! Tuumasi `Sòley, kun esitteli tuotteitaan Islannin lähetystön tiloissa. Mielenkiintoinen paikka muuten ja kävihän siellä hetken piipahtamassa  itse suurlähettiläskin,  Kristin A. Àrnadòttir, hänen virka-asuntonsa kun oli. Testattavaksi saimme Birta Lift & Glow anti-aging moisture, elvyttävä kasvovoiteen. Raikas pirteä tuoksu ja hyvin kevyt koostumus. Napakoittaa ihoa ja pienentää ihohuokosia.


Vartalotuotteista suihkugeeli ja kosteusvoide, joissa on aika reipas tuoksu. Kosteusemulsio oli kevyt, mutta imeytyminen hyvä.


Tämä healing cream eli GRAEDIR on tuote, jolla uskon olevan meillä todella innokasta käyttöä, sillä pitäisi auttaa haavoihin, palovammoihin jne. sekä varsinkin huuliherpekseen. Tämmöiset ovat aina tervetulleita. Paksuhko salva, jossa voimakas yrttimäinen tuoksu, mutta ei haittaa, jos se auttaa.


Kasvoille vielä rakeista kuorintavoidetta GLÒey, jossa piparmintun tuoksu yrttien kera kyllä houkuttelee kokeilemaan. 

Sarjasta löytyy myös mm.vartalolle oma kuorinta, seerumi ja silmänympärysvoide, shampoo herkälle päänahalle ja tuoksukynttiläfaneille tuoksukynttilöitä sekä huonetuoksuja.

"What you put on your skin is food on your skin" -Sòley

Tuotteet lehdistönäytteitä

Miltä vaikuttaa Islannin luonnonkosmetiikka? Kiinnostuitko?
4 kommenttia on "Sòley Islannin villistä luonnosta"
 1. Ehdottomasti kiinnostuin. Kasvojen kosteutus ja kuorinta kuulostaa todella hyviltä.
  Ihanaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia tuotteita ja se miten kaikki on käsin kerätty luonnosta, pistää miettimään, että ollaan palattu ajassa taaksepäin. Niin ja se on hyvä juttu:)

   Poista
 2. Kiinnostaa, harmi etten itse päässyt paikalle, mutta aina ei voi voittaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aina ei pääse paikalle, vaikka olisikin kiinnostava juttu tiedossa:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature